KOROK

Crosă Hochei pe iarbă 20% carbon FH520 Albastru/Galben Adulţi

20699 RON
24999 RON -17%
*De la ÔǬ07.01.2023ÔÇČ, ├«n limita stocului disponibil
Fii prima persoan─â care scrie o opinie!
Ref. : 8496140

Produs conceput pentru hochei pe iarbă (nivel mediu). Asigură manevrabilitate, putere și rigiditate datorită procentajului de 20% de carbon.

Compozi╚Ťia din carbon (20%) ofer─â un mai bun control mingii. Faciliteaz─â dribble-ul ╚Öi loviturile.

Culoare: Bleumarin / Verde lămâie fluorescent

36.5

Ridicare gratuit─â din magazin

+ 206 puncte
Pentru achizi╚Ťionarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Control

  Carbon mai exigent. Curbura pe cap─ât faciliteaz─â dribble-ul ┼či lovitura.

  Putere

  20% carbon ce asigur─â putere, iar curbura pe cap─ât o lovitur─â mai puternic─â.

  Ușor de manipulat

  Curbura pe cap─ât permite dezvoltarea aptitudinilor.

  Reducerea vibraţiilor

  20% carbon, pentru amorizarea șocurilor.

  Prindere ergonomic─â

  Grip clasic, cu mici puncte în relief, profil netezit pe margini.

  Informa╚Ťii tehnice

  Compoziţie

  20% carbon, 80% fibr─â de sticl─â.

  Curbur─â

  Curbur─â pe cap─ât: 530 g pentru m─ârimea 36,5". 460 g.

  Din ce se realizeaz─â crosele?

  Realizate ├«n mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt ast─âzi concepute din materiale compuse (fibre de sticl─â, de carbon ┼či aramid─â). NB Kevlar este marca comercial─â a unui tip de aramid─â. Exist─â crose din lemn 100%, din lemn cu ├«nt─ârituri din fibr─â de sticl─â,din fibr─â de sticl─â 100%, din fibr─â de sticl─â cu un procent de carbon din ce ├«n ce mai mare (cu 5-10% aramid─â, atunci c├ónd procentul de carbon este ridicat).

  Calit─â╚Ťi de utilizare

  Fibra de sticl─â este mult mai dur─â, rigid─â, u┼čoar─â ┼či rezistent─â la abraziune dec├ót lemnul. Vom avea mai mult─â putere, dar mai pu┼úin control ╚Öi o senza┼úie mai mare de duritate. Carbonul este ┼či mai u┼čor ┼či rigid, astfel c─â asigur─â mai mult─â for┼ú─â, dar mai pu┼úin control, dac─â nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizat─â ├«n combina┼úie cu carbonul, pentru a amortiza vibra┼úiile ┼či/sau la c─âlc├ói, datorit─â rezisten┼úei mari la abraziune.

  Cum este fabricat─â o cros─â?

  O cros─â din materiale compuse este conceput─â din mai multe foi rulate ├«n jurul unui nucleu vid, el ├«nsu┼či organizat ├«n una sau mai multe cavit─â┼úi longitudinale. Materialele compuse, num─ârul de straturi ┼či structura nucleului vid variaz─â. Simpla indicare a procentajului de carbon nu ofer─â multe informa┼úii asupra calit─â┼úii crosei.

  Ce material s─â aleg?

  Copiii ├«ncep─âtori se vor descurca bine cu o cros─â de lemn. Pe m─âsur─â ce ├«nva┼ú─â, copiii trec la fibr─â de sticl─â, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adul┼úii ├«ncep─âtori pot ├«ncepe direct cu fibra de sticl─â. Adul┼úii de nivel mediu ┼či avansat aleg o cros─â cu procent mai mare de carbon, adaptat─â tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O cros─â nu este dreapt─â, ci prezint─â o curbur─â. Curbura se caracterizeaz─â prin ├«n─âl┼úimea maxim─â (spa┼úiul vertical maxim ├«ntre o cros─â pe o suprafa┼ú─â plan─â ┼či aceast─â suprafa┼ú─â) ┼či locul unde aceast─â ├«n─âl┼úime este maxim─â, m─âsurat─â de la capul crosei (numit punct de curbur─â maxim). ├Än mod normal, o cros─â prezint─â o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 15 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la jum─âtatea ├«n─âl┼úimei crosei.

  Tipuri de curbur─â

  Vorbim despre o ''curbur─â standard" (bow reprezint─â curbura) atunci c├ónd ├«n─âl┼úimea curburii maxime este de 17-22 mm ┼či punctul de curbur─â maxim este situat la 300mm. O cros─â av├ónd o ''curbur─â pe mijloc" prezint─â, ├«n general, o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 23-24 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O cros─â av├ónd o ''curbur─â pe cap─ât" prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 250 mm. O cros─â ''extra curbur─â pe cap─ât" prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 200 mm.

  ┼×tia┼úi?

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarb─â trebuie s─â fie situat la minimum 200 mm de capul crosei ┼či la 25mm de la curbura maxim─â.

  Ce curbur─â s─â alege╚Ťi?

  ├Äncep─âtorii vor alege o ''curbur─â central─â". Un juc─âtor de nivel mediu sau avansat vrea s─â controleze mingea ┼či va alege o ''curbur─â central─â". Un juc─âtor de nivel avansat care vrea s─â dribleze, s─â joace ├«n D ┼či s─â aib─â control perfect al mingii, va alege o ''curbur─â pe cap─ât". Pentru a realiza ''drag-flicks", alege┼úi o cros─â ''curbur─â extra low".

  C├ót c├ónt─âre┼čte o cros─â?

  Conform normelor FIH, greutatea maxim─â a unei crose pentru iarb─â este de 737 grame. Majoritatea croselor (m─ârime 36,5"-37,5") c├ónt─âresc ├«ntre 520 ┼či 580g. O cros─â pentru copii are o greutate ├«ncep├ónd de la 400g. Lua┼úi ├«n considerare c─â pot exista diferen┼úe de 20-30g la acelea┼či modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greut─â┼úi egale, este reparti┼úia masei din cros─â care va fi determinat─â. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosie m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate ├«n m├ón─â. Acest lucru va cre┼čte for┼úa.

  Ce greutate/echilibru s─â aleg?

  Dac─â prefera┼úi dexteritatea, alege┼úi o cros─â u┼čoar─â ┼či un punct de echilibru ridicat. Dac─â dori┼úi for┼ú─â, alege┼úi o cros─â grea ┼či un punct de echilibru redus.

  Cum alege╚Ťi m─ârimea?

  Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un copil, poziţionaţi crosa pe vertical, capul la sol, în faţa copilului care stă drept. Alegeţi o crosă a cărei înălţime a mânerului ajunge la nivelul buricului. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5".

  ┼×tiai c─â?

  Conform normelor FIH, lungimea maxim─â a unei crose pe iarb─â este de 41" (105cm).

  Sfaturi generale

  Crosa care vi se potrive┼čte este cea care reprezint─â o combina┼úie bun─â ├«ntre m─ârime, compozi┼úie (┼či structur─â intern─â), curbur─â, greutate ┼či punct de echilibru.

  Concepere

  Acest produs a fost conceput de c─âtre echipa noastr─â pasionat─â de hochei (┼čefi de produs, designeri, ingineri, modeli┼čti, stili┼čti, tehnicieni) ┼či de c─âtre speciali┼čti de materiale compuse, de partenerul nostru Jill boon (juc─âtor la Belgian Red Panthers) ┼či unul dintre cei mai importan┼úi fabrican┼úi de crose din lume.

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adul╚Ťi/ nivel mediu/ fibr─â de sticl─â + carbon/lowbow

  Garan╚Ťie

  2 ani

  Compozi╚Ťie/ Recomand─âri

  Compozi╚Ťie

  Ax 75% Fibr─â de sticl─â, 20% Carbon, 5% Aramid─â Grip 100% Poliuretan

  TESTE

  Produsele sunt testate ├«n laborator ┼či pe teren, ├«n condi┼úii reale de joc, de c─âtre echipa noastr─â.

  Opinii clien╚Ťi