KOROK

Crosă lemn hochei în sală 30% carbon LB FH930W nivel avansat Roșu Adulți

29999 RON
Fii prima persoană care scrie o opinie!
Ref. : 8619367

Crosă de hochei în sală pentru adulți, Korok, nivel avansat.

Produs conceput pentru hochei pe iarbă (nivel avansat). Asigură manevrabilitate datorită curburii low bow şi putere datorită structurii cu 30% din carbon.

Culoare: Roşu / Alb

 • 36,5" 10
 • 37,5" 10
+ 299 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Control

  Carbon mai exigent. Curbura pe capăt facilitează dribble-ul şi lovitura.

  Putere

  30% carbon ce asigură putere, iar curbura pe capăt o lovitură mai puternică.

  Ușor de manipulat

  Curbura pe capăt permite dezvoltarea aptitudinilor.

  Reducerea vibraţiilor

  30% carbon, ce implică o mai mică absorbție.

  Prindere ergonomică

  Grip clasic, cu mici puncte în relief, profil netezit pe margini.

  Informații tehnice

  Compoziţie

  30% carbon, 10% aramidă, 10% fibră de sticlă, 50% lemn

  Curbură

  curbură pe capăt Punct de curbură maxim: 250 mm.Înălţimea curburii maxime: 24 mm. Greutate: 470g +/- 15g; Punct de echilibru 380 mm.

  Descriere detaliată a produsului (1)

  Fibră de sticlă 12K 800 tex de origine japoneză (Toho Tenex) şi fibră de sticlă 1080 tex suprapuse. Aramidă la nivelul capului. Shaft adaptat pentru prindere şi manevrabilitate. Cap la 45° pentru manevrabilitate. Cap şi vârf adaptate pentru manevrabilitate. Spumă de 1 mm din polietilenă etilen-acetat de vinil (PE-EVA) sub grip, pentru absorbţia vibraţiilor. Grip din poliuretan (PU) 1,8 mm grosime, pentru prindere. Lungimea mânerului: 42 cm.

  Descriere detaliată a produsului (2)

  Diametru total al mânerului 31mm pentru prindere. Lăţime şi perimetru al shaftului la 47 cm de capac:3,7 cm / 10 cm.

  Produs validat de practicanți (1)

  Jill Boon [fostă căpitan și 302 caps în echipa națională a Belgiei, olimpică (Londra 2012), jucătoare Royal Racing Club Bruxelles (Belgia)]; Berta Bonastre [jucătoare în echipa națională a Spaniei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială 2018 și Campionatul European 2019, olimpică (Rio 2016), va participa la Tokyo 2021 și jucătoare la Club Egara (Spania)], Laura Nunnink [jucătoare în echipa națională din Olanda, campioană Europeană în 2017, 2019 și 2021, vice-campioană olimpică la Rio].

  Produs validat de practicanți (2)

  și Victor Charlet [căpitan al echipei din Franța, jucător în echipa Waterloo Ducks (Belgia), Cupa Mondială 2018].

  Din ce materiale este realizată o crosă?

  Realizate în mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din 100% lemn, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă, din 100% fibră de sticlă, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai ridicat.

  Din ce materiale este realizată o crosă? Concepere

  (adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

  Calități de utilizare

  Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control și o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

  Cum este fabricată o crosă din materiale compozite?

  O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Simpla indicare a procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

  Ce material să aleg?

  Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim).

  Ce este curbura unei crose? Concepere

  În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimii crosei.

  Tipuri de curbură

  Vorbim despre o '„curbură standard” (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-20 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300 mm. O crosă având o „curbură pe mijloc” prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O crosă având o „curbură pe capăt” prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 250 mm. O crosă „extra curbură pe capăt” prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 200 mm.

  Normă FIH pentru curbură

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarbă trebuie să fie situat la minimum 200 mm de capul crosei şi la 25 mm de la curbura maximă.

  Ce curbură să alegeți?

  Începătorii vor alege o „curbură standard”. Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o „curbură mid”. Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o „curbură low”. Pentru a învăța tehnica „drag-flicks”, alegeţi o crosă „curbură extra low”.

  Cât cântăreşte o crosă?

  Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580 g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400 g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30 g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

  Normă FIH pentru greutate

  Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 g. Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580 g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400 g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30 g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte puterea crosei.

  Ce greutate/echilibru să aleg?

  Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

  Cum aleg mărimea?

  Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1" = 2,54 cm. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5” sau 38,5”, mărime ce asigură mai multă forţă şi întindere. Totuşi, acestea sunt destinate jucătorilor de performanţă. Un jucător mai înalt de 1,80 m poate alege o crosă de 37,5” sau 38,5", asigurându-se că celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbură) sunt adaptate nivelului său.

  Normă FIH pentru mărime

  Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105 cm).

  Recomandări generale pentru alegerea crosei

  Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

  Detalii marcă

  Crosă concepută eco de către echipa de dezvoltatori de produs, compusă din jucători pasionați de hochei (șefi de produs, designeri, ingineri, stiliști, tehnicieni de prototip și laboratoare, dar și de practicanți, precum Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Thomas Briels, Victor Wegnez și Victor Charlet).

  Concepere

  Jucători din cluburile partenere sau din comunitate, specialiști R&D și procesul de plastice compozite Decathlon și de către specialişti de procese pentru protecţie, ai Decathlon.

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adult/avansat/lowbow/lemn-FG-Carbon-Aramidă

  Mărimi

  36,5 |37,5

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Mâner/Coadă 50% Lemn, 30% Carbon, 10% Aramidă, 10% Fibră de sticlă Grip 100% Poliuretan

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  A se curăța și degresa, în caz de nevoie.

  TESTE

  Produsele sunt testate în laborator şi pe teren, în condiţii reale de joc, de către echipa noastră.

  Aprobat de

  Jill Boon (Belgia), Lucie Breyne (Belgia), Tiphaine Duquesne (Belgia), Judith Vandermeiren (Belgia), Berta Bonastre (Spania), Manuela Urroz (Chili), Laura Nunnink (Olanda), Esme Burge (Anglia), Thomas Briels (Belgia), Victor Wegnez (Belgia), Jacob Draper (Țara Galilor) și Victor Charlet (Franța).

  Opinii clienți

  Loading