Încălțăminte Impermeabilă Drumeție la Munte MH100 Albastru Bărbați

21999 LEI
8503792

Produs conceput pentru drumeție la munte, practicare ocazională. Asigură impermeabilitate.

Esențială pentru drumeție la munte. Talpă aderentă, cu față impermeabilă, cu protecție pietre integrală.

Culoare:

Albastru petrol închis / Verde lamâie

Mărime: Ghid de mărimi
+ 219 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Stabilitate

Talpă din cauciuc cu crampoane de 4 mm.

Protecție împotriva loviturilor

Element rezistent protecție pietre, din cauciuc în partea din față a piciorului.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă şi respirantă:menține pielea uscată timp de 3h.

Amortizare

Talpă intermediară integral din spumă EVA.

Lejeritate

810g pentru mărimea 42.

Informații tehnice

Care este frecvența și intensitatea drumețiilor tale?

Am clasat produsele pe 3 niveluri de practicare a drumeției la munte, în funcție de performanțele și funcționalitățile acestora: - Practicare ocazională: 10 drumeții pe an, de aproximativ 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel. - Practicare consecventă: 20 de drumeții pe an, de 4 - 6 ore, 10 - 20 km și 700 - 1200 m diferență de nivel. Practicare intensivă: mai mult de 20 de drumeții pe an, mai lungi de 6 ore, mai mult de 20 km și 1200 - 2000m diferență de nivel.

Informații dezvoltare durabilă

Pentru materialul folosit la căptușeală și pentru învelișul din material de pe branț, am folosit tehnica de vopsire la sursă pentru diminuarea impactului asupra mediului. Vopsirea textilelor necesită multă apă, ce generează o cantitate mare de apă reziduală, în urma băilor de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim un procedeu de vopsire în masă, integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.

Talpă aderentă

Aderența tălpilor noastre este brevetată. Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru validarea finală, încălțămintea testată pe teren, de utilizatori reprezentativi, pe trasee ce însumează 500 km.

Test de impermeabilitate

În laborator, încălțămintea a fost scufundată în apă pe jumătate, în timp ce un picior mecanic simulează mersul. Datorită acestor teste, am putut determina numărul de km pe care, parcurgându-i, încălțămintea rămâne uscată. Apoi, produsul este validat pe teren, în condiții reale de utilizare.

Prelungirea impermeabilității

Se recomandă purtarea unor parazăpezi impermeabile care nu vor permite pătrunderea apei, a pietricelelor sau a nisipului. Se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray reimpermeabilizant pentru a proteja de pete şi de pătrunderea apei.

Ce mărime să aleg?

Cel mai important este să încercați cât mai multe mărimi și modele pentru a putea găsi perechea potrivită!
Este important să alegeți o mărime mai mare decât cea obișnuită, pentru a evita lovirea degetelor la coborâre. Recomandări: păstrați unghiile scurte, iar înainte de coborâre verificați ca șireturile să nu permită alunecarea piciorului spre vârf.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Puteți proba încălțămintea în magazinele Decathlon.
1Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți bine șireturile, având grijă să o și distribuiți pe toată lungimea piciorului. 3. Verificați cele două aspecte:- călcâiul nu alunecă spre vârful piciorului,în timpul urcării- piciorul nu alunecă, iar degetele nu se lovesc de vârful bocancului în timpul coborârii. 4Încercați mai multe modele și mai multe mărimi. Utilizați-i progresiv pentru a lua forma piciorului.

CUM SĂ EVIȚI APARIȚIA BĂȘICILOR?

Mai multe sfaturi sportive aici: https://sfaturi.decathlon.ro/

Alegerea corectă a şosetelor

Încălțămintea impermeabilă va fi mai puțin respirantă decât cea care nu este impermeabilă. Șosetele mid precum cele MH500 sunt favorizate pentru evacuarea transpirației și pentru limitarea frecării.

Optimizați capacitatea încălțămintei: înlocuiți branțurile !

Branțurile se potrivesc mai multor conformații. Schimbarea branțului poate asigura:1. O susținere mai bună: anumite branțuri preformate sau întărite pentru susținerea crescută la nivelul boltei plantare.
2. Mai mult confort-branțurile pot asigura,de asemenea, căldură și amortizare. 3. Durată mai mare de viață: schimbarea branțurilor pe fiecare sezon pentru susținere și confort.

Întreţinerea încălţămintei

Ase usca în aer liber. Îndepărtați noroiul cu o perie tare.
Pentru pete, curățați cu o perie și apa călduță. Lăsați-i să se usuce. Pulverizați spray de reimpermeabilizare: astfel, pielea își va recăpăta hidrofobia.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Talpă din 67% Cauciuc, 33% EVA Exterior din 78% Poliamidă, 20% Poliuretan, 2% Cauciuc Interior din 100% Polietilenă tereftalată

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.

TESTE

Toate modelele noastre sunt testate de către utilizatori reprezentativi, în condiţii identice cu cele reale. Considerăm că doar testarea produselor în practică ne poate ajuta să le îmbunătăţim sub aspectul design-ului şi al tehnicităţii.

Recomandări de întreținere

A se spăla manual. A se usca în aer liber.

Produse similare

Imagini

Încălțăminte Impermeabilă Drumeție la Munte MH100 Albastru Bărbați
Încălțăminte Impermeabilă Drumeție la Munte MH100 Albastru Bărbați
Încălțăminte Impermeabilă Drumeție la Munte MH100 Albastru Bărbați

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri