CUM NE SPĂLĂM ECHIPAMENTUL TEHNIC PENTRU DRUMEȚIE ÎNTR-UN MOD SUSTENABIL?

Cum ne sp─âl─âm echipamentul tehnic pentru drume╚Ťie ├«ntr-un mod sustenabil?

Sp─âlarea echipamentului respect├ónd mediul este simplu ╚Öi eficient! Descoper─â recomand─ârile noastre pentru echipamentul de drume╚Ťie, astfel ├«nc├ót s─â protejezi natura.

Prieteni pasiona╚Ťi de drume╚Ťie, ╚Öti╚Ťi deja asta, terenul nostru de joc este natura, de aceea trebuie s─â o respect─âm! 
Printre gesturile simple pe care le putem face pentru a ne proteja planeta este schimbarea obiceiurilor noastre de a ne sp─âla hainele. 
├Ä╚Ťi spunem tot ce trebuie s─â ╚Ötii ca s─â speli ├«ntr-un mod eco.

CUM NE SPĂLĂM ECHIPAMENTUL TEHNIC PENTRU DRUMEȚIE ÎNTR-UN MOD SUSTENABIL?

╚śtiai c─â?

Cuno╚Öti fenomenul de ÔÇ×micro-de╚ÖeuriÔÇŁ (micro-waste)? ├Än timpul sp─âl─ârii hainelor sintetice, micro-particule de fibre plastice se deverseaz─â ├«n ape ╚Öi nu pot fi filtrate ├«n mod eficient nici de ma╚Öina de sp─âlat, nici de sta╚Ťiile de epurare. La nivel mondial, rezult─â o poluare enorm─â a oceanelor, care afecteaz─â fauna acvatic─â ╚Öi, prin urmare, ajunge ├«n lan╚Ťul alimentar.

Alege un detergent ecologic

Detergen╚Ťii pot con╚Ťine agen╚Ťi tensioactivi ╚Öi alte substan╚Ťe chimice, care pot polua. Pentru a limita impactul detergentului asupra planetei, putem opta pentru un detergent ecologic, uit├óndu-ne la compozi╚Ťie ╚Öi la etichet─â ca s─â ne ghid─âm. Nu doar c─â este mai pu╚Ťin nociv pentru planet─â, dar con╚Ťine mai pu╚Ťini alergeni ╚Öi este mai pu╚Ťin nociv pentru piele.

DETERGENT DE CAS─é

O alt─â solu╚Ťie ecologic─â: s─â ne fabric─âm detergentul ├«n cas─â. Sunt mai multe bloguri care propun re╚Ťete simple pentru asta. Alege-o pe cea care se potrive╚Öte cel mai bine nevoilor tale.

DE NOTAT

Oricare ar fi alegerea ta, utilizează detergentul în doza bună. Dacă adăugăm mai mult detergent, nu spălăm mai bine, ba chiar poluăm mai mult. Se poate, de asemenea, limita utilizarea produselor suplimentare, precum balsam sau parfum, pentru a reduce impactul asupra mediului.

Ai o re╚Ťet─â de detergent ecologic? Nu ezita s─â ne spui ├«n comentarii! 

CUM NE SPĂLĂM ECHIPAMENTUL TEHNIC PENTRU DRUMEȚIE ÎNTR-UN MOD SUSTENABIL?

Economisește energie

MOD ECO MA╚śINA DE SP─éLAT

Pentru a economisi energie, este recomandabil s─â program─âm ma╚Öina de sp─âlat la modul ECO, care ├«nseamn─â o temperatur─â mai sc─âzut─â ╚Öi, deci, utilizeaz─â mai pu╚Ťin curent electric. Po╚Ťi, de asemenea, s─â alegi un program de sp─âlat cu ap─â rece. Potrivit unui studiu al Ademe (Agen╚Ťia de Mediu ╚Öi Gestionare a Energiei), un ciclu de sp─âlare la 30┬░C consum─â de dou─â ori mai pu╚Ťin─â energie dec├ót sp─âlarea la 60┬░C.

USCARE ÎN AER LIBER

Atunci c├ónd este posibil, usuc─â hainele ├«n aer liber. Vei economisi curent electric ╚Öi ├«╚Ťi vei uza mai pu╚Ťin echipamentul. 

HAINELE CU ADEV─éRAT MURDARE

Spal─â hainele atunci c├ónd sunt murdare! Acest lucru poate p─ârea evident, dar uneori avem tendin╚Ťa s─â sp─âl─âm  hainele atunci c├ónd le-am mai putea purta ├«nc─â o dat─â sau de 2 ori. 

AI GRIJ─é DE ECHIPAMENTUL T─éU

Ai grij─â de planet─â ╚Öi de echipamentul t─âu sportiv! De la schimbarea obiceiurilor de sp─âlare, ideea este s─â avem grij─â de haine, pentru a le putea folosi c├ót mai mult timp cu putin╚Ť─â.  

╚śi atunci c├ónd echipamentul de drume╚Ťie este prea uzat, tot ce ne r─âm├óne de f─âcut este s─â-l recicl─âm. Poate fi aruncat ├«n containerele de reciclare.

 Ai o alt─â idee despre cum s─â protej─âm natura? Nu ezita s─â o ├«mp─ârt─â╚Öe╚Öti cu noi!