Geacă cu fermoar scurt Impermeabilă Drumeție în natură Raincut Negru Bărbați

4999 LEI
8300326

Produs conceput pentru a proteja de o ploaie ușoară în timpul drumețiilor în natură.

Geacă impermeabilă! Ușoară, compactă și respirantă. Se depozitează ușor în buzunarul propriu.

Culoare:

Negru

Mărime:

Ghid de mărimi
+ 49 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Impermeabilitate

Strat protector impermeabil 5 000 mm H2O (Schmerber). Cusături principale etanșe.

Protecție vânt

Protejează de vânt de până la 70km/h.

Respirabilitate

Strat hidrofil (RET=12): limitează condensul pe timp de averse.

Transportare ușoară

După pliere, geaca se depozitează în buzunarul drept, cu fermoar.

Utilizare ușoară

Șnur la fermoare, pentru utilizare ușoară.

Lejeritate

Geacă ușoară și compactă. Cântărește 175g pentru mărimea L.

Informații tehnice

Impermeabilitate material

Impermeabilitatea unui material, asigurată de un strat protector sau de o membrană, se măsoară în Schmerber sau mm H20 (presiune exercitată de o coloană de apă). Cu cât valoarea este mai mare, cu atât materialul este mai impermeabil.
Această geacă este concepută dintr-un material impermeabil cu strat protector (norma JIS 1092 standard): acest material rezistă la 5000 mm H20 (Schmerber) înainte de spălare (respectiv presiunea exercitată de 5 metri coloană de apă).

Respirabilitate material

Materialul gecii este foarte respirant: coeficient 12 RET. Respirabilitatea unui material se măsoară prin “Rezistență Termică de Evaporare”. Este capacitatea sa de a elibera vaporii de apă produși de corp în timpul efortului, spre exterior. Cu cât coeficientul RET este mai scăzut, cu cât materialul este mai respirant:
RET < 9: material extrem de respirant;
RET <12: material foarte respirant;
RET < 20: material respirant;
RET > 20: material mai puțin respirant.

Reducerea consumului de apă

Vopsirea textilelor necesită multă apă, dar presupune și multă apă uzată, rezultată din băile de vopsea. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim vopsirea în masă (numită Dope Dye), integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.
Începând cu acest an, toate culorile acestui model sunt vopsite Dope Dyed (8300326, 8300325, 8646291). Vechile modele au fost scoase din vânzare pentru a îmbunătăți impactul asupra mediului (8731524, 8731527).

De ce am ales să utilizăm poliester reciclat?

Reciclând peturi de plastic pentru a produce poliester, reducem utilizarea materialelor provenite din petrol. Folosim fibre din poliester reciclat pentru culoarea neagră (cod 8300326).

Punem accentul pe sănătate și protejare a mediului

Am schimbat compoziția tratamentelor de hidrofobie, pentru a folosi tehnologii fără PFC (perfluorocarburi).
PFC este utilizat pentru a face materialul hidrofob, dar generează destul de multă toxicitate pentru mediu și persoane. Înlocuind PFC cu alte tehnologii pe care le-am dezvoltat la nivel de performanță, am ajuns să reducem impactul asupra mediului înconjurător.

Cum se întreține impermeabilitatea gecii?

Pentru o hidrofobie durabilă a materialului, vă recomandăm să o reactivați constantReactivarea se poate realiza după fiecare trei spălări sau după câteva zeci de utilizări pe ploaie.
Hidrofobia se poate reactiva ușor, la cald:
- prin uscarea automată, la un program de 15 min (program sintetic); - cu un uscător de păr, la o distanță de 20cm, realizând 2 mișcări de jos în sus; - prin trecerea de 2 ori a fierului de călcat peste material, reglat pe delicate și fără funcția de abur.

Alegerea gecii impermeabile în funcție de intensitatea efortului

Geacă concepută pentru o drumeție de 2h, cu o viteză de 5km/h maximum, pe trasee fără diferențe de nivel. În timpul activităților sportive, transpirăm în funcție de intensitatea efortului. Dacă respirabilitatea materialului nu este adaptată tipului de efort, transpirația se va transforma în condens. Astfel, pielea nu mai este uscată: din cauza condensului. Este recomandat să alegeți o geacă de ploaie adaptată intensității efortului.

Produs complementar recomandat.

Pentru protecție completă și eficientă împotriva vântului și a ploii, se recomandă și protejarea zonei inferioare a corpului, cu ajutorul suprapantalonului NH500. Acest suprapantalon este conceput eco: în funcție de culoare, folosim fibre reciclate sau tehnici de vopsire în masă care reduc consumul de apă.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Material principal 100% Polietilenă tereftalată Strat protector 100% Poliuretan

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se usca înainte de depozitare.

Restricții de utilizare

Nu este recomandată pentru:

TESTE

Centrul nostru mondial de concepere Quechua se află în Passy, la poalele muntelui Mont-Blanc, în Haute Savoie.
Acesta loc este ideal pentru întâlnirile dintre echipele noastre (designeri, șefi de produs, inginieri etc.) și practicanții de sporturi outdoor. Un avantaj excelent în conceperea produselor pentru drumeții și pentru a vă pune la dispoziție toată expertiza noastră.

Aprobat de

Produsele Quechua sunt testate în toate condițiile pe care le poți întâlni în drumeție.
Echipele noastre, precum și un grup de testare (format din parteneri, ambasadori și clienți) testează produsele pe toată durata dezvoltării lor, până la comercializare.

Recomandări de întreținere

A se spăla automat la max. 30° - program normal

A nu se înălbi

Uscare în mașina automată - temperatură mică

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Video

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri

Impact asupra mediului

co2-impact-cover
Amprenta de carbon a acestui produs este:
9,77 kg CO2e
1 kg de CO2e este echivalentul a 5 km parcurși cu o mașină alimentată pe bază de petrol (conform scorului Base Carbone©, definit de ADEME)
Ce este amprenta de carbon? Evaluăm impactul asupra mediului al tuturor produselor noastre, în fiecare etapă a ciclului lor de viață: de la extracția și transportul materiei prime la fabrica unde se procesează, la transformarea, manufactura, transportul produsului final, până la etapa de utilizare și de final de viață. Mai multe detalii despre măsurarea amprentei de carbon a produselor noastre