Reduceri
Bocanci din piele Impermeabili Trekking MT100 TEX Contact® Negru-Gri Damă
Bocanci din piele Impermeabili Trekking MT100 TEX Contact® Negru-Gri Damă
Bocanci din piele Impermeabili Trekking MT100 TEX Contact® Negru-Gri Damă
Bocanci din piele Impermeabili Trekking MT100 TEX Contact® Negru-Gri Damă
Bocanci din piele Impermeabili Trekking MT100 TEX Contact® Negru-Gri Damă
Bocanci din piele Impermeabili Trekking MT100 TEX Contact® Negru-Gri Damă

Bocanci din piele Impermeabili Trekking MT100 TEX Contact® Negru-Gri Damă

29999 LEI −16%
24999 LEI
*De la ‪06.06.2022‬, în limita stocului disponibil
8615843

Produs conceput pentru trekking pe trasee ușoare. Asigură confort și susținere optimă. Din material flexibil și rezistent.

Doriți să descoperiți drumețiile de mai multe zile? Bocanci confortabili și ușori, ideali pentru trekking. Raportul flexibilitate/susținere asigură un mers foarte natural.

Culoare:

Gri granit / Negru

Mărime: Ghid de mărimi
+ 249 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

Avantaje produs

Aderență

Talpa din 100% cauciuc CONTACT® asigură aderență.

Impermeabilitate

Membrană impermeabilă și respirantă (rezistă la 3h de ploaie).

Rezistenţă

Materiale rezistente.

Mișcarea piciorului

Talpă flexibilă. Ideală pentru trasee ușoare.

Amortizare

Talpa este concepută dintr-un material cu amortizare rezistentă în timp (PU).

Susținere

Față înaltă, flexibilă, cu 2 cârlige înalte și 1 de blocare.

Greutate

Cântărește 515g x 2 la mărimea 42.

Informații tehnice

Toți bocancii noștri de trekking Forclaz sunt fabricați în Europa.

Acești bocanci TREK sunt fabricați în Uniunea Europeană, în România, într-o fabrică specializată în producția de încălțăminte de trekking (GRISPORT). Această fabrică utilizează adezivi pe bază de apă, fără solvenți chimici. Majoritatea materialelor provin de pe piața europeană.
FABRICANT: https://grisport.ro/

Vopsire Dope Dye pentru căptușeala acestui model

Vopsirea materialelor textile necesită multă apă, folosirea de produse chimice și energie. Și totuși, ne place să purtăm haine colorate. Astfel, pentru a reduce acest impact, folosim tehnica ”Dope Dyed” care constă în integrarea pigmenților de culoare sub formă de pudră, încă de la fabricarea firului (și nu prin scufundare în băi de vopsea, așa cum se întâmplă de obicei). În acest mod reducem consumul de apă, dar și deversarea apelor folosite în procesul de vopsire al materialelor noastre.

Materialul exterior de pe fața bocancilor este din 90% poliester reciclat

Materialul exterior de pe fața bocancilor este conceput din 90% poliester reciclat. Ce înseamnă acest lucru? Pe lângă tehnicitate, în conceperea acestui produs se ține cont de impactul său asupra mediului. Pe scurt: firul de poliester este fabricat din petrol. Folosirea poliesterului reciclat înseamnă recuperarea și transformarea produselor care sunt destinate aruncării, precum pierderile de material din producție sau peturile de plastic, în locul utilizării de noi resurse petroliere.

Pentru ce tipuri de trasee sunt potriviți bocanci?

Acești bocanci de trekking sunt potriviți pentru traseele ușoare, la o altitudine nu foarte ridicată.

Avantajele și dezavantajele acestui model

Avantage:
- Materialele sintetice sunt ușoare și flexibile, asigurând confort imediat. - Materialele sintetice asigură de o bună ventilare (aceste modele din material sintetic sunt mai potrivite pentru vară).
Dezavantaje: - Pentru a rezista la apă, acest material trebuie combinat cu o membrană impermeabilă (ceea ce este valabil pentru toate modelele de bocanci de trekking Forclaz).
- Impermeabilitatea trebuie întreținută în timp, prin tratamente temporare.

Tehnologia Contact® pentru talpa bocancilor

Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru a valida testele, am evaluat calitățile tălpii pe trasee montane de 500 km, folosind un grup de practicanți. Aderență adaptată pe teren umed.

Nivel de impermeabilitate

Bocancii sunt validați prin testul de impermeabilitate, fiind supuși la 10 000 de flexiuni repetate sau 15 km de mers în apă până la jumătatea bocancilor. Acest lucru asigură un foarte bun nivel de impermeabilitate. Evaluarea noastră indică un nivel de 3/5, care asigură o impermeabilitate de 6 ore în timpul unei drumeții pe ploaie. Informațiile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.

Prelungirea impermeabilității bocancilor

Chiar dacă acest model este prevăzut cu o membrană impermeabilă (impermeabilă-respirantă), se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray de reimpemeabilizare, care îmbunătățește hidrofobia și protejează de petele de pe exterior.
Este vorba despre reactivarea hidrofobiei materialului exterior (apa se prelinge și nu se infiltrează). Pulverizați inclusiv pe cusături.

Etapele întreținerii bocancilor

1. Utilizați o perie și/sau un burete pentru curățare; înlăturați resturile de pământ sau noroi. 2. A se lăsa la uscat în aer liber, departe de o sursă de căldură. 3. Se agită tubul de spray de impermeabilizare. 4. Pulverizați pe produs la o distanță de 25 cm. 5.Lăsați să acționeze cel puțin 10 minute. Atenție: Nu frecați și nu ștergeți.
https://www.decathlon.ro/spray-reactivare-hidrofobie--id_8554908.html

Creșterea impermeabilității bocancilor cu ajutorul parazăpezilor

Impermeabilitatea este pusă la îndoială atunci când apa pătrunde în încălțăminte prin partea superioară. Pentru a păstra pielea picioarelor uscată cât mai mult timp, este recomandată utilizarea parazăpezilor impermeabile, care protejează partea de sus a bocancilor de infiltrarea apei, a pietrelor sau a nisipului.
Pentru acești bocanci sunt potrivite parazăpezile de trekking MT500: https://www.decathlon.ro/p/parazapezi-trekking-forclaz-500-negru/_/R-p-124466?mc=8347880.

Alegerea mărimii

Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.

Etapele probării bocancilor

Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. În timpul primelor drumeții, încălțămintea se va adapta la forma piciorului.

Testele de impermeabilitate realizate pentru acest model

Bocancii sunt testați în laborator, aplicând următoarele 2 teste. Test 1: Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață (efectul ar fi același ca în cazul unei camere de aer perforate).
Test 2: Datorită piciorului mecanic care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza mii de flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea încălțămintei.

5 niveluri de impermeabilitate

Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
- 2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
- 10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
- 30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
- 50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
- 100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).

Garanție

2 ani

Compoziție/ Recomandări

Compoziție

Talpă din 60% Cauciuc, 40% Poliuretan Exterior din 90% Polietilenă tereftalată, 10% Poliuretan Interior din 100% Polietilenă tereftalată

RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.

Restricții de utilizare

Nu sunt potriviți pentru alpinism.

TESTE

Toată încălţămintea noastră este testată în practică de către utilizatori reprezentativi pentru gama respectivă de produse, în condiţii identice cu utilizarea zilnică. Mai exact, "Misiunile Test" asociază un responsabil de produs cu persoane neafiliate mărcii Forclaz, pentru a testa, evalua şi valida produsele.

Aprobat de

Ghizii montani din asociaţia ASTER participă la dezvoltarea modelelor de încălţăminte de trekking, în strânsă colaborare cu echipele de designeri de la Forclaz. Sunt ghizi specializați, ce parcurg an de an diverse trasee. Aceştia sunt cei care testează produsele noastre în condiţii reale de utilizare.

Recomandări de întreținere

A se spăla manual

A nu se înălbi

A nu se usca în mașina automată

A nu se călca

A nu se curăța chimic

Produse similare

Opinii clienți

Loading

Întrebări și răspunsuri