1. Ce este triatlonul, cum se practică și ce probe conține
Triatlonul este un sport compus din înot, ciclism și alergare. Proba presupune practicarea acestora fără întrerupere.
Regulile triatlonului sunt destul de simple și distanțele pe care se organizează se pot schimba de la o competiție la alta. Nu există nicio restricție privind înotul, mersul cu bicicleta și alergarea. Între cele trei probe ale acestei competiții, există mici pauze, numite tranziții, în cadrul cărora jucătorii trebuie să-și schimbe echipamentul.
Timpul cursei este calculat în cinci secțiuni, care se adună. Cel alocat înotului se calculează de la începutul cursei până la începutul primei tranziții. Apoi este cronometrată și perioada alocată schimbării. Urmează proba de ciclism, al cărei timp începe să se socotească de când jucătorul începe să pedaleze. La finalul acesteia, începe T2, cea de-a doua tranziție. Durata de rulare se calculează din momentul când participantul a plecat de la start până când ajunge la linia de sosire.
Ce este tranziția? Este momentul în care se face schimbul între sporturi. Primul are loc între competiția de înot și ciclism, iar al doilea între ciclism și alergare. În acest timp, triatloniștii își schimbă echipamentul cu unul potrivit pentru următoarea probă.