Geacă 3 în 1 Parka Impermeabilă Modulabilă Trekking Arctic 900 Albastru Bărbați

1.89999 LEI −33%
1.26699 LEI
*De la ‪21.03.2023‬, în limita stocului disponibil
8549103

Produs conceput pentru trekking în zone artice. Geacă cu 3 straturi modulabile, impermeabilă și care izolează foarte bine de frig. Adaptată chiar și pentru temperaturi arctice

Geaca modulabilă și impermeabilă, 3 în 1, este cea mai tehnică de pe piață, dezvoltată pentru a rezista și în condiții extreme!

Culoare:

Indigo închis / Albastru

Mărime: Ghid de mărimi
+ 1266 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Rezistența la frecare

Material rezistent (147 g/m2: 70 Denieri) în zonele mai expuse.

Temperatură utilizare

Temperaturi recomandate pentru drumeția lentă, pe zăpadă: T1* -25°C; T2* -33°C.

Impermeabilitate

Material textil, impermeabil (8 000 mm). Cusături principale etanșe.

Căldură

Geacă cu umplutură din vatelină (209g - mărimea L). Glugă reglabilă.

Polivalență

Geacă 3 în 1: geacă impermeabilă și jachetă interioară.

Utilizare ușoară

Fermoare supra-dimensionate, cu șnur detașabil, pentru utilizare ușoară.

Ventilare

Membrană respirantă și fermoare sub brațe pentru ventilare optimă.

Informații tehnice

De ce există o colecție pentru trekking arctic la Decathlon? A fost o adevărată provocare conceperea echipamentului?

În trekking, condițiile climatice întâlnite variază în funcție de activitate și locul de practică, care poate impune un tip de îmbrăcăminte specifică. Acest lucru este o provocare deoarece sunt necesari ani de zile pentru a dezvolta un astfel de echipament. Colaborarea cu practicanții a fost esențială, noi neavând toate cunoștințele, experiențele și ideile pentru a realiza și cele mai mici detalii necesare explorării arctice cu un echipament cât se poate de confortabil.

De ce să alegeți o geacă modulabilă 3 în 1?Deoarece este mai eficientă!

Geacă modulabilă, 3 în 1: strat călduros (jachetă) + strat hiper-protector (geacă cu protecție împotriva vântului - viscolului & impermeabilă).Asigură căldură pe interior! Folosim la maximum sistemul multi-strat (mai multe straturi de îmbrăcăminte care îndeplinesc funcții diferite): - stratul protector împotriva vântului, ploilor, zăpezii; - stratul călduros, care protejează de frig; - substrat care evacuează transpirația.

Ați auzit vorbindu-se de sistemul multi-straturi? nu este complicat, dar este foarte important

Am învățat acest lucru de la țările nordice: Canada, Suedia, Finlanda, Norvegia, Islanda. Principiul multistrat asigură confort, indiferent de temperatura exterioară. Sistemul implică utilizarea mai multor straturi de îmbrăcăminte cu funcții diferite, care se pot suprapune, dar care pot funcționa și independent.
Această tehnică este ideală pentru a asigura confort termic atât în timpul pauzelor, cât și pe parcursul efortului.

Stratul protector al gecii modulabile 3 în 1. Regăziți aici câteva caracteristici tehnice care fac diferența.

Geaca are un guler ultra-înalt (deasupra bărbiei) și o glugă anti-viscol reglabilă, pentru protecție optimă împotriva vântului foarte puternic. Prevăzută cu blăniță sintetică cu fire lungi, detașabilă. Membrană cu 100% protecție împotriva vântului + 100% impermeabilitate + 100% cusături etanșe.
Încheieturile se ajustează prin benzi cu arici.
Protecție împotriva vântului și infiltrării zăpezii.
Material întărit în zonele expuse.

Izolarea gecii din pene sau vatelină?atenție la ideile primite

Stratul izolator din puf și pene este mai ușor și se comprimă mai bine pe vreme uscată. Dar materialul sintetic păstrează căldura mult mai bine atunci când este umed și este mult mai ușor de întreținut. Raționamentul este identic și pentru sacul de dormit. Majoritatea practicanților folosesc saci de dormit cu umplutură sintetică în timpul bivuacului pe timp de iarnă, deoarece sunt mai performanți în timp și mai călduroși chiar și umezi.

Croiala asigură libertate de mișcare optimă.

Geaca este asimetrică deoarece este adaptată conformației bărbaților aflați în mișcare. Designul asigură mobilitate optimă în timpul practicării de trekking, dar și în bivuac.
Dacă dificultatea terenului o impune, această libertate de mișcare specifică permite, de asemenea, accesul mai ușor la echipamentul de siguranță. Croiala gecii asigură o foarte bună libertate de mișcare în mișcare.

Aceasta nu este o simplă geacă, este un echipament!

Geaca Arctic 900 prezintă cel mai izolator material, dar și rezistent, cu un design inspirat de la produsele purtate de profesioniști, în cele mai grele condiții meteo din lume. Fiecare detaliu a fost observat și testat. Acessorii supra-dimensionate, material ultra-rezistent, cu un sistem de securizare dublu pentru fiecare funcție de bază (fermoar + butoane capse sau bandă velcro).Veți fi gata sa înfruntați și cele mai grele condiții de iarnă!

Buzunare adaptate drumețiilor din timpul iernii!

"RED Pocket" este un buzunar securizat pentru a vă ține telefonul departe de frig. Geaca interioară are numeroase buzunare la piept care vor încălzi degetele rigidizate de frig intens. Acestea permit și depozitarea obiectelor de mici dimensiuni. Buzunare mari, interioare, la piept și în partea de jos, pentru ochelarii de schi sau mănuși. Accesul la buzunarele din față nu este blocat de purtarea rucsacului.

Geaca este potrivită pentru utilizarea de mănuși groase, dar și subțiri.Fermoar frontal simplu sau cu dublu cursor?

Am testat: fermoarul simplu, cu dublu cursor, cu sau fără magnet etc.
Dar atunci când degetele sunt amorțite, iar materialul este foarte rece din cauza frigului, lucrurile simple sunt cele care au funcționează pe termen lung.
Fermoar frontal principal cu simplu cursor! Aceasta este, de departe, cel care permite cu mănuși - utilizatorii noștri au făcut, de asemenea, această alegere!Capsele și fermoarele noastre principale SUNT SUPRADIMENSIONATE (+ șnur)

”Buzunar Napoleon”: specific explorării, observării și orientării în natură

”Buzunarul Napoleon” este prezent la toată colecția Arctic. Discret ce poate fi folosit fără a deschide geaca.Este ideal pentru navigarea cu hartă, protejarea binoclurilor și aparatului foto!
Recomandare: Buzunarele de la nivelul pieptului sunt din mesh, pentru respirabilitate și ventilare optimă, reducând umiditatea mănușilor, încălzite de căldura corpului.

Reglarea temperaturii

Închiderile cu fermoar sub brațe permit reglarea temperaturii, croiala largă și amplă oferă mult spațiu pentru straturile izolatoare intermediare, care aisgură o reglare termică eficientă și imediată, căci principalul inamic iarna este transpirația. Fermoare ușor de folosit.

De ce aveți nevoie de o geacă cu ventilații pe vreme rece?

Probabil că ați trecut prin asta înainte!În timpul drumețiilor iarna, efortul este mare, astfel generând multă căldură. Este clar că inamicul principal nu este lipsa căldurii, ci apariția transpirației.
Câteva reguli simple de urmat: adaptați ritmul pentru a transpira cât mai puțin, îmbrăcați-vă cu toate straturile gecii și jucați-vă cu ventilările mecanice.
Geaca modulabilă facilitează toate aceste aspecte, pentru a vă găsi ritmul potrivit

De ce am ales culoarea albastră pentru această geacă?

Concepută în culoarea specifică vizibilității, albastru, care oferă o vizibilitate optimă în toate condițiile meteo și pe toate tipurile de teren. Fără a fi o culoare de siguranță (portocaliu, galben), vizibilitatea în zilele albe este foarte bună.
Fiecare detaliu colorat de către designerul nostru asigură mai multă vizibilitate pe glugă și pe spate, pentru mai multă vizibilitate în timpul lunilor de iarnă în care se întunecă devreme.

Aveți nevoie de un astfel de echipament?

Condițiile atmosferice întâlnite variează în funcție de activitățile și locul de practică.Fiecare condiție corespunde unei linii de îmbrăcăminte de protecție.În condiții extreme, de expedițe, criteriile de alegere trebuie să fie în funcție de protecția împotriva frigului, robustețe, croială, oferind o libertate maximă de mișcare în timpul trekkingului și bivuacului, tehnicitatea glugii, precum și cel mai bun raport între impermeabilitate și respirabilitate.

De ce am conceput o geacă impermeabilă pentru vreme foarte rece?

În zonele arctice, chiar și în sezoanele cu umiditatea cea mai crescută, această geacă vă va asigura confort termic pe zăpadă și chiar pe ploaie (datorită cusăturilor etanșe), dar noi am conceput acest produs din alt motiv!

Materialul impermeabil constituie o barieră de netrecut împotriva umidității și va menține pielea uscată.Această barieră va reduce pătrunderea umidității în material, fapt ce va favoriza uscarea rapidă și flexibilitatea.

Cum este măsurată impermeabilitatea materialului?

Se măsoară rezistenţa unui material la o presiune a apei exprimată în mm coloană de apă (test bazat pe norma ISO 811). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât materialul este mai impermeabil. Materialul principal are o impermeabilitate de 8000 schmerber și rezistă la o presiune exercitată de 8000 mm de apă. Acesta este echivalentul a 100L de apă/m2/h, timp de 3 ore, ceea ce corespunde cu o furtună pe munte.

Cum este măsurată temperatura de confort? În laborator, urmând un protocol riguros

Am testat în laborator temperatura de neutralitate termică T1 (nici cald, nici rece) a panopliei (geacă modulabilă + salopetă). Aceste rezultate au fost obținute respectând norma ISO 11079 și îndeplinind următoarele condiții: o intensitate de practică corespunzătoare unui metabolism obișnuit cu drumeția în ritm lent (4km/h), în zăpadă, cu o greutate de 10kg în spate.

Clasificarea temperaturilor de referință folosite pentru testele de laborator

T1 - Temperatura de neutralitate termică sau echilibrul Termo-Neutru este o temperatură de siguranță, care poate fi tolerată pe o perioadă foarte lungă de timp (nici cald, nici rece).
T2 - Temperatura de echilibru rece este o temperatură sigură, care poate fi tolerată pe o perioadă lungă de timp, cu corpul ușor rece (senzație de frig mai ales la extremități).
T3 și T4 sunt temperaturi limită: nu suntem în confort, dar suntem în situația în care putem rezista pentru scurt timp.

Atunci când tractăm o sanie, care este temperatura pe care o putem suporta folosind această salopetă?

Tragerea greutății pe zăpadă este mai ușoară decât transportarea acesteia pe spate (acest lucru reduce și de 3 ori greutatea simțită). Aceste rezultate obținute la testele de laborator și în timpul testelor pe teren, în cele mai reci locuri de pe planetă, ne permit să avem în vedere temperaturi de T1= -25°C; T2 = -33°C, pentru o greutate redusă de 10 kg. (Km/h) și pentru o greutate mai mare > 30 kg: T2 = -40°C (4km/h).

Se poate tracta o pulka sau o sanie cu acest echipament? Ce este softshell-ul?

Pentru drumețiile în zona nordică, un rucsac mare este înlocuit cu o pulka. În general, pulka este folosită pentru drumeții în zona nordică (de la câteva zile, până la câteva săptămâni). Acest mijloc permite transportarea întregului echipament: cort, geacă din puf, obiecte personale.

Atenție, toate temperaturile sunt orientative! Sunt un ajutor în alegerea echipamentului, dar nu un adevăr absolut!

Chiar dacă echipamentul nostru este supus testelor de teren, în cele mai reci locuri de pe planetă, iar testele de laborator asigură cel mai înalt nivel de obiectivitate, fiecare persoană este diferită, iar rezistența și resimțirea frigului de asemenea. În condiții extreme, este important de reținut că aceste temperaturi sunt orientative. Fiecare persoană trebuie să-și adapteze echipamentul la nevoile ei, pentru a-și oferi siguranță.

Manechinul a fost îmbrăcat conform sistemului multi-strat

Panoplie folosită în timpul testelor de laborator, pe manechinul termic: - Geacă modulabilă 3 în 1 Parka ARCTIC 500 DRY Bărbați;
- Pantalon Salopetă Forclaz ARCTIC BIB 500 DRY LCT-ECH-14188-2;
- Căciulă de drumeție;
- Strat 1 Quechua LCT-ECH-14189-2;
- Șosete Quechua LCT-ECH-14195-2;
- Polar Quechua LCT-ECH-14190-2;
- Mănuși Drumeție-Trekking;
- Ghete.

Garanție

5 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Material principal 86% Poliamidă, 14% Elastan Material textil mânecă 84% Poliamidă, 16% Polietilenă tereftalată Căptuşeala principală 100% Poliamidă Umplutură 100% Polietilenă tereftalată Glugă 100% Acril Membrană 100% Poliuretan Căptuşeală caldă 100% Polietilenă tereftalată Cuff 80% Poliamidă, 20% Elastan Buzunar 74% Polietilenă tereftalată, 26% Elastan Guler 57% Poliuretan, 43% Polietilenă tereftalată

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

Păstraţi într-un loc uscat şi aerisit.

TESTE

Pentru a vă ajuta să vă echipaţi corespunzător, Forclaz, în parteneriat cu Decathlon Research, vă propune anumite temperaturi recomandate de utilizare a produselor pe vreme rece. Testele sunt realizate într-o cameră climatică, pentru a măsura gradul de izolare termică a produselor pe manechin. Aceste rezultate sunt completate prin studii fiziologice realizate de echipele Decathlon Research, pentru a calcula senzaţia de frig/cald resimţită la o utilizare reală.

Aprobat de

Toate modelele noastre sunt testate în laborator și pe teren, de utilizatori reprezentativi. Astfel validăm caracteristicile produselor FORCLAZ. Părerile utilizatorilor sunt și ele luate în considerare, pentru îmbunătățirea calității produselor noastre.

Recomandări de întreținere

A se spăla automat la max. 30° - program normal

A nu se înălbi

Uscare în mașina automată - temperatură mică

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Imagini

Geacă 3 în 1 Parka Impermeabilă Modulabilă Trekking Arctic 900 Albastru Bărbați

Video

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri

Impact asupra mediului

co2-impact-cover
Amprenta de carbon a acestui produs este:
106,91 kg CO2e
1 kg de CO2e este echivalentul a 5 km parcurși cu o mașină alimentată pe bază de petrol (conform scorului Base Carbone©, definit de ADEME)
Ce este amprenta de carbon? Evaluăm impactul asupra mediului al tuturor produselor noastre, în fiecare etapă a ciclului lor de viață: de la extracția și transportul materiei prime la fabrica unde se procesează, la transformarea, manufactura, transportul produsului final, până la etapa de utilizare și de final de viață. Află mai multe detalii
environmental-score-cover
Acest produs a primit nota E‬
environmental-score
Ce este nota care evaluează impactul unui produs asupra mediului? Nota globală atribuită unui produs pentru a compara impactul său asupra mediului cu cel al produselor din aceeași categorie. Ea este calculată pe baza unei grile stabilite de Agenția Franceză pentru Tranziție Ecologică, în funcție de impactul său asupra mediului (cantitatea de apă uzată generată, emisii de gaze cu efect de seră, epuizarea resurselor naturale) în fiecare etapă a ciclului său de viață. Află mai multe detalii