CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

Cele mai bune aparate de fitness – iată ce să alegi dacă vrei să faci sport acasă!

Avantajele fitness-ului acasă Cele mai bune aparate de fitness pentru acasă Alte accesorii și echipamente de fitness cardio eficiente pentru antrenamente acasă

Ca să ai un stil de viață activ, nu este obligatoriu să îți achiziționezi un abonament sau să vizitezi de câteva ori pe săptămână sala de fitness! Te poți bucura de aceleași beneficii ale exercițiilor fizice și de acasă, cu o investiție inițală mai mare sau mai mică, în funcție de preferințe, buget sau de rezultatele pe care vrei să le obții! Așadar, descoperă care sunt cele mai eficiente aparate de fitness, care te vor ajuta să slăbești sau să te menții în formă chiar din confortul locuinței!

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

1. Avantajele fitness-ului acasă

Fie că îți achiziționezi câteva aparate de mici dimensiuni, fie că ai o încăpere liberă în care poți să-ți amenajezi propria sală de sport, te vei bucura de câteva avantaje care merită menționate, mai ales dacă ești încă indecis în această privință!

Primul dintre ele este perseverența în menținerea unei rutine de antrenament. Constanța este cheia succesului când vine vorba despre a pierde în greutate sau de a te păstra într-o formă fizică de invidiat, așa că orice alegere care te poate ajuta când vine vorba despre o rutină neîntreruptă îți va fi benefică. Dacă există zile în care ești foarte obosit, în care vremea este neplăcută sau în care sala nu are program atunci când tu ești disponibil, poți trece peste aceste impedimente și îți poți face exercițiile acasă!

De asemenea, sala de fitness poate fi intimidantă pentru unele persoane (în special cele care vor să slăbească), iar acest lucru atrage după sine senzații negative la fiecare antrenament, ce pot duce chiar la abandonarea obiectivului principal. Dacă este și cazul tău, investiția în aparate ce pot fi folosite în intimitatea locuinței se va dovedi a fi cea mai bună idee.

Din punct de vedere financiar, pe termen lung, achiziționarea unor aparate de fitness, precum biciclete, benzi de alergare, aparate de vâslit sau steppere, te vor ajuta să faci economie în ceea ce privește investiția în sport de-a lungul vieții. Un abonament la sală poate costa până la 300 de lei pe lună, ceea ce înseamnă peste 3.600 de lei pe an! Chiar dacă prețul pentru unele aparate poate părea destul de mare la prima vedere, garanția de durată a acestora te va convinge că ai luat cea mai bună decizie! În plus, există și alte accesorii sau echipamente pentru fitness foarte ieftine, dar și foarte eficiente și rezistente în timp, precum corzile de sărit, greutățile sau stepperele fixe, ideale pentru antrenamentele la domiciliu.

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

2. Cele mai bune aparate de fitness pentru acasă

Datorită beneficiilor enumerate, economisești timp, economisești bani și te poți antrena într-o atmosferă plăcută, ori de câte ori îți dorești dacă alegi să îți cumperi aparate de fitness pentru acasă. Răspunsul la întrebarea “Care aparate de fitness sunt cele mai bune?” îl vei găsi în rândurile ce urmează!

2.1. Banda de alergare/Banda de alergat
Unul dintre cele mai populare aparate de fitness dintr-o sală este banda de alergare. Nu este de mirare, având în vedere utilitatea ei crescută. Într-un antrenament de 60 de minute pe bandă poți arde între 450 și 600 de calorii, în funcție de dificultate. Vei avea ocazia să mergi, să alergi sau chiar să modifici înclinația suprafeței, pentru a simula efortul unei sesiuni de alergat la deal.
Această poate fi utilizată chiar și în zilele în care te simți foarte obosit, doar pentru a-ți pune sângele în mișcare și pentru a-ți dezmorți musculatura.

Alergatul este cel mai simplu și unul dintre cele mai eficiente exerciții fitness-cardio, pentru care nu ai nevoie nici de supraveghere, nici de pregătire în prealabil.
Este recomandat, însă, să porți încălțăminte sport de calitate, pentru a evita riscul accidentărilor la încheieturi și genunchi.

În oferta Decathlon, vei descoperi numeroase modele, din care îl poți alege pe cel potrivit pentru tine:

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

2.2. Biciclete Apartament/Biciclete Eliptice
Situate aproximativ pe același loc cu benzile pentru alergare, în ceea ce privește efortul depus, eficiența și grupele musculare antrenate, bicicletele pentru fitness se împart în două mari categorii: cele staționare și cele eliptice. Trebuie menționat, însă, că aceste aparate sunt mai prietenoase cu încheieturile membrelor inferioare și că pot fi folosite inclusiv de persoanele care sunt în recuperare după o intervenție medicală, care au dureri lombare sau care au probleme cu echilibrul. Alegerea unui model potrivit este una personală, având în vedere că beneficiile și efectele (întărirea sistemului cardio-vascular și pulmonar, întărirea mușchilor picioarelor, slăbit) sunt, într-un procent semnificativ, aceleași. Iată ce trebuie să știi despre ambele tipuri de biciclete:


Bicicletele de apartament:

Aceste modele de biciclete sunt primele care au apărut pe piață și sunt foarte asemănătoare cu bicicletele standard, referitor la poziție și la modul de utilizare. Efortul depus într-un antrenament pe un astfel de aparat este puțin mai mic, în comparație cu cele eliptice, luând în considerare pedalarea dintr-o poziție în șezut. De aceea, pedalarea pe bicicleta staționară este considerată și un bun exercițiu de încălzire. Chiar dacă are un efect mai mic asupra mușchilor abdominali, pentru cei care vor să piardă în greutate, consumul energetic nu este foarte diferit.
Bicicletele de fitness de acest fel sunt ideale pentru cei la început de drum și pentru cei care urmează un program de recuperare în care nu au voie să solicite foarte mult musculatura sau oasele.

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

Biciclete eliptice:

Aceste aparate sunt derivate din bicicletele staționare, existând însă o mare diferență cu privire la forma și modul de utilizare. Pedalele cu mișcare rotativă sunt înlocuite cu cele cu mișcare oscilantă, iar poziția corpului este una verticală, ceea ce înseamnă că efortul depus este mai mare, fiind implicate mai multe grupe musculare. Bicicletele eliptice pot fi considerate o combinație între o bicicletă staționară, o bandă de alergat și un stepper. Există unele modele cu brațe mobile, care lucrează și musculatura mâinilor, nu doar pe cea a picioarelor, abdomenului sau a spatelui. Un antrenament pe o bicicletă eliptică poate văzut ca fiind mai dificil de către cei care au probleme cu echilibrul, de persoanele cu kilograme în plus sau de cei la început de drum. În general, utilizarea acesteia este un exercițiu de fitness în sine, nu doar o modalitate de a face încălzirea.

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

2.3. Aparate de vaslit/Stepper

Stepper-ul este un aparat a cărui utilizare imită urcatul scărilor, fie că este fix sau mobil. Pentru a implica și brațele în antrenament, poți folosi corzi elastice specifice stepper-ului. Într-o oră, poți arde până la 400 de calorii prin intermediul acestuia. De asemenea, îți vei tonifia musculatura picioarelor, a feselor și a șoldurilor!
Acest aparat nu ocupă foarte mult, poate fi depozitat cu ușurință și are un preț accesibil, pentru toate buzunarele!

CELE MAI BUNE APARATE DE FITNESS – IATĂ CE SĂ ALEGI DACĂ VREI SĂ FACI SPORT ACASĂ!

O bună modalitatea de a arde calorii și de a-ți tonifia mușchii este prin intermediul unui aparat de vâslit. Mișcările executate pe acesta le imită pe cele ale sportivilor care stăpânesc, pe apă, caiacul sau canoea.Poți consuma până la 700 de calorii în timpul unui antrenament de o oră, iar pentru a-l utiliza corect, vei avea nevoie de indicații din partea unui profesionist.

3. Alte accesorii și echipamente de fitness cardio eficiente pentru antrenamente acasă

Pe lângă cele menționate, există și alte instrumente prin care poți ajunge la rezultatele pe care ți le dorești. Fitness este un termen umbrelă, care acoperă, de fapt, o varietate mare de exerciții cardio, ridicări de greutăți și chiar pilates. Așadar, și aparatele pe care le poți folosi pentru sesiuni de fitness, sunt, și ele, diverse și numeroase.
Dacă îți place să faci sport sau dacă vrei să adopți un stil de viață sănătos, din casa ta nu trebuie să lipsească: o coardă de sărit, saltea pentru pilates, gantere, o minge pentru gimnastică.

Pentru a-ți atinge obiectivele, poți alege unul sau mai multe aparate menționate în acest articol. Nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea, pentru a te putea bucura de ele pentru mult timp de acum încolo!