Clăpari schi freeride FR 900 LOWTECH FLEX 100 Damă

1.29999 LEI

Produs conceput pentru schi freeride (nivel avansat). Flex progresiv, pentru amortizare pe teren.

Ideali pentru schi freeride, asigură amortizare și confort în timpul practicii. Prezintă inserții.

Mărime: Ghid de mărimi

NOU: RETUR GRATUIT

+ 1299 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

Rigiditate

Flexul de 100 este ideal pentru schi pe orice tip de zăpadă.

Amortizare

Carcasa din PU asigură amortizare optimă.

Compatibilitate

Talpă cu inserții, compatibilă cu legăturile pentru schi alpin și de tură.

Libertate de mișcare

Skiwalk: cursă de 42° în poziție de mers, care facilitează urcarea.

Susținere

4 clape micrometrice, bandă lată.Spoiler detașabil

Confort

Confort foarte bun. Gheată interioară termo-formabilă.

Utilizare

Căptușeală lycra, pentru descălţare uşoară.

Căldură

Gheată și talpă izolatoare, pentru căldură.

Informații tehnice

Şosetă termoformabilă

Ghete din polietilenă, material termoformabil, gros de 3 mm. Este posibil să le termoformați, încălzind spuma și comprimând-o, pentru a crea mai mult spațiu și a asigura confort. Sistem Shock Absorder Area la nivelul călcâiului, pentru amortizarea șocurilor în timpul săriturilor. Baza ghetei este din spumă EVA, pentru un plus de amortizare, necesară atunci când zăpada este tare sau în timpul săriturilor.

Cum termoformez gheata interioară?

1- Încălziți cuptorul la 80 °C.2- Scoateți gheata interioară.3- Scoateți branțurile.4- Puneţi gheata interioară 5 minute la cuptor.5- Scoateţi gheata interioară din cuptor.6- Reintroduceți branțurile.7- Puneţi gheata interioară în clăpari. 8- Încălţaţi clăparii şi închideţi clapele.9- Aşteptaţi 15 minute.Sunteţi gata pentru schi!

Reglare clape

4 clape micro-metrice din aluminiu și 1 clapă 3 poziții, reglabilă fără unelte pe tibie, pentru a se adapta gambei și pentru a crește cursa colierului în poziție de mers. Cele 3 poziții posibile (este necesară o șurubelniță în formă de cruce) pe cea de-a doua clapă pornind de sus permite o ajustare perfectă la nivelul gleznei.Legătura din partea superioară asigură strângere optimă a carcasei.

Gheata interioară

Gheată interioară fină (last 100 mm), termoformabilă, din polietilenă: 3 mm spumă termoformabilă în jurul piciorului. Ghete interioare foarte ușoare și confortabile! Spumă preformată la nivelul maleolelor. Inserții din EVA sub picior, pentru un plus de confort și volum ajustat. Inserţii din spumă flexibilă ce favorizează deformarea ghetelor interioare la urcare sau în mers. În caz de disconfort, se poate termoforma gheata interioară.

Ce este flex-ul?

Indicele de flexiune al clăparilor indică rigiditatea acestora. Cu cât cifra este mai mare, cu atât clăparii sunt mai inflexibili. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât carcasa e mai rigidă. Se consideră cu un flex de 70 este conceput pentru nivel începător spre mediu. Un flex între 70-90 este conceput pentru schi la nivel mediu. Un flex de peste 90 este conceput pentru schiori avansați. Persoanele ce poartă mărimi mai mari, pot alege clăpari mai rigizi.

Ce puteți face pentru a evita durerile la picioare?

1/ Alegeți șosete de schi tehnice, pentru a evita punctele de presiune și a permite circulația normală a sângelui.
2/ Alegeți un model de talpă care să se adapteze piciorului. Cereți recomandări și specialiștilor din magazinele noastre.
3/ Termoformați gheata interioară.

Cum să probați clăparii?

După încălțare, cataramele trebuie strânse la reglaj mediu. Puteţi să înaintaţi? Atunci mărimea clăparilor nu este potrivită. Odată clăparii închişi, efecutaţi 3 flexiuni mari apăsând tare pe tibie (puneţi mâinile pe genunchi), pentru a face călcâiul să se ducă înapoi. Staţi drept: trebuie să puteţi atinge uşor vârful carcasei. La flexiune, piciorul trebuie să se ducă în spate şi să nu mai puteţi simţi vârful.

Cum să împiedicați apariția frigului la nivelul picioarelor?

Adesea neglijată, uscarea clăparilor este acțiunea cea mai importantă pentru a împiedica apariției frigului la nivelul picioarelor. Chiar și la -10°C, piciorul transpiră și clăparii nu se pot usca în carcasa din plastic, nici chiar după mai multe zile. Astfel, ghetele interioare trebuie să fie scoase din carcasă în fiecare zi. De asemenea, puteți folosi dispozitive speciale pentru uscarea acestora, fără să le mai scoateți din carcasă!

Greutate

25-25.5: 2022 g.

Spoiler detașabil

Clăpari prevăzuți cu spoiler detașabil ce permite o ajustare a înălțimii și a unghiului tibiei în clăpari. Schiorii care iubesc să schieze cu susținere pe limba clăparilor pot poziționa spoiler-ul în poziție ridicată.Schiorii care iubesc să schieze mai centrat sau cei care au gambe mai mari pot îndepărta spoiler-ul.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Exterior din 60% Poliuretan termoplastic, 40% Polipropilenă Interior din 100% Poliester Talpă din 100% Poliuretan termoplastic Căptuşeală caldă 100% Poliester

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se lăsa la uscat înainte de depozitare. Se recomandă depozitarea într-o husă specială, la temperatură ambiantă, cu clapele închise.

Produse similare

Imagini

Clăpari schi freeride FR 900 LOWTECH FLEX 100 Damă
Clăpari schi freeride FR 900 LOWTECH FLEX 100 Damă

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri