KOROK

Crosă din 95% Carbon Hochei pe iarbă FH995 Mid bow Negru-Turcoaz Adulţi

99999 RON
Ref. : 8607832

Produs conceput pentru hochei pe iarbă (nivel avansat). Crosă din 95% carbon, cu curbură mai dreaptă (mid bow) și care asigură putere.

Cros─â de hochei pe iarb─â pentru adul╚Ťi de nivel avansat. Cros─â de hochei pe iarb─â utilizat─â de practican╚Ťi interna╚Ťionali: Jill Boon, Berta Bonastre, Thomas Briels ╚Öi Victor Charlet.

Culoare: Negru / Albastru turcoaz / Alb

 • 36.5 Produs indisponibil online momentan
 • 37.5 Produs indisponibil online momentan
+ 999 puncte
Pentru achizi╚Ťionarea acestui produs

  Beneficii:

  Avantaje produs

  Control

  Carbon mai exigent. Curbura midbow faciliteaz─â controlul.

  Putere

  95% carbon asigură forţă, iar curbura pe capăt o împingere mai puternică.

  Confort la contactul cu mingea

  Cros─â rigid─â care asigur─â precizie.

  Ușor de manipulat

  Curbura pe mijloc, 540g ┼či punct de echilibru la 390mm pentru dexteritate.

  Reducerea vibraţiilor

  Rigiditatea carbonului este compensat─â de spuma PE-EVA de sub grip.

  Prindere ergonomic─â

  Grip din PU, confort la atingere, diametru mâner 30mm.

  Durabilitate

  95% carbon ┼či 5% aramid─â pentru un plus de rezisten┼ú─â.

  Informa╚Ťii tehnice

  Compoziţie

  95% carbon, 5% aramid─â.

  Curbur─â

  Curbura pe mijloc Punct de curbură maxim: 300 mm. Înălţimea curburii maxime: 24 mm. Greutate: 540g +/- 20g în 36,5"; punct de echilibru 38036,5mm

  Descriere detaliat─â a produsului (1)

  Fibr─â de sticl─â 12K 800 tex de origine japonez─â (toho Tenex) ┼či fibr─â de sticl─â 1080 tex suprapuse. Structur─â cu dou─â canale. Aramid─â la nivelul capului. Shaft adaptat pentru prindere ┼či manevrabilitate. Cap la 45┬░ pentru manevrabilitate. Cap ┼či v├órf adaptate pentru manevrabilitate. Spum─â de 1mm din polietilen─â EVA sub grip, pentru absorb┼úia vibra┼úiilor. Grip din poliuretan (PU) 1,8mm grosime, pentru prindere. Lungimea m├ónerului: 42 cm

  Descriere detaliat─â a produsului (2)

  Diametru total al m├ónerului 31mm pentru prindere. L─â┼úime ┼či perimetru al shaftului la 47cm de capac:3,7cm / 10cm.

  Produs validat de practican╚Ťi (1)

  Jill Boon [fost─â c─âpitan ╚Öi juc─âtoare ├«n echipa na╚Ťional─â a Belgiei, olimpic─â (Londra 2012), juc─âtoare la Royal Racing Club ├«n Bruxelles (Belgia)]; Berta Bonastre [juc─âtoare ├«n echipa na╚Ťional─â a Spaniei, medaliat─â cu bronz la Cupa Mondial─â 2018 ╚Öi Campionatul European 2019, olimpic─â (Rio 2016), va participa la Tokyo 2021 ╚Öi juc─âtoare la Club Egara (Spania)],

  Produs validat de practican╚Ťi (2)

  Thomas Briels [c─âpitanul echipei na╚Ťionale din Belgia, triplu olimpic (P├ękin 2008, Londra 2012, Rio 2016), vicecampion olimpic la Rio ╚Öi va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, campion mondial 2018, campion european 2019, c─âpitan la Oranje-Rood (Olanda)] ╚Öi Victor Charlet [c─âpitan al echipei din Fran╚Ťa, juc─âtor la Waterloo Ducks (Belgia), a participat la Cupa Mondial─â 2018].

  Din ce materiale este realizat─â o cros─â?

  Realizate ├«n mod originar din lemn (dud, frasin), majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt ast─âzi concepute din materiale compuse (fibre de sticl─â, de carbon ┼či aramid─â). NB Kevlar este marca comercial─â a unui tip de aramid─â. Exist─â crose din 100% lemn, din lemn cu ├«nt─ârituri din fibr─â de sticl─â, din 100% fibr─â de sticl─â, din fibr─â de sticl─â cu un procent de carbon din ce ├«n ce mai ridicat.

  Din ce materiale este realizat─â o cros─â? Concepere

  (adesea cu 5-10% de aramidă când procentul de carbon este foarte ridicat).

  Calit─â╚Ťi de utilizare

  Fibra de sticl─â este mult mai dur─â, rigid─â, u┼čoar─â ┼či rezistent─â la abraziune dec├ót lemnul. Vom avea mai mult─â putere, dar mai pu┼úin control ╚Öi o senza┼úie mai mare de duritate. Carbonul este ┼či mai u┼čor ┼či rigid, astfel c─â asigur─â mai mult─â for┼ú─â, dar mai pu┼úin control, dac─â nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizat─â ├«n combina┼úie cu carbonul, pentru a amortiza vibra┼úiile ┼či/sau la c─âlc├ói, datorit─â rezisten┼úei mari la abraziune.

  Cum este fabricat─â o cros─â din materiale compozite?

  O cros─â din materiale compuse este conceput─â din mai multe foi rulate ├«n jurul unui nucleu vid, el ├«nsu┼či organizat ├«n una sau mai multe cavit─â┼úi longitudinale. Materialele compuse, num─ârul de straturi ┼či structura nucleului vid variaz─â. Simpla indicare a procentajului de carbon nu ofer─â multe informa┼úii asupra calit─â┼úii crosei.

  Ce material s─â aleg?

  Copiii ├«ncep─âtori apreciaz─â lemnul. Pe m─âsur─â ce ├«nva┼ú─â, copiii trec la fibr─â de sticl─â, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adul┼úii ├«ncep─âtori pot ├«ncepe direct cu fibra de sticl─â. Adul┼úii de nivel mediu ┼či avansat aleg o cros─â cu procent mai mare de carbon, adaptat─â tipului de joc.

  Ce este curbura unei crose?

  O cros─â nu este dreapt─â, ci prezint─â o curbur─â. Curbura se caracterizeaz─â prin ├«n─âl┼úimea maxim─â (spa┼úiul vertical maxim ├«ntre o cros─â pe o suprafa┼ú─â plan─â ┼či aceast─â suprafa┼ú─â) ┼či locul unde aceast─â ├«n─âl┼úime este maxim─â, m─âsurat─â de la capul crosei (numit punct de curbur─â maxim).

  Ce este curbura unei crose? Concepere

  ├Än mod normal, o cros─â prezint─â o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 15 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la jum─âtatea ├«n─âl┼úimii crosei.

  Tipuri de curbur─â

  Vorbim despre o ''curbur─â standard" (bow reprezint─â curbura) atunci c├ónd ├«n─âl┼úimea curburii maxime este de 17-22 mm ┼či punctul de curbur─â maxim este situat la 300mm. O cros─â av├ónd o ''curbur─â pe mijloc" prezint─â, ├«n general, o ├«n─âl┼úime a curburii maxime de 23-24 mm ┼či un punct al curburii maxim situat la 300 mm. O cros─â av├ónd o ''curbur─â pe cap─ât" prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 250 mm. O cros─â ''extra curbur─â pe cap─ât" prezint─â o ├«n─âl╚Ťime a curburii de 24-25 mm ┼či 200 mm.

  Norm─â FIH pentru curbur─â

  Conform normelor FIH, punctul curburii maxim al unei crose pentru iarb─â trebuie s─â fie situat la minimum 200 mm de capul crosei ┼či la 25mm de la curbura maxim─â.

  Ce curbur─â s─â alege╚Ťi?

  ├Äncep─âtorii vor alege o ,,curbur─â central─â". Un juc─âtor de nivel mediu sau avansat vrea s─â controleze mingea ┼či va alege o ,,curbur─â central─â". Un juc─âtor de nivel avansat care vrea s─â dribleze, s─â joace ├«n 3D ┼či s─â aib─â control perfect al mingii, va alege o ,,curbur─â pe cap─ât". Pentru a ├«nv─â╚Ťa tehnica ,,drag-flicks", alege┼úi o cros─â ,,curbur─â extra low".

  C├ót c├ónt─âre┼čte o cros─â?

  Majoritatea croselor (m─ârime 36,5"-37,5") c├ónt─âresc ├«ntre 520 ┼či 580g. O cros─â pentru copii are o greutate ├«ncep├ónd de la 400g. Lua┼úi ├«n considerare c─â pot exista diferen┼úe de 20-30g la acelea┼či modele de crose, din cauza materialelor.

  Norm─â FIH pentru greutate

  Conform normelor FIH, greutatea maxim─â a unei crose pentru iarb─â este de 737 grame. Majoritatea croselor (m─ârime 36,5"-37,5") c├ónt─âresc ├«ntre 520 ┼či 580g. O cros─â pentru copii are o greutate ├«ncep├ónd de la 400g. Lua┼úi ├«n considerare c─â pot exista diferen┼úe de 20-30g la acelea┼či modele de crose, din cauza materialelor.

  De ce este echilibrul important?

  La greut─â┼úi egale, este reparti┼úia masei din cros─â care va fi determinat─â. Punctul de echilibru este centrul de greutate al crosei m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosei m─âsurat─â ├«ncep├ónd de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate ├«n m├ón─â. Acest lucru va cre┼čte puterea crosei.

  Ce greutate/echilibru s─â aleg?

  Dac─â prefera┼úi dexteritatea, alege┼úi o cros─â u┼čoar─â ┼či un punct de echilibru ridicat. Dac─â dori┼úi for┼ú─â, alege┼úi o cros─â grea ┼či un punct de echilibru redus.

  Cum alege╚Ťi m─ârimea?

  M─ârimea unei crose se calculeaz─â ├«n centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un adult, m─ârimea standard este de 36,5". Unele crose sunt de 37,5ÔÇŁ sau 38,5ÔÇŁ, m─ârime ce asigur─â mai mult─â for┼ú─â ┼či ├«ntindere. Totu┼či, acestea sunt destinate juc─âtorilor de performan┼ú─â. Un juc─âtor mai ├«nalt de 1,80m poate alege o cros─â de 37,5ÔÇŁ sau 38,5", asigur├óndu-se c─â celelalte caracteristici ale crosei (materiale, curbur─â) sunt adaptate nivelului s─âu.

  Norm─â FIH pentru m─ârime

  Conform normelor FIH, lungimea maxim─â a unei crose pe iarb─â este de 41" (105cm).

  Recomand─âri generale pentru alegerea crosei

  Crosa care vi se potrive┼čte este cea care reprezint─â o combina┼úie bun─â ├«ntre m─ârime, compozi┼úie (┼či structur─â intern─â), curbur─â, greutate ┼či punct de echilibru.

  Detalii marc─â

  Acest produs a fost conceput de c─âtre echipa noastr─â pasionat─â de hochei (┼čefi de produs, designeri, ingineri, modeli┼čti, stili┼čti, tehnicieni, Jill Boon, Berta Bonastre, Thomas Briels, Victor Charlet, juc─âtori ├«n cluburile partenere, speciali╚Öti R&D ┼či unul dintre cei mai importan┼úi fabrican┼úi de crose din lume.

  Informaţii

  Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

  Segmentare

  Adul╚Ťi/Nivel avansat/Midbow/80-100% carbon

  Garan╚Ťie

  2 ani

  Compozi╚Ťie/ Recomand─âri

  Compozi╚Ťie

  Ax 95% Carbon, 5% Aramid─â Grip 100% Poliuretan

  RECOMAND─éRI DE DEPOZITARE

  A se cur─â╚Ťa nisipul care r─âm├óne pe cros─â. A se cur─â╚Ťa cu o c├órp─â umed─â. A se cur─â╚Ťa ╚Öi degresa, ├«n caz de nevoie.

  TESTE

  Produsele sunt testate ├«n laborator ┼či pe teren, ├«n condi┼úii reale de joc, de c─âtre echipa noastr─â.

  Aprobat de

  Jill Boon (Belgia), Berta Bonastre (Spania), Thomas Briels (Belgia) et Victor Charlet (Fran╚Ťa).

  Opinii clien╚Ťi