CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT

Cum s─â te sim╚Ťi confortabil ├«n sacul de dormit

1/ ALEGE DIMENSIUNEA BUN─é A SACULUI DE DORMIT, PRECUM ╚śI O TEMPERATUR─é ADAPTAT─é NEVOILOR TALE 2/ REGLEAZ─é BINE GLUGA 3/ UTILIZEAZ─é O SALTEA

Temperaturile de ÔÇ×confortÔÇŁ indicate pe husele sacilor de dormit Quechua se stabilesc conform anumitor teste europene reglementate. Sensibilitatea la frig difer─â ├«n func╚Ťie de persoan─â ╚Öi de temperatura din exteriorul mediului de dormit (cort, caban─â, refugiu, ad─âpost, sub cerul liber).

Descoper─â cele 5 recomand─âri care ├«╚Ťi garanteaz─â confort termic optim ├«n sacul de dormit ╚Öi cu ajutorul c─ârora te vei sim╚Ťi ├«n form─â pentru a explora muntele!

CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT

1/ Alege dimensiunea bună a sacului de dormit, precum și o temperatură adaptată nevoilor tale

Dac─â sacul t─âu de dormit este prea mare, aerul din interiorul acestuia se va ├«nc─âlzi mai greu ╚Öi va provoca senza╚Ťia de frig. ├Än cazul ├«n care sacul t─âu este prea mic, ri╚Öti ca acesta s─â fie foarte incomod, nepermi╚Ť├óndu-╚Ťi un somn confortabil pe timpul nop╚Ťii. Senza╚Ťia de frig va ap─ârea ╚Öi dac─â temperatura de confort men╚Ťionat─â pe sac nu este adaptat─â mediului ├«n care ├«l utilizezi.

CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT

2/ Regleaz─â bine gluga

Mare parte din căldura corpului se pierde la nivelul capului (aproximativ 30%)! De aceea, este recomandat să adaptăm dimensiunea glugii, folosind șnururile de reglare și să limităm pierderea de căldură.

CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT
CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT

4/ Îmbracă-te bine, dar nu foarte gros!

Hainele din l├ón─â merinos sunt ideale ├«n aceste cazuri! Sunt u╚Öoare, confortabile ╚Öi evacueaz─â bine transpira╚Ťia. ╚śtia╚Ťi c─â l├óna merinos este natural anti-bacterian─â ╚Öi nu re╚Ťine mirosurile nepl─âcute.

CUM SĂ TE SIMȚI CONFORTABIL ÎN SACUL DE DORMIT

5/ Utilizeaz─â un cear┼čaf de m─âtase pentru sacul de dormit

Din punct de vedere al ├«ntre╚Ťinerii sacului de dormit, este mult mai util ╚Öi mai confortabil s─â utilizezi un astfel de cear╚Öaf: este mult mai u╚Öor de sp─âlat. ├Än compara╚Ťie cu cele din bumbac sau poliester, cel din m─âtase este mult mai pl─âcut la atingere.
Dac─â temperatura de utilizare a sacului t─âu de dormit este sub temperatura exterioar─â, po╚Ťi ├«ncerca s─â cre╚Öti temperatura cu c├óteva grade, folosind m─ânu╚Öi ╚Öi c─âciul─â. ├Änc─âlzitoarele pentru m├óini sau picioare te pot ajuta s─â te ├«nc─âlze╚Öti (dac─â respec╚Ťi modul lor de utilizare).