DESCOPERĂ NOUL PROGRAM DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!
Referință : 8510904
Adaugă la Favorite
Produs deja adăugat
Crosă Hochei pe iarbă

Crosă hochei pe iarbă FH110 Galben Copii/Adulţi KOROK

KOROK
5/5

Culoare : Verde Lămâie

Evaluarea utilizatorului
Decathlon
până la 129,90LEI -%

de la

129,90LEI**
Din care taxă eco: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

din La

* Reduceri de la la în limita stocului disponibil
* Preț valabil din data de în limita stocului disponibil
129,90LEI -%
Înainte de 0,00LEIAcum 129,90LEI*
Din care taxă eco: DecathlonDeeeTaxMentionAfterPrice /

* din La

* Reduceri de la la în limita stocului disponibil
* Preț valabil din data de în limita stocului disponibil
VERIFICĂ STOC MAGAZIN(E)
Produs conceput pentru un adolescent, nivel mediu, care are nevoie de mai multă putere (100% fibră de sticlă). Materialul din fibră de sticlă 100% oferă susţinere, pastrând controlul asupra mingii. Crosă ideală pentru începători.

Avantaje

Controlul traiectoriei 100% fibră de sticlă, ce asigură controlul mingii.
Putere 100% fibră de sticlă, ce asigură susţinere.
Capacitate de manipulare 100% fibră de sticlă şi curbură centrală, ce permit progresul.
Reducerea vibraţiilor 100% fibră din sticlă, ce implică mai puţină absorbţie.
Durabilitate 100% fibră de sticlă, ce asigură rezistenţă.

Informații tehnice

Compoziţie

100% fibră de sticlă.

Curbură şi greutate

Curbură standard greutate: 470g +/- 20g pentru mărimea 35"

CONCEPERE

Fibră de sticlă 1080 tex.Structură cu două canale. Cap standard 45° pentru dexteritate. Grip din poliuretan (PU) 1,8mm grosime, pentru prindere.

Din ce este o crosă?

Din lemn (dud, frasin) majoritatea croselor (cele mai tehnice) sunt astăzi concepute din materiale compuse (fibre de sticlă, de carbon şi aramidă). NB Kevlar este marca comercială a unui tip de aramidă. Există crose din lemn 100%, din lemn cu întărituri din fibră de sticlă, fibră de sticlă 100%, din fibră de sticlă cu un procent de carbon din ce în ce mai mare (cu 5-10% aramidă, atunci când procentul de carbon este ridicat).

Calităţi?

Fibra de sticlă este mult mai dură, rigidă, uşoară şi rezistentă la abraziune, decât lemnul. Vom avea mai multă putere, dar mai puţin control, o senzaţie mai mare de duritate. Carbonul este şi mai uşor şi rigid, astfel că asigură mai multă forţă, dar mai puţin control, dacă nivelul nu este ridicat. Aramida este utilizată în combinaţie cu carbonul, pentru a amortiza vibraţiile şi/sau la călcâi, datorită rezistenţei mari la abraziune.

Cum este fabricată o crosă?

O crosă din materiale compuse este concepută din mai multe foi rulate în jurul unui nucleu vid, el însuşi organizat în una sau mai multe cavităţi longitudinale. Materialele compuse, numărul de straturi şi structura nucleului vid variază. Indicarea procentajului de carbon nu oferă multe informaţii asupra calităţii crosei.

Ce material să aleg?

Copiii începători apreciază lemnul. Pe măsură ce învaţă, copiii trec la fibră de sticlă, apoi la un procent rezonabil de carbon. Adulţii începători pot începe direct cu fibra de sticlă. Adulţii de nivel mediu şi avansat aleg o crosă cu procent mai mare de carbon, adaptată tipului de joc.

Ce este curbura unei crose?

O crosă nu este dreaptă, ci prezintă o curbură. Curbura se caracterizează prin înălţimea maximă (spaţiul vertical maxim între o crosă pe o suprafaţă plană şi această suprafaţă) şi locul unde această înălţime este maximă, măsurată de la capul crosei (numit punct de curbură maxim). În mod normal, o crosă prezintă o înălţime a curburii maxime de 15 mm şi un punct al curburii maxim situat la jumătatea înălţimei crosei.

Tipuri de curbură

Vorbim despre ,curbură standard" (bow reprezintă curbura) atunci când înălţimea curburii maxime este de 17-22 mm şi punctul de curbură maxim este situat la 300mm. O crosă cu ,,curbură pe mijloc" prezintă, în general, o înălţime a curburii maxime de 23-24 mm şi un puct al curburii maxim situat la 300 mm. Pentru o crosă ,,curbură pe capăt", în general 24-25 mm şi 250 mm. Pentru o crosă ,,extra curbură pe capăt", în general 24-25 mm şi 200 mm.

Ce curbură?

Începătorii vor alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel mediu sau avansat vrea să controleze mingea şi va alege o ,,curbură centrală". Un jucător de nivel avansat care vrea să dribleze, să joace în 3D şi să aibă control perfect al mingii, va alege o ,,curbură pe capăt". Pentru a realiza ,,drag-flicks", alegeţi o crosă ,,curbură extra low".

Cât cântăreşte o crosă?

Conform normelor FIH, greutatea maximă a unei crose pentru iarbă este de 737 grame. Majoritatea croselor (mărime 36,5"-37,5") cântăresc între 520 şi 580g. O crosă pentru copii are o greutate începând de la 400g. Luaţi în considerare că pot exista diferenţe de 20-30g la aceleaşi modele de crose, din cauza materialelor.

De ce este echilibrul important?

La greutăţi egale, este repartiţia masei din crosă care va fi determinată. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosie măsurată începând de la extremitatea capului. Punctul de echilibru este punctul de gravitate al crosie măsurată începând de la extremitatea capului. Acest lucru va facilita dexteritatea. Un punct de echilibru situat spre cap va da impresia de greutate în mână. Acest lucru va creşte forţa.

Ce greutate/echilibru să aleg?

Dacă preferaţi dexteritatea, alegeţi o crosă uşoară şi un punct de echilibru ridicat. Dacă doriţi forţă, alegeţi o crosă grea şi un punct de echilibru redus.

CARE ESTE MĂRIMEA CORECTĂ

Mărimea unei crose se calculează în centimetri ("). 1"=2,54cm. Pentru un copil, poziţionaţi crosa pe vertical, capul la sol, în faţa copilului care stă drept. Alegeţi o crosă a cărei înălţime a mânerului ajunge la nivelul buricului. Pentru un adult, mărimea standard este de 36,5".

Ştiaţi?

Conform normelor FIH, lungimea maximă a unei crose pe iarbă este de 41" (105cm).

Sfaturi generale

Crosa care vi se potriveşte este cea care reprezintă o combinaţie bună între mărime, compoziţie (şi structură internă), curbură, greutate şi punct de echilibru.

Concepere

Acest produs a fost conceput de către echipa noastră pasionată de hochei (şefi de produs, designeri, ingineri, modelişti, stilişti, tehnicieni) şi de către specialişti de materiale compuse, de partenerul nostru Jill boon (jucător la Belgian Red Panthers) şi unul dintre cei mai importanţi fabricanţi de crose din lume.

Informaţii

Informaţiile menţionate sunt furnizate de către fabricant sau constatate de către echipa noastră, pe baza produselor primite de la producător.

Segmentare

copil/mediu/fibrăsticlă/standardbow
adult/începător/standardbow/fibrăsticlă

Vezi mai mult Vezi mai putin

Detalii

Compoziție
Shaft
100.00% Fibră de sticlă
Grip 1
100.00% Poliuretan
Recomandări de stocare Curățaţi nisipul care rămâne pe crosă.
Descoperiți cum să alegeți produsul

Angajamentele noastre

Testare produs Produsele sunt testate în laborator şi pe teren, în condiţii reale de joc, de către echipa noastră.
Garanție 2 Ani

Opiniile dvs.

Opinia colaboratorilor noștri