Unselected
PUF SAU VATELIN─é, CUM S─é ALEGEM CORECT?

Puf sau vatelin─â, cum s─â alegem corect?

Nu sti┼úi ce s─â alege┼úi dintre cele dou─â ┼či ave┼úi adesea incertitudini ├«n a cump─âra o jachet─â cu umplutur─â din puf sau vatelin─â?

Unselected

1. Avantajele ┼či dezavantajele pufului

Pe scurt, puful asigur─â cel mai bun raport ├«ntre a fi c─âlduros, compact ┼či u┼čor. La greutate egal─â, un produs cu izola╚Ťie din puf va fi mai c─âlduros dec├ót un produs cu izola╚Ťie din vatelin─â.

Cel mai mare inamic al pufului este umiditatea. Dac─â ve╚Ťi practica trekking, ├«ntr-un loc cu grad de umiditate ridicat─â, ve┼úi descoperi c─â apa afecteaz─â umplutura din puf.

Probabil ╚Öti╚Ťi deja asta: o jachet─â puf sp─âlat─â la ma┼čin─â dau impresia c─â tot puful a intrat la ap─â ├«n timpul sp─âl─ârii ┼či a disp─ârut. Evident c─â nu a disp─ârut! Numai c─â puful produsului se str├ónge in ghemotoace mici din cauza umidit─â┼úii. Pune┼úi produsul la un program scurt, pentru haine sintetice, la temperatura de 30┬░( pentru a nu altera calitatea pufului). Pute┼úi chiar s─â ad─âuga╚Ťi 3 mingi de tenis ├«n cuva ma╚Öinii de sp─âlat pentru distribuirea uniform─â a pufului ├«n interiorul jachetei ┼či selecta╚Ťi 2-3 cicluri de uscare pentru redarea volumului!

Nu pleca╚Ťi pe ploaie ╚Öi nu c─âl─âtori╚Ťi ├«ntr-un mediu cu umiditate ridicat─â (├«n jungl─â sau ├«n alt loc) purt├ónd produse din puf; altfel, propriet─â╚Ťile de izolare ale jachetei vor fi reduse.

PUF SAU VATELIN─é, CUM S─é ALEGEM CORECT?
Unselected

2. Avantaje ┼či dezavantaje vatelin─â

Dac─â puful prezint─â numeroase avantaje, vatelina le are ┼či ea pe ale ei! Mai ales c─â ├«n ultimii ani, mai multe tipuri de vatelin─â performant─â din punct de vedere al izol─ârii, al comprim─ârii ┼či al lejerit─â┼úii au ap─ârut pe pia┼ú─â. Uneori, catalog─âm vatelina ca fiind un material izolant sintetic.

Avantajul major al unui produs cu umplutur─â din vatelin─â este capacitatea sa de a r─âm├óne izolant la c─âldur─â, chiar ┼či ├«n condi┼úii de umezeal─â. Este ideal─â atunci c├ónd pleca┼úi ├«ntr-un loc cu umiditate crescut─â ┼či nu sunte┼úi sigur de condi┼úiile meteo.
├Än plus, vatelina se poate sp─âla foarte u┼čor !

V-a┼úi s─âturat s─â vede┼úi buc─â┼úi de puf sub┼úiri ie┼čite din geac─â? Nu trebuie s─â v─â face┼úi nicio grij─â cu vatelina!

Ast─âzi lucr─âm la dezvoltarea ┼či utilizarea din ce ├«n ce mai mare a vatelinei, produs─â ├«n mare parte din poliester reciclat.

PUF SAU VATELIN─é, CUM S─é ALEGEM CORECT?
Unselected

Descoper─â cum ├«╚Ťi po╚Ťi ├«ntre╚Ťine jacheta de puf. cite╚Öte articolul de mai jos:

INTRETINEREA GECII DE PUF

ÎNTRETINEREA GECII DE PUF

Cum po╚Ťi p─âstra puterea de umflare a pufului, deci ╚Öi capacitatea de a ╚Ťine de cald?