Bocanci Înalți din piele Impermeabili Trekking ALLTRAIL MT5 Maro Bărbați

64999 LEI

Produs conceput pentru trekking pe toate tipurile de trasee. Bocancii impermeabili, din piele, asigură confort și susținere.

Bocanci din piele, care rezistă în timp! De la căptușeală, până la branțul detașabil, totul este din piele.

Culoare: Maro alună / Gri granit
Mărime: Ghid de mărimi
+ 649 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs
Beneficii:

Avantaje produs

STABILITATE

Talpă 100% cauciuc, ce asigură aderență și stabilitate.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă și respirantă (rezistă 6h de mers prin ploaie )

Rezistența la frecare

Față din piele și protecție pietre în vârf, pentru mai multă rezistență în timp.

Susținere

Față înaltă, flexibilă, cu 2 cârlige înalte și 1 cârlig de blocare.

Mișcarea piciorului

Talpă flexibilă, ideală pentru trasee ușoare.

Amortizare

Talpa este concepută dintr-un material cu amortizare rezistentă în timp (PU).

Greutate

Cântărește 600 g x 2 la mărimea 42.

Informații tehnice

Toți bocancii noștri de trekking Forclaz sunt fabricați în Europa.

Acești bocanci TREK sunt fabricați în Uniunea Europeană, în România, într-o fabrică specializată în producția de încălțăminte de trekking (GRISPORT). Această fabrică utilizează adezivi pe bază de apă, fără solvenți chimici. Majoritatea materialelor provin de pe piața europeană.
FABRICANT: https://grisport.ro/

Vopsire Dope Dye pentru căptușeala acestui model

Vopsirea materialelor textile necesită multă apă, folosirea de produse chimice și energie. Și totuși, ne place să purtăm haine colorate. Astfel, pentru a reduce acest impact, folosim tehnica ”Dope Dyed” care constă în integrarea pigmenților de culoare sub formă de pudră, încă de la fabricarea firului (și nu prin scufundare în băi de vopsea, așa cum se întâmplă de obicei). În acest mod reducem consumul de apă, dar și deversarea apelor folosite în procesul de vopsire al materialelor noastre.

Pentru ce tipuri de trasee sunt potriviți bocanci?

Acești bocanci de trekking sunt potriviți pentru trasee la altitudini mai mult sau mai puțin ridicate, unde, ocazional, puteți întâlni zone mai tehnice: pietre, zăpadă, denivelări.

Tehnologia Contact® pentru talpa bocancilor

Aderența tălpii este certificată CONTACT®.
Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru a valida testele, am evaluat calitățile tălpii pe trasee montane de 500 km, folosind un grup de practicanți. Aderență adaptată pe teren umed.

Avantajele și dezavantajele acestui model

Avantaje:
- flexibilitatea tălpii. - rezistența și impermeabilitatea, pielea împiedicând apa sa se infiltreze în bocanci. - respirabilitatea materialului din piele (porii naturali ai pielii), care, totuși, este mai redusă decât pentru un material sintetic, pe vreme călduroasă. Utilizarea pielii nubuck asigură mai multă respirabilitate, dar este și mai sensibilă la ploaie.
Dezavantaje: - trebuie hidratată și tratată pentru a-și menține impermeabilitatea.

Nivel de impermeabilitate

Bocancii sunt validați prin testul de impermeabilitate, fiind supuși la 10 000 de flexiuni repetate sau 15 km de mers în apă până la jumătatea bocancilor. Acest lucru asigură un foarte bun nivel de impermeabilitate. Evaluarea noastră indică un nivel de 3/5, care asigură o impermeabilitate de 6 ore în timpul unei drumeții pe ploaie. Informațiile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.

Prelungirea impermeabilității bocancilor

Pentru piele, se recomandă utilizarea unei creme rezistente la apă, pentru a hrăni, a preveni uscarea (crăparea), a IMPERMEABILIZA și pentru a o proteja de pete.
1. Periați pentru a întreține frumos pielea ( https://www.decathlon.ro/perie-curatare-incaltaminte--id_8551990.html ). 2. Ceruiți pentru reimpermeabilizarea pielii ( https://www.decathlon.ro/crema-incaltaminte-piele--id_8229704.html).

Creșterea impermeabilității bocancilor cu ajutorul parazăpezilor

Impermeabilitatea este pusă la îndoială atunci când apa pătrunde în încălțăminte prin partea superioară. Pentru a păstra pielea picioarelor uscată cât mai mult timp, este recomandată utilizarea parazăpezilor impermeabile, care protejează partea de sus a bocancilor de infiltrarea apei, a pietrelor sau a nisipului.
Pentru acești bocanci sunt potrivite parazăpezile de trekking MT500: https://www.decathlon.ro/p/parazapezi-trekking-forclaz-500-negru/_/R-p-124466?mc=8347880

Întreținerea bocancilor din piele: 6 etape pe care trebuie să le respecți

1. Scoateți șireturile, pentru a evita să puneți cremă peste acestea. 2. Periați pentru a îndepărta praful și orice particule lipite de piele. Etapă esențială pentru a evita lipirea impurităților prin aplicarea unui strat nou de cremă. 3. Ungeți pielea cu o perie, pentru a pătrunde adânc în toate cusăturile, spațiile. 4. Ștergeți crema în exces cu o cârpă moale. 5. Frecați ușor pentru a conferi materialului un aspect strălucitor.
6. Puneți șireturile înapoi!

Cum este menținută impermeabilitatea bocancilor din piele?

1. Utilizaţi peria şi/sau buretele pentru a curăţa încălţămintea şi a înlătura resturile de pământ sau noroi. 2. A se lăsa la uscat în aer liber, departe de o sursă de căldură. 3. Utilizaţi spray-ul reimpermeabilizant pentru a îmbunătăţi hidrofobia şi a prelungi durata de viaţă a acestora.
Referință: https://www.decathlon.ro/spray-reactivare-hidrofobie-id_8551985.html

Alegerea mărimii

Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.

5 niveluri de impermeabilitate

Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
- 2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
- 10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
- 30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
- 50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
- 100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).

Testele de impermeabilitate realizate pentru acest model

Bocancii sunt testați în laborator, aplicând următoarele 2 teste. Test 1: Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață (efectul ar fi același ca în cazul unei camere de aer perforate).
Test 2: Datorită piciorului mecanic care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza mii de flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea încălțămintei.

Etapele probării bocancilor

Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. În timpul primelor drumeții, încălțămintea se va adapta la forma piciorului.

Teste de laborator suplimentare

Testele de laborator verifică următoarele elemente: - orificiile pentru şireturi şi chingi;
- lipirea tălpii;
- toxicologie;
- rezistenţa la razele UV;
- abraziunea tălpii şi ale componentelor feţei;
- deteriorare accelerată.

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Talpă din 60% Cauciuc, 40% Poliuretan Exterior din 80% Leather - Bovine - Full Grain, 20% Piele bovine Interior din 80% Poliester, 10% Poliuretan, 10% Piele

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.

Restricții de utilizare

Nu sunt potriviți pentru alpinism.

TESTE

În plus, pe lângă diferitele teste realizate în laborator, acești bocanci au fost testați în condiții reale de practică, de către pasionații de trekking, în timpul unei misiuni de testare a rezistenței pe parcursul a 500 km, pe diferite trasee. Descoperă misiunea de test în linkul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=L5o2h5v5RsU

Aprobat de

Ghizii montani din asociaţia ASTER participă la dezvoltarea modelelor de încălţăminte de drumeţie, în strânsă colaborare cu echipele de designeri de la Forclaz. La acest model se pot folosi ocazional și colțari. Un exemplu de model: https://www.decathlon.ro/coltari-caiman-2-legaturi--id_8212786.html

Recomandări de întreținere

A se spăla manual

A nu se înălbi

A nu se usca în mașina automată

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri