ECODESIGN
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați

Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați

29999 LEI −19%
24099 LEI
*De la ‪08.11.2021‬, în limita stocului disponibil

Produs conceput pentru trekking. Asigură confort și susținere optimă. Din material flexibil, moale și rezistent.

Doriți să descoperiți drumețiile de mai multe zile? Bocanci confortabili și ușori, ideali pentru trekking. Raportul flexibilitate/susținere asigură un mers foarte natural.

Culoare: Gri cositor / Gri granit / Sepia închis
Mărime: Ghid de mărimi
+ 240 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

STABILITATE

Talpa din 100% cauciuc CONTACT® asigură aderență.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă și respirantă (3h de mers prin ploaie).

Mișcarea piciorului

Talpă flexibilă. Ideală pentru trasee ușoare.

Rezistenţă

Materiale rezistente.

Susținere

Față înaltă, flexibilă, cu 2 cârlige înalte și 1 de blocare.

Amortizare

Talpa este concepută dintr-un material cu amortizare rezistentă ]n timp (PU).

Greutate

Cântărește 560g x 2 pentru mărimea 42.

ECODESIGN

Față din poliester reciclat(90%),vopsire DOPE DYED pentru căptușeala interioară.

Informații tehnice

Fabricat în Europa. Toată încălțămintea noastră de trekking Forclaz este fabricată în Europa.

Acești bocanci sunt fabricați în Uniunea Europeană, în România, într-o fabrică specializată în producția de încălțăminte de trekking (GRISPORT). Această fabrică utilizează adezivi pe bază de apă, fără solvenți chimici. Majoritatea materialelor provin de pe piața europeană.
FABRICANT: https://grisport.ro/

Pentru ce tipuri de trasee sunt potriviți bocancii?

Acești bocanci de trekking sunt potriviți pentru traseele ușoare, la o altitudine nu foarte ridicată.

De ce să alegeți un model din material textil? Avantaje și dezavantaje

Avantage:
- Materialele sintetice sunt ușoare și flexibile, asigurând confort imediat. - Materialele sintetice asigură de o bună ventilare (aceste modele din material sintetic sunt mai potrivite pentru vară).
Dezavantaje: - Pentru a rezista la apă, acest material trebuie combinat cu o membrană impermeabilă (ceea ce este valabil pentru toate modelele de bocanci de trekking Forclaz).
- Impermeabilitatea trebuie întreținută în timp, prin tratamente temporare.

Tehnologie CONTACT®: asigură aderență și stabilitate

Aderența tălpii este certificată CONTACT®.
Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru a valida testele, am evaluat calitățile tălpii pe trasee montane de 500 km, folosind un grup de practicanți. Aderență adaptată pe teren umed.

Nivel de impermeabilitate

Impermeabilitatea bocancilor a fost testată la 10 000 de flexiuni repetate, adică 10km, 3 ore de mers prin apă până la gleznă. Evaluarea noastră indică un nivel de 2 /5, care asigură o impermeabilitate de 3 ore în timpul unei drumeții pe ploaie. Informațiile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.

Cum prelungiți impermeabilitatea bocancilor de trekking?

Chiar dacă acest model este prevăzut cu o membrană impermeabilă (impermeabilă-respirantă), se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray de reimpemeabilizare, care îmbunătățește hidrofobia și protejează de petele de pe exterior.
Este vorba despre reactivarea hidrofobiei materialului exterior (apa se prelinge și nu se infiltrează). Pulverizați inclusiv pe cusături.

Cum întrețineți bocancii de material textil?Acestea sunt etapele pe care trebuie să le respectați

1. Utilizați o perie și/sau un burete pentru curățare; îndepărtați murdăria sau reziduurile de noroi.2. A se lăsa la uscat în aer liber, departe de o sursă de căldură. 3. Se agită tubul de SPRAY DE IMPERMEABILIZARE. 4. Pulverizați pe produs la o distanță de 25 cm. 5. Lăsați să acționeze cel puțin 10 minute. Atenție: Nu frecați și nu ștergeți.
https://www.decathlon.ro/spray-reactivare-hidrofobie-id_8551983.html

Bocanci impermeabili sau parazăpezi? Nu trebuie neapărat una sau alta.Parazăpezile asigură protecție suplimentară.

Impermeabilitatea este pusă la îndoială atunci când apa pătrunde în încălțăminte prin partea superioară. Pentru a păstra pielea picioarelor uscată cât mai mult timp, este recomandată utilizarea parazăpezilor impermeabile, care protejează partea de sus a bocancilor de infiltrarea apei, a pietrelor sau a nisipului.
Pentru acești bocanci sunt potrivite parazăpezile de trekking MT500: https://www.decathlon.ro/p/parazapezi-trekking-forclaz-500-negru/_/R-p-124466?mc=8347880

Tehnica de vopsire Dope-Dyed

În acest procedeu de vopsire în masă, în scopul de a reduce cantitatea de apă folosită la conceperea unui produs, firul este cel care este direct vopsit, ci nu materialul. Această tehnică economisește până la 60 % din cantitatea de apă și reduce considerabil emisiile de CO2. Culoarea este și mai rezistentă în timp.

Poliester reciclat

Față exterioară din 90% poliester reciclat. Poliesterul, provenit din derivați chimici din petrol, este utilizat în mai multe din procesele noastre industriale, în mod special pentru textile și confecții grele. Impactul acestui material asupra emisiilor de CO2 este semnificativ și contribuie la epuizarea resurselor pentru fabricarea sa. Astfel, este important să fim independenți față de resursele fosile, să răspundem preocupărilor de mediu ale utilizatorilor de sport, prin inovare.

Ce mărime să aleg?

Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.

Sfaturi pentru achiziţionare: cum puteți proba bocancii?

Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. Utilizaţi încălţămintea în mod progesiv în timpul drumeţiilor, pentru a se adapta piciorului dumneavoastră.

Test de impermeabilitate

Sunt realizate două teste în laborator: Test 1: Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață (efectul ar fi același ca în cazul unei camere de aer perforate). Test 2: Datorită piciorului mecanic care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza mii de flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea.

5 niveluri de impermeabilitate

Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
- 2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
- 10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
- 30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
- 50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
- 100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Talpă din 60% Cauciuc, 40% Poliuretan Exterior din 90% Poliester (PES) reciclat, 10% Poliuretan Interior din 100% Poliester

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.

Restricții de utilizare

Nu sunt potriviți pentru alpinism.

TESTE

Toată încălţămintea noastră este testată în practică de către utilizatori reprezentativi pentru gama respectivă de produse, în condiţii identice cu utilizarea zilnică. Mai exact, "Misiunile Test" asociază un responsabil de produs cu persoane neafiliate mărcii Forclaz, pentru a testa, evalua şi valida produsele.

Aprobat de

Ghizii montani din asociaţia ASTER participă la dezvoltarea modelelor de încălţăminte de trekking, în strânsă colaborare cu echipele de designeri de la Forclaz. Sunt ghizi specializați, ce parcurg an de an diverse trasee. Aceştia sunt cei care testează produsele noastre în condiţii reale de utilizare.

Imagini

Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați
Bocanci înalți Impermeabili Trekking crosscontact ONTRAIL MT100 Bărbați

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri