comment_choisir_glacire_camping_pique

Cum s─â alegi rucsacul sau geanta frigorific─â pentru camping?

Durata de p─âstrare la rece, m─ârimea, compactarea ╚Öi confortul ├«n timpul transportului:┬árucsacurile frigorifice ╚Öi gen╚Ťile frigorifice propun diferite solu╚Ťii de p─âstrare la rece a alimentelor ╚Öi a b─âuturilor, ├«n camping sau la picnic. ├Ä╚Ťi oferim toate sfaturile ╚Öi informa╚Ťiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bun─â alegere!

ALEGEREA UNUI RUCSAC SAU A UNEI GEN╚ÜI FRIGORIFICE SE FACE ├ÄN FUNC╚ÜIE DE 4 CRITERII: DURATA DE P─éSTRARE LA RECE, VOLUMUL, COMPACTAREA ╚śI CONFORTUL ├ÄN TIMPUL TRANSPORTULUI.

Durata de p─âstrare la rece

Primul criteriu care te va ajuta s─â alegi un rucsac sau o geant─â frigorific─â este capacitatea sa de a p─âstra la rece.

Dac─â mergi ├«n drume╚Ťie de o zi ╚Öi vrei s─â pui ├«n rucsacul sau geanta frigorific─â ceva de m├óncare ╚Öi de b─âut pentru atunci c├ónd te vei ├«ntoarce, vei avea nevoie de o durat─â de p─âstrare la rece mai mare, dec├ót dac─â ai merge direct la un picnic.

├Än func╚Ťie de model, durata de p─âstrare la rece a alimentelor poate ajunge p├ón─â la 14 ore, f─âr─â acumulatori de ghea╚Ť─â. Rucsacurile frigorifice "Compact Fresh"┬ásunt printre cele mai performante, datorit─â materialului inovator Fresh care spore╚Öte proprietarea izotermic─â.

Pentru a prelungi durata de p─âstrare la rece a rucsacului sau a gen╚Ťii frigorifice, po╚Ťi folosi acumulatori de ghea╚Ť─â, care au fost pu╚Öi ├«n prealabil la congelator. De asemenea, po╚Ťi pune ╚Öi rucsacul sau geanta frigorific─â (dac─â nu este prea mare) la frigider, ├«nainte de drume╚Ťie. Cu c├ót rucsacul sau geanta frigorific─â este mai plin─â, cu at├ót va conserva mai bine!

Capacitatea de p─âstrare la rece a rucsacurilor ╚Öi a gen╚Ťilor frigorifice a fost testat─â conform normei europene EN 12546-2, care informeaz─â asupra performan╚Ťei acestora, f─âr─â ad─âugarea de acumulatori de ghea╚Ť─â. Pentru a ob╚Ťine aceast─â norm─â, testele sunt realizate de un laborator extern. Aceste teste constau ├«n a pune ap─â la 5┬░C ├«n rucsacul/geanta frigorific─â, acesta/aceasta fiind pozi╚Ťionate ├«ntr-un mediu de 32┬░C. Interesul este acela de a m─âsura timpul ├«n care apa se ├«nc─âlze╚Öte p├ón─â la o temperatur─â de 15┬░C.┬á

Lunchbox

Volumul

Volumul unui rucsac sau al unei gen╚Ťi frigorifice poate varia de la 10 la 36 litri.

Tu e╚Öti cel care trebuie s─â aleag─â modelul care corespunde cel mai bine propriilor nevoi. Mergi la picnic ├«n 2? ├Än familie? Sau cu prietenii? Cantitatea de m├óncare pe care va trebui s─â o transpor╚Ťi va fi diferit─â ├«n func╚Ťie de fiecare situa╚Ťie. Aten╚Ťie, nu alege un rucsac sau o geant─â frigorific─â prea mare! Un rucsac sau o geant─â frigorific─â goal─â ├«╚Öi va pierde din performan╚Ťa de p─âstrare a con╚Ťinutului la rece, spre deosebire de un rucsac/o geant─â frigorific─â plin─â.┬á

Dac─â e╚Öti mai degrab─â ├«n c─âutarea unei "gen╚Ťi frigorifice mici" pentru o mas─â individual─â, exist─â, de asemenea, gen╚Ťile tip lunch box┬á├«n care pot fi puse cutii alimentare cu m├óncare pentru una sau dou─â persoane. Aceste tipuri de gen╚Ťi sunt mai mici de 5 litri ╚Öi permit p─âstrarea la rece a m├ónc─ârii ├«n timpul drume╚Ťiei sau atunci c├ónd mergi la serviciu.┬á

geant─â frigorific─â-compactare-pliere-flexibilitate- rigiditate

Gradul de compactare

Alegerea unui rucsac sau a unei gen╚Ťi frigorifice se poate face, de asemenea, ├«n func╚Ťie de gradul de compactare.
Dac─â ai pu╚Ťin spa╚Ťiu de depozitare disponibil acas─â sau portbagajul este mereu plin atunci c├ónd mergi ├«n camping, un rucsac sau o geant─â frigorific─â flexibil─â ofer─â avantajul de a putea fi pliat(─â), pentru a ocupa foarte pu╚Ťin spa╚Ťiu. Astfel, nu e╚Öti nevoit s─â g─âse╚Öti un spa╚Ťiu de depozitare. ├Än varianta pliat─â, rucsacul sau geanta frigorific─â poate fi pus─â oriunde. 

Alte gen╚Ťi frigorifice folosesc un sistem autogonflabil, ceea ce le permite o compactare u╚Öoar─â: este suficient s─â deschizi valva ╚Öi s─â presezi geanta frigorific─â, pentru a scoate aerul ╚Öi a deveni compact─â! De altfel, sistemul autogonflabil le spore╚Öte, ├«n paralel, capacitatea izotermic─â. 

├Än cele din urm─â, gen╚Ťile frigorifice rigide ofer─â un grad mic de compactare, dar asigur─â mai mult─â rezisten╚Ť─â. Pe de alt─â parte, acestea dispun de cele mai multe ori de un sistem electric de r─âcire. 

Aten╚Ťie! Flexibilitatea nu ├«nseamn─â fragilitate.  Anumite rucsacuri ╚Öi gen╚Ťi frigorifice sunt prev─âzute cu o baz─â din materiale rezistente, care permite utilizarea acestora pe toate tipurile de teren.

CE TREBUIE S─é ╚śTII DESPRE RUCSACURILE FRIGORIFICE

Tansportarea ușoară

Dac─â mergi ├«n drume╚Ťie, rucsacurile frigorifice ├«╚Ťi vor p─âstra la rece picnicul p├ón─â la 5 ore, f─âr─â a folosi acumulatori de ghea╚Ť─â. Cu aceast─â inova╚Ťie 2 ├«n 1, nu trebuie s─â alegi ├«ntre un rucsac frigorific ╚Öi o geant─â frigorific─â!┬á

Toate celelalte gen╚Ťi frigorifice sunt rev─âzute cu chingi care permit transportarea pe um─âr.┬á

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

LOCURI DE CAMPING: UNDE MERITĂ SĂ ÎȚI PUI CORTUL ÎN ROMÂNIA?

Rom├ónia beneficiaz─â de numeroase forme de relief, printre care mun╚Ťi ╚Öi litoral, unde se poate realiza una dintre cele mai relaxante ╚Öi aventuroase activit─â╚Ťi: campingul. Exist─â foarte multe locuri de camping ├«n Rom├ónia, unele cunoscute, altele mai pu╚Ťin cunoscute, ├«n care mersul cu cortul sau rulota poate fi o adev─ârat─â pl─âcere. Afl─â din acest articol ce trebuie s─â iei cu tine ╚Öi care sunt locurile de campare a rulotelor ╚Öi corturilor ├«n Rom├ónia ce merit─â vizitate.