Comandă și ridică produsele din magazin. Detalii aici

SUSTENABILITATE ȘI
ECO-DESIGN LA DECATHLON

Descoperă mai jos ce înseamnă produse cu eco-design, care sunt principiile noastre și ce înseamnă sustenabilitatea pentru Decathlon.

CE ÎNSEAMNĂ PRODUSE CU ECO-DESIGN?


Eco-design înseamnă conceperea bunurilor și serviciilor care să îndeplinească nevoile utilizatorilor și, în același timp, să aibă un impact negativ minim asupra mediului și societății.

 

Un produs este eligibil pentru a fi încadrat ca eco-design dacă este cu minim 20% mai puțin dăunător pentru mediul înconjurător, în comparație cu produsul conceput anterior. În etapa de design, produsul este gândit astfel încât impactul asupra mediului să fie redus cu cel puțin 20%. Designerul poate, de exemplu, să aleagă să folosească material reciclat, cel mai sustenabil tip de material brut, sau să extindă durata de viață a produsului. Impactul asupra mediului este determinat în funcție de o analiză cu criterii multiple.

 

Ce este o analiză cu criterii multiple? Cum raportăm cantitatea de PVC folosit la emisiile de CO2? Cum obținem o singură notă pentru nivelul de poluare al apei și pentru schimbările climatice? Câteva forme de impact asupra mediului sunt calculate printr-o analiză cu criterii multiple. Dacă nu mai folosim PVC în conceperea produselor, amprenta de CO2 pentru producție poate fi mărită ușor, dar impactul asupra procesului de prelucrare a reziduurilor este redus considerabil. Pentru a putea să oferim o notă, impactul asupra mediului este determinat prin intermediul unei liste. Analiza acoperă întreaga durată de viață a produsului.

VEZI TOATE PRODUSELE REALIZATE PRIN ECO-DESIGN

Promisiunea noastră pentru a reduce impactul asupra mediului

Măsurăm impactul produselor noastre asupra mediului pentru a identifica oportunitățile de a concepe produse cu eco-design și, în același timp, să asigurăm cel mai bun raport calitate-preț pentru utilizatorii noștri.

În 2017, 59% dintre designerii noștri au analizat impactul produselor asupra mediului. Din 2020, toți inginerii noștri și designerii vor fi informați despre principiile de îmbunătățire a procesului de reciclare și reparare a produselor, precum și longevitatea lor.

În plus, reducem impacul produselor noastre asupra mediului folosind produse brute provenite din surse responsabile. Obiectivul nostru este să obținem 100% din poliesterul pe care îl folosim, din surse sustenabile până în 2021 (reciclat; vopsit; reciclat și vopsit).

Exemple de produse cu eco-design


Polar MH100 Quechua

Polar Drumeție la munte MH100 Quechua

Astăzi, 75% din colecția noastră de polare este produsă din poliester reciclat. Targetul nostru este ca 100% dintre polare să fie produse din material reciclat până în 2021.

 

Pentru aceste polare, reciclăm sticle din plastic pe care le transformăm pentru a obține un polar din fibră care să asigure mereu același nivel de tehnicitate a produselor.

 

În prezent, reciclăm 39 de milioane de sticle pe an, pentru a produce polare.


Vezi produsul
Geanta Trekking Quechua

Geantă Trekking Călătorie Extend 80/120L Forclaz

Geanta este concepută din poliester în loc de PVC. PVC-ul este un material foarte rezistent și este adesea folosit în produse impermeabile. Totuși, în procesul de prelucrare a reziduurilor de PVC pot fi emanate substanțe toxice dăunătoare pentru sănătate și pentru mediu.

 

Quechua, deci, nu folosește PVC, ci materiale alternative și design inteligent pentru a ne asigura că răspunde nevoilor utilizatorilor. Prin intermediul testelor de laborator, Quechua oferă acestei genți o garanție de 10 ani.


Vezi produsul
Colanti Yoga dama din bumbac organic

Colanți Yoga Damă din Bumbac Organic Domyos

Bumbac organic, fără organisme modificate genetic, fertilizatori chimici sau pesticide.

 

OBumbacul organic este cultivat fără chimicale. Metodele organice de cultivare au fost concepute special pentru a reduce impactul asupra mediului. Ne ajută să păstrăm biodiversitatea și fertilitatea solului și să reducem riscul de a polua pânzele freatice.


Vezi produsul