Geacă cu umplutură din puf Trekking la munte MT100 -5°C Bleumarin Bărbați

24999 LEI
8595408

Produs conceput de trekking pe vreme răcoroasă. Geacă din puf certificat RDS, pentru a asigura confort termic. Temperatură de confort: -5°C în mișcare și 5°C în repaus.

Călduroasă și ușoară, aceasta este cea mai compactă dintre gecile noastre cu glugă. Ocupă puțin spațiu în rucsac.

Culoare:

Maro kaki

Mărime: Ghid de mărimi
+ 249 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Căldură

Temperatură de confort între 5°C și -5°C. Puf certificat RDS cu putere de umflare de 800 cuin.

Compactare

Se depozitează ușor în propriul buzunar (cel din stânga), datorită fermoarului.

Hidrofobie

Materialul exterior este tratat (fără PFC) pentru a bloca pătrunderea apei.

Rezistența la frecare

Material exterior din 100% poliamidă, cu 35 g/m2. 15 denieri.

Buzunare

2 buzunare cu fermoar, pentru mâini.

Greutate

Cântărește 290g pentru mărimea L.

Informații tehnice

Care este nivelul de căldură pe care îl asigură geaca?

Această geacă a fost validată pentru o temperatură de confort de -5°C în activitate, în urma unui test în cameră termică.
Modelul a purtat geaca deasupra unei bluze sintetice și a unui polar ușor. Viteza vântului din camera termică: 5 km/h. De asemenea, am testat acest model și în repaus.În acest caz, temperatura de confort este de +5°C.

Avantajele umpluturii din puf și pene de rață

Capacitatea de umflare a pufului oferă 3 calități practice pentru practicarea de sporturi la munte:
- Izolare termică datorită aerului reţinut de pene și puf. -Greutate redusă: - Greutate redusă: puful este mai ușor decât vatelina sintetică. - Compresibilitate: - Ultra compactă.

Cum se măsoară capacitatea de umflare a pufului și penelor?

Capacitatea de izolare termică se datorează calității pufului de a reține un anumit volum de aer în interior. Se exprimă în CUIN.
Cu cât stratul de puf are o putere mai mare de umflare (cu atât coeficientul Cuin este mai mare), cu atât el ocupă mai mult spațiu și reține mai mult aer, care izolează. Geaca este umplută cu 85% puf și 15 % pene are un volum mai mare sau egal cu 800 CUIN (normă internațională).

* Ce este certificarea RDS ?

RDS sau ”Responsible Down Standard„ este o certificare internațională emisă de un organism independent pentru mărcile care își doresc să primească această certificare. Acest standard ne permite să garantăm originea penelor, în conformitate cu angajamentele noastre privind materialele responsabile.Fulgii și penele au fost prelevate în conformitate cu normele în vigoare.

Material tratat hidrofob (a nu se confunda cu impermeabilitatea).

Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea acestuia de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa lui, fără a o absorbi. Materialul nu se îmbibă cu apă şi rămâne uşor şi călduros. Materialul acestei geci este hidrofob și se recomandă purtarea unei jachete impermeabile pe deasupra, în caz de expunere la ploaie. Hidrofobia este obţinută printr-un tratament fără PFC aplicat pe suprafaţa exterioară a materialului, dar această proprietate poate fi pierdută pe parcursul utilizării. A se reactiva la fiecare spălare

Întreținerea corectă

Se poate purta toată iarna, de aceea va fi necesară spălarea. Cu cât este spălată mai rar, cu atât geaca își păstrează mai mult capacitatea de izolare termică și hidrofobia. Pe scurt:
1/ A se spăla la mașină, cu detergent special pentru puf, la o temperatură de 30°, cu 2 sau 3 mingi de tenis. La un program de stoarcere ușoară.
2/ A se usca automat, la un program pentru textile din bumbac, cu 2 sau 3 mingi de tenis. A se repeta procesul de 2 sau 3 ori până la uscarea completă.

Reactivarea caracterului hidrofob

După spălare, a se utiliza un spray pentru a reactiva hidrofobia materialului exterior. https://www.decathlon.ro/lichid-reactivare-hidrofobie-id_8554908.htmlTratamentul hidrofob optimizează performanţa produsului şi îi prelungeşte durata de viaţă.

Cum se poate repara geaca?Repararea gecii

În trekking, un cârlig poate deteriora geaca sau vesta, dar vestea bună este că acestea pot fi reparate. Vestea bună este că se poate repara, pentru a împiedica deșirarea și ieșirea pufului. Pentru reparare, puteți folosi și acest set: https://www.decathlon.ro/set-multifunctional-reparare--id_8584597.htmlPatch-urile autocolante termice sunt soluția potrivită!

Greutate umplutură

XS: 70 g.
S: 76 g.
M: 81 g.
L: 87 g.
XL: 94 g.
2XL: 100 g.
3XL: 112 g.

Garanție

2 ani

Greutate

XS : 0.265 kg
S : 0.288 kg
M : 0.302 kg
L : 0.29 kg
XL : 0.342 kg
XXL : 0.37 kg
XXXL : 0.374 kg

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Umplutură 85% Puf de raţă cenușie, 15% Pene de raţă cenușie Material principal 100% Poliamidă Căptuşeala principală 100% Poliamidă Umplutură-Material interior 100% Polietilenă tereftalată

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se depozita pe un umeraş într-un loc uscat. A nu se depozita în propriul buzunar.

Restricții de utilizare

A nu se purta în timpul drumeţiilor la munte, pe vreme ploioasă.

TESTE

10 practicanți de trekking (5 bărbați și 5 femei), din afara mărcii Quechua, au testat această vestă de trekking în luna noiembrie a 2016, în regiunea Mont-Blanc. Părerile exprimate de persoanele care au testat jacheta au fost pertinente, permițând validarea vestei.

Recomandări de întreținere

A se spăla automat la max. 30° - program normal

A nu se înălbi

Uscare în mașina automată - temperatură mică

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Imagini

Geacă cu umplutură din puf Trekking la munte MT100 -5°C Bleumarin Bărbați
Geacă cu umplutură din puf Trekking la munte MT100 -5°C Bleumarin Bărbați
Geacă cu umplutură din puf Trekking la munte MT100 -5°C Bleumarin Bărbați

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri

Impact asupra mediului

co2-impact-cover
Amprenta de carbon a acestui produs este:
12,45 kg CO2e
1 kg de CO2e este echivalentul a 5 km parcurși cu o mașină alimentată pe bază de petrol (conform scorului Base Carbone©, definit de ADEME)
Ce este amprenta de carbon? Evaluăm impactul asupra mediului al tuturor produselor noastre, în fiecare etapă a ciclului lor de viață: de la extracția și transportul materiei prime la fabrica unde se procesează, la transformarea, manufactura, transportul produsului final, până la etapa de utilizare și de final de viață. Mai multe detalii despre măsurarea amprentei de carbon a produselor noastre