CUM SE M─éSOAR─é NIVELUL DE RESPIRABILITATE AL UNUI MATERIAL ?

Cum se m─âsoar─â nivelul de respirabilitate al unui material ?

Cum să alegi îmbrăcăminte respirantă?

Respirabilitatea unui material este capacitatea sa de a evacua vaporii de ap─â ai transpira╚Ťiei. A╚Öadar ├«n cazul unui efort intens este necesar s─â te echipezi cu ├«mbr─âc─âminte respirant─â pentru a ├«╚Ťi men╚Ťine pielea uscat─â.

Respirabilitatea se m─âsoar─â prin coeficientul de Rezisten╚Ť─â Evaporativ─â Termic─â (R.E.T.). Acesta m─âsoar─â rezisten╚Ťa pe care o opune un material evacu─ârii umidit─â╚Ťii. Cu c├ót rezisten╚Ťa (adic─â coeficientul) este mai mic─â, cu at├ót materialul este mai respirant !

(Metoda testului este definit─â de norma ISO 11092).

CUM SE M─éSOAR─é NIVELUL DE RESPIRABILITATE AL UNUI MATERIAL ?

Cum să alegi îmbrăcăminte respirantă?

-R.E.T. este notat printr-o cifr─â indice:

-RET <6: Materialul este extrem de respirant, te vei sim╚Ťi ├«n largul t─âu ├«n cele mai intense eforturi

-RET cuprins între 6 și 12: Materialul este foarte respirant, așadar este adaptat unui efort moderat

-RET cuprins între 12 și 20: Materialul are un nivel mediu de respirabilitate, și nu va mai fi atât de confortabil în caz de efort

-RET >20 : Materialul este pu╚Ťin respirant ╚Öi neadaptat efortului

-RET >40 : Materialul este non-respirant

Vei g─âsi aceste informa╚Ťii ├«n caracteristicile tehnice ale fi╚Öelor produselor noastre, mai ales pentru gama noastr─â de jachete. M─âsurarea respirabilit─â╚Ťii este foarte important─â pentru acest produs pentru c─â, ├«n general, cu c├ót articolul vestimentar este mai impermeabil, cu at├ót este mai pu╚Ťin respirant (datorit─â materialului sau tratamentului utilizat pentru a proteja ├«mpotriva ploii).

Dac─â dore╚Öti un articol vestimentar foarte respirant, ├«n afar─â de material, po╚Ťi alege un produs care dispune de fermoare de ventilare mecanice care ├«╚Ťi permit s─â reglezi temperatura, precum produsul JACHET─é SOFTSHELL TREKKING LA MUNTE TREK 500 WINDWARM NEGRU B─éRBA╚ÜI FORCLAZ

Pentru a beneficia la maximum de propriet─â╚Ťile tehnice ale ├«mbr─âc─âmintei, trebuie s─â alegi corect diferitele straturi de ├«mbr─âc─âminte, ├«n func╚Ťie de efortul t─âu. Descoper─â recomand─ârile noastre cu tehnica celor 3 straturi.

(de re╚Ťinut: anumite m─ârci pot utiliza ╚Öi indicele M.V.T.R. ÔÇťMoisture Vapour Transmission ResistanceÔÇŁ pentru m─âsurarea respirabilit─â╚Ťii. Acest indice m─âsoar─â cantitatea de ap─â pe care un metru p─âtrat de material o las─â s─â treac─â ├«n 24 de ore. Cu c├ót indicele este mai ridicat, cu at├ót materialul este mai respirant. De exemplu un M.V.T.R. de 5000 indic─â un articol vestimentar pu╚Ťin respirant ╚Öi din contr─â, un M.V.T.R. de 30 000 indic─â un articol vestimentar extrem de respirant).
M─âsurarea respirabilit─â╚Ťii este foarte important─â pentru acest produs pentru c─â, ├«n general, cu c├ót articolul vestimentar este mai impermeabil, cu at├ót este mai pu╚Ťin respirant .