SIMOND

Coardă Escaladă Cliff 9,5mm X 70m Verde

64999 RON
Ref. : 8495200

Produs conceput pentru escaladă la stâncă, pe trasee de 1 singură lungime de coardă, practicare consecventă. Coardă polivalentă.

Diametrul de 9,5 mm îi asigură rezistenţă în timp, lejeritate şi fluiditate ! Performant, asigură confort!

Culoare: Verde fluorescent / Verde deschis

Ridicare gratuită din magazin

+ 649 puncte
Pentru achiziționarea acestui produs

    Beneficii:

    Avantaje produs

    Lejeritate

    Greutate mică și rezistență (58 g/m).

    Elasticitate

    Rezistenţă şi durabilitate.

    Prindere ergonomică

    Raport excelent între prindere în ancorare şi lejeritate.

    Rezistenţă

    Tratament Longlife, înveliş îmbunătăţit şi mai rezistent pentru abraziune.

    Imagini

    Coardă Escaladă Cliff 9,5mm X 70m Verde

    Informații tehnice

    Tratament Longlife

    Tratamentul special măreşte durata de viaţă a corzii, împiedicând pătrunderea apei și a impurităților. Rezistenţă la abraziune.

    Tratament Plasma

    Tratamentul special creşte durata de viaţă a corzii.

    Marcaj pe mijloc

    Pentru îmbunătăţirea siguranţei, această coardă beneficiează de un marcaj negru care indică mijlocul.

    Caracteristici tehnice:

    Număr de căderi : 6.
    Forţă de şoc: 9,3 DaN.
    Alungire dinamică: 30,8%. Alungire statică :5,6%
    Alunecare înveliș: 0.

    Greutate

    58g/m. Atenţie ! Greutatea este măsurată dupa norma EN 892.De exemplu, pentru o coardă simplă trebuie supusă la o greutate de 10 kg timp de 1 min în condiţii de temperatură şi umiditate precise. Acest lucru înseamnă că greutatea reală a corzii este adesea mai mare decât greutatea specificată de standard
    Măsurarea greutăţii se face în funcţie de norma care permite comparaţia între corzi.

    Concept eco

    Pentru a reduce impactul asupra mediului, echipele care se ocupă de conceperea produselor a ales, pentru colorarea materialului folosit, metoda dope dye, care folosește o cantitate redusă de apă (centrul materialului nu mai este colorat) .
    Pigmenții de culoare sunt integrați încă de la fabricarea firelor. Această procedură se diferențiază de metodele clasice de vopsire a materialelor, prin reducerea cantității de apă folosite. Rezultat:o scădere cu 36 % a impactului avut de învelișul exterior

    FABRICAT ÎN FRANȚA

    Toate corzile noastre sunt concepute și testate în Chamonix, în apropiere de masivul Mont Blanc. Corzile sunt fabricate în nordul Franței, de uzina noastră parteneră, Cousin, cu o experiență de peste 170 de ani în acest domeniu.

    Spălarea corzii

    Este esenţială întreţinerea corectă a corzii pentru a reduce uzura. Dacă doriţi să spălaţi coarda:1- Utilizați o geantă specială;2- În cazul în care coarda este murdară, clătiţi cu apă limpede şi călduţă.
    Dacă petele persistă şi vreţi să utilizaţi săpun, folosiți un săpun obișnuit, apoi clătiți cu apă din abundență. 3- Lăsaţi să se usuce în aer liber, la umbră şi evitaţi căldura.

    Depozitarea corzii

    Coarda trebuie depozitată la umbră, într-un loc uscat şi ferit de agenţi chimici şi căldură. Atenție: coarda nu trebuie depozitată în mașină, vara.

    Verificarea corzii

    Este importantă verificarea consecventă a corzii. Pentru a face asta , trebuie să o lăsaţi să vă alunece printre degete şi să priviţi cu atenţie fiecare metru al corzii. Acest lucru vă va permite să reperați orice tăieturi, fisuri, abraziuni și părți moi ale corzii.Dacă observaţi anomalii sau nereguli, dacă este deformată sau a fost foarte mult utilizată, coarda trebuie schimbată. Siguranţa este importantă!

    Modificarea lungimii corzii

    În timp, corzile de escaladă se micșorează. Acest proces poate afecta coarda cu 2 până la 5% din lungime, în funcție de umiditate, căldură, căderi, spălări. Pentru a preveni scurtarea corzii, am prevăzut în procesul de producție o marjă suplimentară, însă, uneori, nici aceasta nu este suficientă. De aceea, recomandăm să măsurați constant lungimea corzii, pentru a verifica unde se află marcajul ce indica mijlocul.

    Certificare

    Produs certificat conform normei EN 892:+A1: 2016.

    Garanție

    2 ani

    Compoziție/ Recomandări

    Compoziție

    Material principal 100% Poliamidă

    RECOMANDĂRI DE DEPOZITARE

    Utilizați o husă specială, pentru a reduce uzura și a evita răsucirea. Nu depozitați în portbagajul mașinii, la temperaturi mari. Evitați contactul cu orice produs chimic. Uscați înainte de depozitare

    TESTE

    Concepute pentru echipele din valea Chamonix (Franța) aflată la poalele masivului Mont Blanc, toate corzile noastre sunt testate în laboratoare certificate, pentru a garantarea caracteristicilor mecanice. Partenerii noștri tehnici le testează pe teren, pentru a valida caracteristicile tehnice.

    Aprobat de

    Practicanții și monitorii de escaladă ai echipei Simond

    Manual

    Pentru mai multe informații despre acest produs, verifică Manual de utilizare

    Opinii clienți

    Întrebări și răspunsuri