Bocanci înalți Impermeabilo MATRYX VIBRAM ALLTRAIL MT7 Damă

64999 LEI
Cod produs: 8559651

Produs conceput pentru trekking pe trasee cu dificultate medie, cu diferență de nivel (pante moderate spre accentuate). Asigură confort și susținere.

Aveți nevoie de bocanci rezistenți, impermeabili și ușori? Construcție inovatoare, material principal TREK 500 Matryx®.

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI
Culoare: Gri ciment
Mărime: Ghid de mărimi
Serviciile noastre:
ECODESIGN
Media 0
Media 1
Media 2
Media 3
Media 4
Media 5
Media 6

Avantaje produs

Aderență

Aderență

Talpă din cauciuc Vibram®, cu o excelentă aderență pe teren uscat sau umed.

Impermeabilitate

Impermeabilitate

Membrană dublă, impermeabilă și respirantă (8 h pe ploaie).

Rezistenţă

Rezistenţă

Material de înaltă performanță Matryx® și protecție-pietre din 100% din cauciuc.

Mișcarea piciorului

Mișcarea piciorului

Talpă semi-rigidă pentru un bun raport fuleu/precizie.

Susținere

Susținere

Față înaltă, cu 2 cârlige înalte și 1 cârlig de blocare + sistem XSupport.

Amortizare

Amortizare

Talpă intermediară din PU, pentru amortizare şi performanţă.

Greutate

Greutate

540 g x 2 pentru mărimea 39.

ECODESIGN

ECODESIGN

Față din fir negru DopeDyed. Talpă concepută din material reciclat.

Informații tehnice

Fabricat în Europa. Toată încălțămintea de Trekking Forclaz este fabricată în Europa.

Modelul TREK este fabricat în Uniunea Europeană, mai exact în România, într-o fabrică specializată în producția de bocanci de trekking (Grisport). (SKANDIA)
Pentru mai multă transparență, iată chiar și mai multe informații despre partenerii noștri: -materialul principal al feței este fabricat în Franța. https://chamatex.net/marques/matryx/

Aderență și stabilitate

Talpa aderentă este etichetată VIBRAM®, oferind o aderență excelentă pe orice teren, uscat sau umed, pâmânt sau rocă. Pe scurt, formidabil!Asigură de asemenea, o stabilitate adecvată pe teren noroios și umed. Cu cât talpa este mai lată, cu atât devine mai flexibilă. Cu acest model de talpă, confortul și stabilitatea în timpul deplasărilor nu sunt afectate.

Nivel de impermeabilitate

Impermeabilitatea bocancilor a fost testată la 50 000 de flexiuni, adică 20 km - 8 ore de mers prin apă până la gleznă. Evaluarea noastră indică un nivel de 4 /5, care asigură o impermeabilitate de 8 ore în timpul unei drumeții pe ploaie. Informațiile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.

Parazăpezi pentru protecție suplimentară. Nu trebuie neapărat una sau alta.Parazăpezile asigură protecție suplimentară.

Impermeabilitatea bocancilor este compromisă de pătrunderea apei în partea superioară a încălțămintei.
--> Pentru a menține picioarele uscate mai mult timp, este recomandat să se utilizeze parazăpezi impermeabile sau mini-parazăpezi, care protejează de pătrunderea apei prin partea superioară dar, de asemenea, și de pietricele și nisip. Modelul perfect pentru acest tip de bocanci sunt: https://www.decathlon.ro/parazapezi-trek-500-id_8347880.html

Cum prelungim impermeabilitatea ?

Chiar dacă acest model este prevăzut cu o membrană impermeabilă (impermeabilă-respirantă), se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray de reimpemeabilizare, care îmbunătățește hidrofobia și protejează de petele de pe exterior.
Este vorba despre reactivarea hidrofobiei materialului exterior (apa se prelinge și nu se infiltrează). Pulverizați inclusiv pe cusături.

Recomandări întreținere și aplicare spray reactivare hidrofobie

1. Utilizați o perie și/sau un burete pentru curățare; îndepărtați murdăria sau reziduurile de noroi.2. A se lăsa la uscat în aer liber, departe de o sursă de căldură. 3. Se agită tubul de SPRAY DE IMPERMEABILIZARE 4. Pulverizați pe produs la o distanță de 25 cm 5. Lăsați să acționeze cel puțin 10 minute. Atenție: Nu frecați și nu ștergeți.
https://www.decathlon.ro/spray-reactivare-hidrofobie-id_8551983.html

Conceperea eco a produselor nu înseamnă că facem rabat de la rezistență!

Pe lângă diferitele teste la care sunt supuși bocancii, aceștia au fost testați pe o distanță de 500 km, pe traseul GR5 și pe traseele din insulele Canare. Descoperă misiunea de test în linkul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=L5o2h5v5RsU

Concept eco/ Branț/ Sistemul din jurul gleznei

Reciclat*
Talpa este concepută din 80 % plastic reciclat. Elementul de susținere a gleznei este conceput din 100% plastic reciclat. Materialul principal este conceput în Franța. Producția și asamblarea se fac în Europa.

Concepere Eco/Vopsire DOPE DYED

Pentru vopsirea materialului pentru față, am folosit tehnica Dope Dyed, pentru a reduce cantitatea de apă utilizată. Această tehnică economisește până la 60 % din cantitatea de apă și reduce considerabil emisiile de CO2. Astfel, culoarea rezistă și mai mult în timp.

Teste de laborator

Testele de laborator verifică următoarele elemente: - orificiile pentru şireturi şi chingi;
- lipirea tălpii;
- toxicologie;
- rezistenţa la UV;
- abraziunea tălpii şi ale componentelor feţei;
- deteriorare accelerată.

Se pot utiliza colțari la acești bocanci?

Acest model de bocanci permite utilizarea ocazională a colțarilor cu legături. Rigiditatea bocancilor este suficientă pentru o utilizare ocazională a colțarilor, asigurând un confort foarte bun în timpul mersului. Referință:
https://www.decathlon.ro/coltari-caiman-2-legaturi--id_8212786.html

Ce mărime să aleg?

Ce mărime să aleg? Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări Mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.

5 niveluri de impermeabilitate

Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).

Test de impermeabilitate/ 100% impermeabilitate validată în laborator

Sunt realizate două teste în laborator:
Test 1 / Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață. Test 2 / Datorită brațului mecanic ce simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza mii de flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile.
3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. Utilizaţi încălţămintea în mod progesiv, în timpul drumeţiilor, pentru a se adapta conformației piciorului dumneavoastră.

Realizare produs

Concept eco. Unul dintre membrii echipei noastre de concepere a produselor este și medic podolog, ceea ce ne permite să validăm confortul încălțămintei chiar cu un specialist în domeniu.

Cunoașterea nevoilor sportivilor

Decathlon SportsLab inovează permanent, ghidându-se după o strategie sustenabilă. Cercetătorii centrului nostru studiază nevoile practicanților în mediul lor sportiv. Datorită cunoștințelor lor despre mișcare, confort termic, conformație, specialiștii noștri contribuie la siguranța și starea de bine a practicanților.
SPORTSLAB: https://www.youtube.com/watch?v=XpfMJNQSthY

Garanție

2 ani.

Garanție

5 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Talpă din 45% Cauciuc, 40% Poliuretan, 15% EVA Exterior din 45% Poliamidă, 25% Poliuretan termoplastic, 20% Poliester, 10% Cauciuc Interior din 100% Poliester

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.

Restricții de utilizare

Nu sunt potriviți pentru alpinism.

TESTE

Toată încălţămintea noastră este testată în practică de către utilizatori reprezentativi pentru gama respectivă de produse, în condiţii identice cu utilizarea zilnică. Mai exact, "Misiunile Test" asociază un responsabil de produs cu persoane afiliate Quechua, pentru a testa, evalua şi valida produsele.

Aprobat de

Ghizii montani din asociaţia ASTER participă la dezvoltarea modelelor de încălţăminte de drumeţie, în strânsă colaborare cu echipele de designeri de la Forclaz. La acest model se pot folosi ocazional și colțari. Un exemplu de model: https://www.decathlon.ro/coltari-caiman-2-legaturi--id_8212786.html

Produse similare

Imagini

Bocanci înalți Impermeabilo MATRYX VIBRAM ALLTRAIL MT7 Damă
Bocanci înalți Impermeabilo MATRYX VIBRAM ALLTRAIL MT7 Damă
Bocanci înalți Impermeabilo MATRYX VIBRAM ALLTRAIL MT7 Damă
Bocanci înalți Impermeabilo MATRYX VIBRAM ALLTRAIL MT7 Damă
Bocanci înalți Impermeabilo MATRYX VIBRAM ALLTRAIL MT7 Damă
Bocanci înalți Impermeabilo MATRYX VIBRAM ALLTRAIL MT7 Damă

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri