INTRĂ ÎN PROGRAMUL DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!
Referință : 8563589
Adaugă la Favorite
Produs deja adăugat
WOMEN'S FREERIDE SKI BOOTS

Clăpari schi freeride FR 500 LOWTECH Flex 90 Damă WED'ZE

WED'ZE
5/5
5/5
Evaluarea utilizatorului
Evaluare marimi
Nicio evaluare pentru marimi
Decathlon
  • Livrare în magazin Data estimată de livrare 12/08/2021 Gratuit
  • Ridicare din punct de livrare Data estimată de livrare 12/08/2021 Gratuit
  • Livrare la domiciliu Data estimată de livrare 12/08/2021 Gratuit
Produs conceput pentru schi freeride (nivel începător). Flex progresiv, pentru amortizare pe teren. Ideali pentru a practica schi freeride. Reactivi pe pârtie și confortabili în afara ei.

Avantaje

Rigiditate Flex de 90, pentru a progresa ușor.
Amortizare 3 clape, pentru un plus de mobilitate și amortizare pe teren.
Compatibilitate Talpă cu inserții, compatibilă cu legăturile pentru schi alpin și de tură.
Libertate de mișcare Skiwalk: oscilație de 42° în poziție de mers, care facilitează urcarea.
Susținere 3 catarame micrometrice din aluminiu, bandă lată.
Confort Confort foarte bun. Gheată interioară termoformabilă.
Utilizare Căptușeală lycra, pentru descălţare uşoară.
Căldură Gheată interioară și talpă izolatoare, pentru căldură.

Informații tehnice

Șosete termoformabile

Ghete din polietilenă, material termoformabil gros de 3 mm. Este posibil să le termoformați, încălzind spuma și comprimând-o, pentru a crrea mai mult spațiu și a asigura confort. Sistem Shock Absorder Area la nivelul călcâiului, pentru amortizarea șocurilor în timpul săriturilor.

Cum termoformez gheata interioară?

1- Încălziți cuptorul la 80 °C.2- Scoateți gheata interioară.3- Scoateți branțurile.4- Puneţi gheata interioară 5 minute la cuptor.5- Scoateţi gheata interioară din cuptor.6- Reintroduceți branțurile.7- Puneţi gheata interioară în clăpari. 8- Încălţaţi clăparii şi închideţi cataramele.9- Aşteptaţi 15 minute.Sunteţi gata pentru schi!

Reglarea clapelor

3 clape micro-metrice din aluminiu şi 1 clapă cu 3 poziţii pe tibie, pentru a se adapta la toate tipurile de gambă. Legătura din partea superioară asigură strângere optimă a carcasei. Poziție de mers (Walk-roșu), pentru a îmbunătăți oscilația bazei.

Gheată interioară

Clăpari (last 100mm), gheată light liner: 3 mm spumă termoformabilă. Ghete interioare foarte ușoare și confortabile! Spumă preformată la nivelul maleolelor. Inserţii din spumă flexibilă ce favorizează deformarea ghetelor interioare la urcare sau în mers. În caz de disconfort, se poate termoforma gheata interioară.

Ce este flexul?

Indicele de flexiune al clăparilor indică rigiditatea acestora. Cu cât cifra este mai mare, cu atât clăparii sunt mai inflexibili. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât carcasa e mai rigidă. Se consideră cu un flex de 70 este conceput pentru nivel începător spre mediu. Un flex între 70-90 este conceput pentru schi la nivel mediu. Un flex de peste 90 este conceput pentru schiori avansați. Persoanele ce poartă mărimi mai mari, pot alege clăpari mai rigizi.

Cum să probați clăparii?

După încălțare, clapele trebuie strânse la reglaj mediu. Puteţi să înaintaţi? Atunci mărimea clăparilor nu este potrivită. Odată clăparii închişi, efecutaţi 3 flexiuni mari, apăsând tare pe tibie (puneţi mâinile pe genunchi), pentru a face călcâiul să se ducă înapoi. Staţi drept: trebuie să puteţi atinge uşor vârful carcasei. La flexiune, piciorul trebuie să se ducă în spate şi să nu mai puteţi simţi vârful.

Ce puteți face pentru a evita durerile la picioare?

1/ Alegeți șosete de schi tehnice, pentru a evita punctele de presiune și a permite circulația normală a sângelui.
2/ Alegeți un model de talpă care să se adapteze piciorului. Puteți cere sfatul specialiștilor din magazinele Decathlon!
3/ Termoformați gheata interioară.

Căldură

Adesea neglijată, uscarea clăparilor este acțiunea cea mai importantă pentru a împiedica apariției frigului la nivelul piciorului. Chiar și la -10°C piciorul transpiră și clăparii nu se pot usca în carcasa din plastic, nici chiar după mai multe zile. Astfel, ghetele interioare trebuie să fie scoase din carcasă în fiecare zi. De asemenea, puteți folosi dispozitive speciale pentru uscarea acestora, fără să le mai scoateți din carcasă!

Greutate:

25-25.5, 1645g.

Vezi mai mult Vezi mai putin

Detalii

Compoziție
Exterior din
100% Polipropilenă
Interior din
100% Poliester
Talpă din
100% Poliuretan termoplastic
Căptuşeală caldă
100% Poliester
Recomandări de stocare A se lăsa la uscat înainte de depozitare. Se recomandă depozitarea într-o husă specială, la temperatură ambiantă, cu clapele închise.

Angajamentele noastre

Garanție 2 Ani

Opiniile dvs.

Opinia colaboratorilor noștri

Întrebări și Răspunsuri