ADIDAS

Crosă din fibră de sticlă FLX24 Compo 6 extra low bow Albastru-Verde Copii

21399 RON
24999 RON -14%
*De la ‪11.10.2023‬, în limita stocului disponibil
Fii prima persoană care scrie o opinie!
Ref. : 8613709

Crosă de hochei pe iarbă, ideală pentru a progresa.

Produs conceput pentru hochei pe iarbă, nivel mediu, care are nevoie de mai multă putere (100% fibră de sticlă) și manevrabilitate (mid bow).

Culoare: ALBASTRU DESCHIS / Verde gazon fluorescent

34" 10
Disponibil

Ridicare gratuită din magazin

+ 213 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Controlul traiectoriei

  Curbura pe capăt facilitează driblul şi lovitura

  Putere

  100% fibră de sticlă și mid bow, pentru mai multă putere la lovitură.

  Confort la contactul cu mingea

  Crosă flexibilă, ce permite un bun control al mingii.

  Ușor de manipulat

  Curbura mid bow și 3D hook permite învățarea unor mișcări noi.

  Reducerea vibraţiilor

  100% fibră din sticlă, ce implică mai puţină absorbţie.

  Prindere ergonomică

  Grip clasic, suprafaţă netedă.

  Durabilitate

  100% fibră de sticlă, ce asigură rezistenţă.

  Informații tehnice

  Compoziţie

  100% fibră de sticlă.

  Curbură

  curbură midbow530 g pentru mărimea 35". Greutate: 472 g.

  Descriere detaliată a produsului (1)

  Grip clasic, suprafaţă netedă. Capăt clasic.

  Din ce materiale este realizată o crosă?

  Realizate în mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din 100% lemn, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă, din 100% fibră de sticlă, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai ridicat.

  Din ce materiale este realizată o crosă? Concepere

  (adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

  Calități de utilizare

  Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control și o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

  Cum este fabricată o crosă din materiale compozite?

  O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Simpla indicare a procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

  Ce material să aleg?

  Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc(își doresc un raport bun între control și putere). .

  Ce este curbura unei crose?

  O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim).

  Ce este curbura unei crose? Concepere

  În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimii crosei.

  Tipuri de curbură

  Vorbim despre o ''curbură standard" (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-22 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300mm. O crosă având o ''curbură pe mijloc" prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O crosă având o ''curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 250 mm. O crosă ''extra curbură pe capăt" prezintă o înălțime a curburii de 24-25 mm şi 200 mm.

  Normă FIH pentru curbură

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarbă trebuie să fie situat la minimum 200 mm de capul crosei şi la 25mm de la curbura maximă.

  Ce curbură să alegeți?

  Începătorii vor alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o ,,curbură pe capăt". Pentru a învăța tehnica ,,drag-flicks", alegeţi o crosă ,,curbură extra low".

  Cât cântăreşte o crosă?

  Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

  Normă FIH pentru greutate

  Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame.

  De ce este echilibrul important?

  La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte puterea crosei.

  Ce greutate/echilibru să aleg?

  Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

  Cum alegeți mărimea?

  Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Mărimile pentru copii pornesc în general de la 24" și ajung până la 35". Pentru un copil, poziţionaţi crosa pe vertical, capul la sol, în faţa copilului care stă drept. Alegeţi o crosă a cărei înălţime a mânerului ajunge la nivelul buricului. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5".

  Normă FIH pentru mărime

  Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105cm).

  Recomandări generale pentru alegerea crosei

  Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  adulți/ nivel mediu/ fibră de sticlă /midbow

  Mărimi

  32 |33 | 34 | 35 |

  Garanție

  2 ani

  Compoziție/ Recomandări

  Compoziție

  Corp: 100% fibră de sticlă.

  RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

  A se curăța nisipul care rămâne pe crosă. A se curăța cu o cârpă umedă. A se curăța și degresa, în caz de nevoie.

  Opinii clienți

  Loading