Crosă din lemn/fibră de sticlă hochei pe iarbă FH100 Albastru-Turcoaz Adulți

8790 LEI
Cod produs: 8546190

Produs conceput pentru hochei pe iarbă, practicare ocazională. Asigură control.

Crosă pentru hochei pe iarbă. Ideală pentru nivel începător.

Culoare: Bleumarin / Verde turcoaz / Alb
Mărime: Ghid de mărimi
36.5
Livrare la domiciliu
Disponibil
Ridicare gratuită din magazin
Beneficii:

Avantaje produs

Controlul traiectoriei

Controlul traiectoriei

Din 50% lemn, ce asigură controlul mingii.

Putere

Putere

Din 50% fibră de sticlă și 50% lemn, ce asigură putere.

Confort la contactul cu mingea

Confort la contactul cu mingea

Crosă flexibilă, ce permite un bun control al mingii.

Capacitate de manipulare

Capacitate de manipulare

Curbură standard, adaptată pentru învăţarea primelor mișcări tehnice.

Reducerea vibraţiilor

Reducerea vibraţiilor

Structura din 50% lemn asigură o bună absorpţie.

Prindere ergonomică

Prindere ergonomică

Grip clasic, suprafaţă netedă.

Durabilitate

Durabilitate

Slaba rezistență a lemnului este compensată de fibra de sticlă.

Informații tehnice

Compoziţie

50% lemn, 50% fibră de sticlă.

Curbură

Curbură standard 20mm/250mm; Greutate: 535g +/- 20g pentru mărimea 36,5"

Descriere detaliată a produsului (1)

Lemn de dud (5 straturi) şi fibră de sticlă 1080 tex. Cap standard, pentru învăţare. Grip din poliuretan (PU) 1,8mm grosime, pentru prindere. Lungimea mânerului: 40 cm.

Produs validat de practicanți (1)

Jill Boon [fostă căpitan și jucătoare în echipa națională a Belgiei, olimpică (Londra 2012), jucătoare la Royal Racing Club în Bruxelles (Belgia)]; Berta Bonastre [jucătoare în echipa națională a Spaniei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială 2018 și Campionatul European 2019, olimpică (Rio 2016), va participa la Tokyo 2021 și jucătoare la Club Egara (Spania)],

Produs validat de practicanți (2)

Thomas Briels [căpitanul echipei naționale din Belgia, triplu olimpic (Pékin 2008, Londra 2012, Rio 2016), vicecampion olimpic la Rio și va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, campion mondial 2018, campion european 2019, căpitan la Oranje-Rood (Olanda)] și Victor Charlet [căpitan al echipei din Franța, jucător la Waterloo Ducks (Belgia), a participat la Cupa Mondială 2018].

Din ce materiale este realizată o crosă?

Realizate în mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din 100% lemn, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă, din 100% fibră de sticlă, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai ridicat.

Din ce materiale este realizată o crosă? Concepere

(adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

Calități de utilizare

Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control și o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

Cum este fabricată o crosă din materiale compozite?

O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Simpla indicare a procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

Ce material să aleg?

Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc(își doresc un raport bun între control și putere). .

Ce este curbura unei crose?

O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim).

Ce este curbura unei crose? Concepere

În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimii crosei.

Tipuri de curbură

Vorbim despre o ''curbură standard" (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-22 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300mm. O crosă având o ''curbură pe mijloc" prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O crosă având o ''curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 250 mm. O crosă ''extra curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 200 mm.

Normă FIH pentru curbură

Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarbă trebuie să fie situat la minimum 200 mm de capul crosei şi la 25mm de la curbura maximă.

Ce curbură să alegeți?

Începătorii vor alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o ,,curbură pe capăt". Pentru a învăța tehnica ,,drag-flicks", alegeţi o crosă ,,curbură extra low".

Cât cântăreşte o crosă?

Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

Normă FIH pentru greutate

Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame. Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

De ce este echilibrul important?

La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte puterea crosei.

Ce greutate/echilibru să aleg?

Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

Cum alegeți mărimea?

Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5” sau 38,5”, mărime ce asigură mai multă forţă şi întindere. Totuşi, acestea sunt destinate jucătorilor de performanţă. Un jucător mai înalt de 1,80m poate alege o crosă de 37,5” sau 38,5", asigurându-se că celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbură) sunt adaptate nivelului său.

Normă FIH pentru mărime

Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105cm).

Recomandări generale pentru alegerea crosei

Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

Detalii marcă

Acest produs a fost conceput de către echipa noastră pasionată de hochei (şefi de produs, designeri, ingineri, modelişti, stilişti, tehnicieni, Jill Boon, Berta Bonastre, Thomas Briels, Victor Charlet, jucători în cluburile partenere, specialiști R&D şi unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de crose din lume.

Informaţii

Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

Segmentare

Adulți/Practicare ocazională/Standardbow/lemn+fibră de sticlă.

Mărimi

36,5

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Shaft 50% Fibră de sticlă, 50% Lemn Grip 1 100% Poliuretan

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se curăța nisipul care rămâne pe crosă. A se curăța cu o cârpă umedă. A se curăța și degresa, în caz de nevoie.

Aprobat de

Jill Boon (Belgia), Berta Bonastre (Spania), Thomas Briels (Belgia) et Victor Charlet (Franța).

Opinii clienți

Loading