Cum s─â alegi ├«nc─âl╚Ť─âmintea de drume╚Ťie pentru copii

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Alegerea corect─â a unui pantalon de drume╚Ťie este important─â pentru a te sim╚Ťi ├«n deplin─â libertate de mi╚Öcare! Urmeaz─â toate recomand─ârile noastre pentru a face cea mai bun─â alegere ├«n privin╚Ťa ├«mbr─âc─âmintei de drume╚Ťie!

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Cum alegi un pantalon potrivit pentru drume╚Ťie?

├Ä╚Ťi vom dezv─âlui secretele noastre! Pantalonul pentru drume╚Ťie se distinge prin libertatea de mi╚Öcare pe care o ofer─â, astfel ├«nc├ót s─â te po╚Ťi sim╚Ťi confortabil ├«n timpul drume╚Ťiilor. Urm─âtorul obiectiv este de a evacua transpira╚Ťia c├ót mai rapid posibil. Exist─â 2 criterii principale de care trebuie s─â ╚Ťii cont: intensitatea efortului ╚Öi condi╚Ťiile meteorologice.

1/ Nivelul de dificultate ╚Öi diferen╚Ťa de nivel

În primul rând, trebuie să te întrebi ce tip de efort vei face, respectiv care va fi intensitatea acestuia.

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Intensitate redusă 

Pentru o drume╚Ťie de intensitate redus─â, po╚Ťi alege un pantalon conceput dintr-un amestec de materiale sintetice ╚Öi naturale, spre exemplu din bumbac. Pentru confort maxim, alege o croial─â pu╚Ťin mai larg─â.

Intensitate ridicat─â

Dac─â transpiri mult sau traseul este abrupt, vei realiza mi╚Öc─âri dinamice. ├Än acest caz, alege un pantalon din materiale tehnice, spre exemplu din fibre sintetice ╚Öi respirante care se usuc─â repede. Anumite modele sunt mai elastice, deoarece con╚Ťin elastan, ceea ce asigur─â o mai bun─â libertate de mi╚Öcare ├«n timpul practicii sportive.

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Drume╚Ťie timp de mai multe zile

Iubitorii de drume╚Ťii care ├«nnopteaz─â ├«n bivuac vor aprecia un pantalon care asigur─â libertate bun─â de mi╚Öcare, dar care le ofer─â ╚Öi suficient─â protec╚Ťie, deoarece ace╚Ötia se pot confrunta cu diferite condi╚Ťii meteorologice.

2/ Condi╚Ťiile meteorologice

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Ce pantalon s─â alegi pentru drume╚Ťia pe z─âpad─â sau vreme rece?┬á

├Än timpul drume╚Ťiilor pe timp de iarn─â, este important ca pantalonul s─â izoleze de frig, f─âr─â a re╚Ťine transpira╚Ťia. Alege un pantalon c─âlduros, unul cu c─âptu╚Öeal─â din polar sau unul conceput dintr-un material mai gros ╚Öi cu o fa╚Ť─â interioar─â din material piept─ânat. Ultimele dou─â tipuri de pantaloni sunt u╚Öor mai pu╚Ťin c─âlduroase, dar ofer─â mai mult─â respirabilitate. De asemenea, ia ├«n considerare alegerea unui pantalon hidrofob sau impermeabil, pentru a face fa╚Ť─â tuturor condi╚Ťiilor meteorologice.

Dac─â vrei s─â ├«mbraci un pantalon u╚Öor, recomandarea este de a purta colan╚Ťi din l├ón─â sau colan╚Ťi termici pe dedesubt, pentru a proteja de frig.

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Cum s─â te ├«mbraci pentru o drume╚Ťie pe vreme cald─â, cu soare sau pe timp de var─â?

Croiala lung─â a pantalonului are un avantaj, respectiv acela de a proteja picioarele de arsurile solare, ├«n mod natural. Cu toate acestea, pe timp de var─â, transpira╚Ťia poate deveni excesiv─â. Noi recomand─âm alegerea unui pantalon respirant, cu zone de ventilare sau din fibre sintetice care asigur─â uscare rapid─â.

Dar în caz de ploaie?

O ploaie, o avers─â sau o vijelie poate ap─ârea ├«n orice sezon, iar ├«n aceste situa╚Ťii ai urm─âtoarele dou─â op╚Ťiuni:
- Alegi un pantalon impermeabil. Acesta ofer─â protec╚Ťie ├«mpotriva precipita╚Ťiilor.
- Cealalt─â op╚Ťiune este achizi╚Ťionarea unui suprapantalon pe care-l po╚Ťi purta pe deasupra pantalonului, pentru a-╚Ťi oferi protec╚Ťie. Datorit─â deschiderilor din partea de jos, acesta este u╚Öor de ├«mbr─âcat atunci c├ónd te confrun╚Ťi cu o ploaie care a ap─ârut brusc.

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Practicarea drume╚Ťiei ├«n pantalon scurt sau lung?

Nu trebuie s─â faci niciun compromis! ├Än aceast─â situa╚Ťie, c├ónd nu te po╚Ťi decide, pantalonul modulabil este alegerea ideal─â! Acesta se transform─â u╚Öor ├«n pantalon scurt ╚Öi invers, ├«n func╚Ťie de condi╚Ťiile meteorologice. Astfel, c├ónd vremea este instabil─â, tu vei fi preg─âtit. La ├«nceputul dimine╚Ťii este ├«nc─â rece, iar tu vei fi ├«mbr─âcat cu pantalonul lung. ├Än timpul urc─ârii, temperatura cre╚Öte, iar tu vei trece la versiunea de pantalon scurt. Apoi, c├ónd faci o pauz─â ╚Öi nu-╚Ťi dore╚Öti s─â ╚Ťi se fac─â frig, revii la versiunea pantalonului lung. Pantalonul modulabil reprezint─â posibilitatea de a te schimba c├ónd ├«╚Ťi dore╚Öti dintr-un un pantalon scurt ├«ntr-unul lung.

Descoper─â pantalonul modulabil Quechua, pentru care nu este nevoie s─â te descal╚Ťi c├ónd ├«l ├«mbraci! Schimbarea este simpl─â ╚Öi se face cu ajutorul a 2 fermoare. Pentru a reveni la versiunea lung─â a pantalonului, exist─â repere vizuale dup─â care s─â te ghidezi.

Exist─â pantaloni cu diferite croieli?

├Än func╚Ťie de gen, caracteristicile sau micile detalii pot varia ├«n func╚Ťie de modele, pentru a se adapta la nevoile unui practicant sau ale unei practicante. Dar cele mai r─âsp├óndite trei croieli sunt: croiala clasic─â, cea larg─â ╚Öi cea mulat─â (apreciat─â ├«n mod special de femei).
Astfel, diferen╚Ťele ├«ntre croieli constau ├«n:
- diametrul coapselor, a feselor cu forme mai late sau din materiale textile mai extensibile pentru dam─â;
- genunchii preforma╚Ťi sau nu ├«n croial─â;
- lungimea
- talia mai reglabil─â pentru pantalonii de dam─â;
- accesorizarea, numărul și mărimea buzunarelor spre exemplu.

Cum s─â alegi un pantalon de drume╚Ťie

Ce pantalon de drume╚Ťie pentru b─ârba╚Ťi s─â alegi?

Ce pantalon de drume╚Ťie pentru dam─â s─â alegi?

Ce marc─â de pantaloni de drume╚Ťie s─â alegi?

Pe pia╚Ť─â exist─â o diversitate de m─ârci pentru sporturile "outdoor", pentru toate buzunarele ╚Öi pentru toate tipurile de practic─â sportiv─â. Important este s─â g─âse╚Öti pantalonul de drume╚Ťie care corespunde nevoilor tale ╚Öi tipului t─âu de practic─â sportiv─â. Avantajul echipei Quechua este c─â ofer─â o gam─â de pantaloni mai rezisten╚Ťi ╚Öi concepu╚Ťi eco.

C─éLDUR─é ╚śI PIELE USCAT─é ├ÄN TIMPUL DRUME╚ÜIILOR: TEHNICA CELOR 3 STRATURI

TEHNICA CELOR 3 STRATURI

Cum s─â men╚Ťii c─âldura ╚Öi pielea uscat─â pentru a profita din plin de drume╚Ťie?