ETAPELE ÎNVĂȚĂRII ÎNOTULUI DE CĂTRE COPIII CU VARSTA ÎNTRE 0-6 ANI

Etapele învățării înotului de către copiii cu varsta între 0-6 ani

Pentru a ilustra această pedagogie, îți propunem 3 etape complet independente în învățarea înotului. După depășirea primei etape, copilul poate încerca să învețe să înoate și să se scufunde, în ordinea pe care acesta o preferă.

Știm cu toții că învățarea este mai eficientă atunci când este amuzantă și acest lucru este cu atât mai adevărat atunci când este vorba de a învăța să ne împrietenim cu un mediu necunoscut, precum apa. Produsele Nabaiji concepute de echipa noastră de înotători pasionați îi ghidează pe cei mici în toate etapele învățării înotului, de la primii pași timizi în piscină, până la bucuria de a se scufunda complet în apă.

Înainte de toate, este important să îți amintești că în toate etapele de învățare a înotului de către un copil, există o cronologie proprie fiecărui copil, care trebuie respectată. Se poate întâmpla ca etapele de învățare ale copilului tău să nu fie neapărat identice cu cele pe care le-ai parcurs tu atunci când ai învățat să înoți sau, pur și simplu, ca ordinea acestora și ritmul copilului să fie diferite de cele ale tale.

Fiecare copil este diferit și fiecare se familiarizează cu mediul acvatic și înotul în stilul propriu. Nu încerca să compari aptitudinile copilului tău cu cele ale altor copii, deoarece unii pot prefera să rămână în brațele părintelui sau să se joace pe marginea piscinei, în timp ce alții pot fi mai aventurieri. Indiferent de situațiile pe care copilul dorește să le experimenteze, acestea îi vor fi benefice în timpul învățării. Așadar, lasă-l să aleagă ce îl atrage să facă în acest sens.

ETAPELE ÎNVĂȚĂRII ÎNOTULUI DE CĂTRE COPIII CU VARSTA ÎNTRE 0-6 ANI

1. Familiarizarea cu apa

Activitatea acvatică presupune un nou mediu care poate părea neprietenos la prima vedere: piscina. Din acest motiv, este important să transformi acest spațiu într-un loc primitor și prietenos, astfel încât copilul să se simtă în siguranță.

Așadar, prima sarcină îți revine ție! Însoțește-l pe copil în apă, zâmbește-i și arată-i că te simți confortabil, pentru ca, văzându-te așa, să se simtă în siguranță în apă.

Îți recomandăm ca la început să îl însoțești de mai multe ori în apă, astfel încât să se obișnuiască cu aceste senzații noi și să nu îl scufunzi direct în apă, ci să îi prezinți mediul acvatic ca pe un joc. De exemplu, pentru început, te poți juca cu el cu niște stropitori, pentru a îl familiariza cu apa.

Nu îl forța să intre în apă, lasă-l să experimenteze și însoțește-l mereu în aceste jocuri menite obișnuirii acestuia cu mediul acvatic.

ETAPELE ÎNVĂȚĂRII ÎNOTULUI DE CĂTRE COPIII CU VARSTA ÎNTRE 0-6 ANI

2. Descoperirea înotului

Vei observa că, foarte rapid, copilul va resimți nevoia de autonomie. Așezat sau în picioare, acesta va dori să își exploreze capacitățile. Lasă-l să se joace în apă și încurajează-l să se descopere pe sine insuși.

Folosește-te de imaginația, creativitatea și curiozitatea copilului. Pune-l să se deplaseze în jurul piscinei, iar apoi să deplaseze în apă. În picioare, întins pe burtă sau pe spate, toate aceste variante sunt potrivite pentru a se deplasa în apă. Astfel, jocurile îți vor fi cel mai bun aliat în a îl face să iubească mediul acvatic.

Diversifică ședințele de înot cu sau fără echipament de flotabilitate. Acest lucru îl va impulsiona pe copil să exploreze noi metode de deplasare în apă.

Dacă prezența echipamentului de flotabilitate este foarte bună pentru a transforma ședințele de înot în momente distractive, imaginația ta și cea a copilului tău pot suplini lipsa echipamentului.

De asemenea, dacă micuțul tău nu este atras de mediul acvatic, atunci înseamnă că pentru moment este în etapa de învățare pentru alte activități.

Nu insista, cu siguranță va reveni asupra acestei activități la un moment dat.

ETAPELE ÎNVĂȚĂRII ÎNOTULUI DE CĂTRE COPIII CU VARSTA ÎNTRE 0-6 ANI

3. Descoperirea scufundării

Fără îndoială, prima scufundare completă în mediul acvatic trebuie să fie decisă de către copil. Pentru acesta, asigură-te că micuțul învață să scuipe apa pe gură și să respire sub apă.

Apoi, poți utiliza un tobogan sau, pur și simplu, marginea piscinei pentru a îl iniția în scufundare completă. Lasă-l să își facă o imagine de ansamblu și să arunce obiecte în piscină, pentru a observa cum acestea revin la suprafață. Când se dă pe toboganul din piscină, urmărește-l de pe marginea piscinei. Nu îl forța să se scufunde și învăță-l cum să respire corect sub apă.

Așadar, odată acest lucru învățat, copilul va putea băga capul sub apă. Dacă i-ai arătat cum se face acest lucru încă de la o vârstă fragedă, această etapă va fi mult mai rapidă.

Pentru familiarizarea cu mediul acvatic, există mai multe metode. Echipa noastră Nabaiji vă propune o metodă de învățare progresivă, care implică mai multă răbdare pentru a vedea rezultate, dar odată depășite aceste etape, copilul se va putea bucura de plăcerea de a înota, toată viața.

În realitate, chiar dacă ai posibilitatea de a profita de vară pentru a descoperi plăcerea de a înota, trebuie să știi că poți face acest lucru și de-a lungul anului, în cadrul școlilor de înot care asigură, printre altele, ședințe de înot pentru bebeluși și copii.