Crosă din lemn Hochei FH100 Roșu-Albastru Copii

De la 6490 LEI −7%
5999 LEI
*De la ‪12.02.2021‬, în limita stocului disponibil

Produs conceput pentru hochei pe iarbă (nivel începător). Asigură control.

Crosă pentru hochei pe iarbă. Ideală pentru copii de nivel începător.

Culoare: Verde Lămâie
Mărime: Ghid de mărimi
+ 59 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

Control al mingii

Din 100% lemn, ce asigură controlul.

Putere

Din 100% lemn, pentru a asigura putere.

Confort la contactul cu mingea

Crosă flexibilă, ce permite un bun control al mingii.

Capacitate de manipulare

Curbură standard, adaptată pentru învăţarea primelor mișcări tehnice.

Reducerea vibraţiilor

Fibra de sticlă este mai rigidă, dar lemnul 50% asigură o bună absorpţie.

Prindere ergonomică

Grip clasic, suprafaţă netedă.

Durabilitate

Lemnul nu este foarte rezistent, mai ales la abraziune.

Informații tehnice

Compoziţie

Din 100% lemn, ce asigură controlul.

Curbură

Curbură standard 20mm/250mm; Greutate: 440g +/- 10g pentru mărimea 32"

Descriere detaliată a produsului (1)

Lemn de dud (5 straturi) şi fibră de sticlă 1080 tex. Cap standard, pentru învăţare. Grip din poliuretan (PU) 1,8mm grosime, pentru prindere.

Produs validat de practicanți (1)

Jill Boon [fostă căpitan și 302 caps în echipa națională a Belgiei, olimpică (Londra 2012), jucătoare Royal Racing Club Bruxelles (Belgia)]; Berta Bonastre [jucătoare în echipa națională a Spaniei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială 2018 și Campionatul European 2019, olimpică (Rio 2016), va participa la Tokyo 2021 și jucătoare la Club Egara (Spania)], Laura Nunnink [jucătoare în echipa națională din Olanda, campioană Europeană în 2017, 2019 și 2021, vice-campioană olimpică la Rio].

Produs validat de practicanți (2)

și Victor Charlet [căpitan al echipei din Franța, jucător în echipa Waterloo Ducks (Belgia), Cupa Mondială 2018].

Din ce materiale este realizată o crosă?

Realizate în mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din lemn 100%, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă și uneori din carbon, din 100% fibră de sticlă, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai mare.

Din ce materiale este realizată o crosă? Concepere

(adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

Calități de utilizare

Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control și o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

Cum este fabricată o crosă din materiale compozite?

O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Simpla indicare a procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

Ce material să aleg?

Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc(își doresc un raport bun între control și putere). .

Ce este curbura unei crose?

O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim).

Normă FIH pentru curbură

Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarbă trebuie să fie situat la minimum 200 mm de capul crosei şi la 25 mm de la curbura maximă.

Ce este curbura unei crose? Concepere

În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimii crosei.

Tipuri de curbură

Vorbim despre o '„curbură standard” (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-20 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300 mm. O crosă având o „curbură pe mijloc” prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O crosă având o „curbură pe capăt” prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 250 mm. O crosă „extra curbură pe capăt” prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 200 mm.

Ce curbură să alegeți?

Începătorii vor alege o „curbură standard”. Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o „curbură mid”. Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o „curbură low”. Pentru a învăța tehnica „drag-flicks”, alegeţi o crosă „curbură extra low”.

Cât cântăreşte o crosă?

Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580 g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400 g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30 g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

Normă FIH pentru greutate

Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame.

De ce este echilibrul important?

La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte puterea crosei.

Ce greutate/echilibru să aleg?

Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

Cum aleg mărimea?

Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Mărimile pentru copii pornesc în general de la 24" și ajung până la 35". Pentru un copil, poziţionaţi crosa pe vertical, capul la sol, în faţa copilului care stă drept. Alegeţi o crosă a cărei înălţime a mânerului ajunge la nivelul buricului. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5".

Normă FIH pentru mărime

Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105 cm).

Recomandări generale pentru alegerea crosei

Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

Detalii marcă

Crosă concepută eco de către echipa de dezvoltatori de produs, compusă din jucători pasionați de hochei (șefi de produs, designeri, ingineri, stiliști, tehnicieni de prototip și laboratoare, dar și de practicanți, precum Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Thomas Briels, Victor Wegnez și Victor Charlet).

Concepere

Jucători din cluburile partenere sau din comunitate, specialiști R&D și procesul de plastice compozite Decathlon și de către specialişti de procese pentru protecţie, ai Decathlon.

Informaţii

Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

Segmentare

copii/începător/lemn/curbură standard

Mărimi

30 |32 | 34 |

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Mâner/Coadă 90% Lemn, 10% Fibră de sticlă Grip 1 100% Poliuretan

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

Curățaţi nisipul care rămâne pe crosă.

TESTE

Produsele sunt testate în laborator şi pe teren, în condiţii reale de joc, de către echipa noastră.

Aprobat de

Jill Boon (Belgia), Lucie Breyne (Belgia), Tiphaine Duquesne (Belgia), Judith Vandermeiren (Belgia), Berta Bonastre (Spania), Manuela Urroz (Chili), Laura Nunnink (Olanda), Esme Burge (Anglia), Thomas Briels (Belgia), Victor Wegnez (Belgia), Jacob Draper (Țara Galilor) et Victor Charlet (Franța).

Opinii clienți

Loading