Crosă din 95% Carbon Hochei pe iarbă FH995 Mid bow Negru-Turcoaz Adulţi

99999 LEI
8607832

Produs conceput pentru hochei pe iarbă (nivel avansat). Crosă din 95% carbon, cu curbură mai dreaptă (mid bow) și care asigură putere.

Crosă de hochei pe iarbă pentru adulți de nivel avansat. Crosă de hochei pe iarbă utilizată de practicanți internaționali: Jill Boon, Berta Bonastre, Thomas Briels și Victor Charlet.

Culoare:

Negru / Verde turcoaz / Alb

Mărime: Ghid de mărimi
+ 999 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Control

Carbon mai exigent. Curbura midbow facilitează controlul.

Putere

95% carbon asigură forţă, iar curbura pe capăt o împingere mai puternică.

Confort la contactul cu mingea

Crosă rigidă care asigură precizie.

Capacitate de manipulare

Curbura pe mijloc, 540g şi punct de echilibru la 390mm pentru dexteritate.

Reducerea vibraţiilor

Rigiditatea carbonului este compensată de spuma PE-EVA de sub grip.

Prindere ergonomică

Grip din PU, confort la atingere, diametru mâner 30mm.

Durabilitate

95% carbon şi 5% aramidă pentru un plus de rezistenţă.

Informații tehnice

Compoziţie

95% carbon, 5% aramidă.

Curbură

Curbura pe mijloc Punct de curbură maxim: 300 mm. Înălţimea curburii maxime: 24 mm. Greutate: 540g +/- 20g în 36,5"; punct de echilibru 38036,5mm

Descriere detaliată a produsului (1)

Fibră de sticlă 12K 800 tex de origine japoneză (toho Tenex) şi fibră de sticlă 1080 tex suprapuse. Structură cu două canale. Aramidă la nivelul capului. Shaft adaptat pentru prindere şi manevrabilitate. Cap la 45° pentru manevrabilitate. Cap şi vârf adaptate pentru manevrabilitate. Spumă de 1mm din polietilenă EVA sub grip, pentru absorbţia vibraţiilor. Grip din poliuretan (PU) 1,8mm grosime, pentru prindere. Lungimea mânerului: 42 cm

Descriere detaliată a produsului (2)

Diametru total al mânerului 31mm pentru prindere. Lăţime şi perimetru al shaftului la 47cm de capac:3,7cm / 10cm.

Produs validat de practicanți (1)

Jill Boon [fostă căpitan și jucătoare în echipa națională a Belgiei, olimpică (Londra 2012), jucătoare la Royal Racing Club în Bruxelles (Belgia)]; Berta Bonastre [jucătoare în echipa națională a Spaniei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială 2018 și Campionatul European 2019, olimpică (Rio 2016), va participa la Tokyo 2021 și jucătoare la Club Egara (Spania)],

Produs validat de practicanți (2)

Thomas Briels [căpitanul echipei naționale din Belgia, triplu olimpic (Pékin 2008, Londra 2012, Rio 2016), vicecampion olimpic la Rio și va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, campion mondial 2018, campion european 2019, căpitan la Oranje-Rood (Olanda)] și Victor Charlet [căpitan al echipei din Franța, jucător la Waterloo Ducks (Belgia), a participat la Cupa Mondială 2018].

Din ce materiale este realizată o crosă?

Realizate în mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din 100% lemn, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă, din 100% fibră de sticlă, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai ridicat.

Din ce materiale este realizată o crosă? Concepere

(adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

Calități de utilizare

Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control și o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

Cum este fabricată o crosă din materiale compozite?

O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Simpla indicare a procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

Ce material să aleg?

Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc.

Ce este curbura unei crose?

O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim).

Ce este curbura unei crose? Concepere

În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimii crosei.

Tipuri de curbură

Vorbim despre o ''curbură standard" (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-22 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300mm. O crosă având o ''curbură pe mijloc" prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O crosă având o ''curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 250 mm. O crosă ''extra curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 200 mm.

Normă FIH pentru curbură

Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarbă trebuie să fie situat la minimum 200 mm de capul crosei şi la 25mm de la curbura maximă.

Ce curbură să alegeți?

Începătorii vor alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o ,,curbură pe capăt". Pentru a învăța tehnica ,,drag-flicks", alegeţi o crosă ,,curbură extra low".

Cât cântăreşte o crosă?

Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

Normă FIH pentru greutate

Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame. Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

De ce este echilibrul important?

La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte puterea crosei.

Ce greutate/echilibru să aleg?

Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

Cum alegeți mărimea?

Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5” sau 38,5”, mărime ce asigură mai multă forţă şi întindere. Totuşi, acestea sunt destinate jucătorilor de performanţă. Un jucător mai înalt de 1,80m poate alege o crosă de 37,5” sau 38,5", asigurându-se că celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbură) sunt adaptate nivelului său.

Normă FIH pentru mărime

Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105cm).

Recomandări generale pentru alegerea crosei

Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

Detalii marcă

Acest produs a fost conceput de către echipa noastră pasionată de hochei (şefi de produs, designeri, ingineri, modelişti, stilişti, tehnicieni, Jill Boon, Berta Bonastre, Thomas Briels, Victor Charlet, jucători în cluburile partenere, specialiști R&D şi unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de crose din lume.

Informaţii

Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

Segmentare

Adulți/Nivel avansat/Midbow/80-100% carbon

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Mâner/Coadă 95% Carbon, 5% Aramidă Grip 1 100% Poliuretan

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se curăța nisipul care rămâne pe crosă. A se curăța cu o cârpă umedă. A se curăța și degresa, în caz de nevoie.

TESTE

Produsele sunt testate în laborator şi pe teren, în condiţii reale de joc, de către echipa noastră.

Aprobat de

Jill Boon (Belgia), Berta Bonastre (Spania), Thomas Briels (Belgia) et Victor Charlet (Franța).

Opinii clienți

Loading