FORCLAZ

Geacă din puf Trekking la munte MT100 -5°C Negru Damă

26999 RON
Ref. : 8607273

Produs conceput de trekking pe vreme răcoroasă. Geacă din puf certificat RDS, pentru a asigura confort termic. Temperatură de confort: -5°C în mișcare și 5°C în repaus.

Asigură căldură datorită puterii de umflare de 800 cuin. Este foarte compactă și ocupă puțin loc în rucsac. Cântărește doar 275 g.

Culoare: Negru

  • XS undefined
  • S undefined
  • M undefined
  • L undefined
  • XL undefined
  • XXL undefined
+ 269 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

    Beneficii:

    Avantaje produs

    Căldură

    Temperatură de confort între 5°C și -5°C. Capacitate umflare puf 800 CUIN, certificat RDS.

    Design compact

    Se depozitează ușor în propriul buzunar (cel din stânga), datorită fermoarului.

    Hidrofobie

    Materialul exterior este tratat (fără PFC) pentru a bloca pătrunderea apei.

    Rezistența la abraziune

    Material exterior din 100% poliamidă, cu 35 g/m2. 15 denieri.

    Buzunare

    2 buzunare cu fermoar, pentru mâini.

    Greutate

    Geaca cântărește aproximativ 275 g pentru mărimea M.

    Imagini

    Geacă din puf Trekking la munte MT100 -5°C Negru Damă
    Geacă din puf Trekking la munte MT100 -5°C Negru Damă
    Geacă din puf Trekking la munte MT100 -5°C Negru Damă

    Informații tehnice

    Care este nivelul de căldură pe care îl asigură geaca?

    Această geacă a fost validată pentru o temperatură de confort de -5°C în activitate, în urma unui test în cameră termică.
    Modelul a purtat geaca deasupra unei bluze sintetice și a unui polar ușor. Viteza vântului din camera termică: 5 km/h. De asemenea, am testat acest model și în repaus.În acest caz, temperatura de confort este de +5°C.

    Avantajele umpluturii din puf și pene de rață

    Capacitatea de umflare a pufului oferă 3 calități practice pentru practicarea de sporturi la munte:
    - Izolare termică datorită aerului reţinut de pene și puf. -Greutate redusă: - Greutate redusă: puful este mai ușor decât vatelina sintetică. - Compresibilitate: - Ultra compactă.

    Volum umplutură puf/fulgi

    Capacitatea de izolare termică se datorează calității pufului de a reține un anumit volum de aer în interior. Se exprimă în CUIN.
    Cu cât stratul de puf are o capacitate mai mare de umflare (+ coeficientul CUIN este mai mare), cu atât el ocupă mai mult spațiu și reține mai mult aer, care izolează. Geaca este umplută cu 85% puf și 15 % pene are un volum mai mare sau egal cu 800 CUIN (normă internațională).

    *Ce semnifică certificarea RDS ?

    RDS sau ”Responsible Down Standard„ este o certificare internațională emisă de un organism independent pentru mărcile care își doresc să primească această certificare. Acest standard ne permite să garantăm originea penelor, în conformitate cu angajamentele noastre privind materialele responsabile.Fulgii și penele au fost prelevate în conformitate cu normele în vigoare.

    Material tratat hidrofob (a nu se confunda cu impermeabilitatea).

    Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea acestuia de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa lui, fără a o absorbi. Materialul nu se îmbibă cu apă şi rămâne uşor şi călduros. Materialul acestei geci este hidrofob și se recomandă purtarea unei jachete impermeabile pe deasupra, în caz de expunere la ploaie. Hidrofobia este obţinută printr-un tratament fără PFC aplicat pe suprafaţa exterioară a materialului, dar această proprietate poate fi pierdută pe parcursul utilizării. A se reactiva la fiecare spălare

    Întreținerea corectă

    Geaca se poate purta toată iarna, de aceea va fi necesară spălarea. Cu cât este spălată mai rar, cu atât geaca își păstrează mai mult capacitatea de izolare termică și hidrofobia. Recomandările noastre:
    1/ A se spăla la mașină, cu detergent special pentru puf, la o temperatură de 30°, cu 2 sau 3 mingi de tenis. La un program de stoarcere ușoară.
    2/ A se usca automat, la un program pentru textile din bumbac, cu 2 sau 3 mingi de tenis. A se repeta procesul de 2 sau 3 ori până la uscarea completă.

    Reactivarea caracterului hidrofob

    După spălare, a se utiliza un spray pentru a reactiva hidrofobia materialului exterior. https://www.decathlon.ro/lichid-reactivare-hidrofobie-id_8554908.htmlTratamentul hidrofob optimizează performanţa produsului şi îi prelungeşte durata de viaţă.

    Cum se poate repara geaca?Repararea gecii

    În trekking, un cârlig poate deteriora geaca sau vesta, dar vestea bună este că acestea pot fi reparate. Se poate aplica un patch termolipit, pentru a preveni lărgirea zonei rupte sau ieșirea fibrelor sintetice/pufului. Pentru reparare, puteți folosi și acest set: https://www.decathlon.ro/set-multifunctional-reparare--id_8584597.htmlPatch-urile autocolante sunt soluția potrivită!

    Greutate umplutură

    XS: 70 g.
    S: 75 g.
    M: 81 g.
    L: 87 g.
    XL: 94 g.
    2XL: 100 g.

    Garanție

    2 ani

    Compoziție/ Recomandări

    Compoziție

    Umplutură 90% Puf de raţă cenușie, 10% Pene de raţă cenușie Material principal 100% Poliamidă Căptuşeala principală 100% Poliamidă Umplutură 100% Poliester

    RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

    A se depozita pe un umeraş într-un loc uscat. A nu se depozita pliată în propriul buzunar.

    Restricții de utilizare

    Nu se recomandă pentru drumeţii pe vreme ploioasă.

    TESTE

    Toate gecile noastre au fost testate în laborator, la o viteză a vântului de 5 km/h, fiind așezate pe un manechin termic drept strat 3 (pe deasupra unei bluze + polar). Alegeţi geaca/vesta în funcţie de nivelul de izolare termică, pe o scară de la 1 la 5.

    Aprobat de

    10 practicanți de trekking (5 bărbați și 5 femei), externi Decathlon, au testat această jachetă de trekking în luna noiembrie a anului 2016, în regiunea Mont-Blanc. Părerile foarte bune venite din partea persoanelor care au testat geaca ne-au permis validarea acesteia pentru trekking la munte.

    Recomandări de întreținere

    A se spăla automat la max. 30° - program normal

    A nu se înălbi

    Uscare în mașina automată - temperatură mică

    A nu se călca

    A nu se curăța chimic

    Opinii clienți

    Întrebări și răspunsuri