CUM S─é ALEGI O POMP─é PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

Cum s─â alegi o pomp─â pentru a umfla un cort sau o saltea?

COMPATIBILITATEA RAPIDITATEA DE UMFLARE FACILITATEA DE UMFLARE

Nu ╚Ötii ce s─â alegi ├«ntre o pomp─â de picior, una de m├ón─â sau una electric─â? Iat─â recomand─ârile noastre pentru a alege modelul de pomp─â cel mai adaptat pentru umflarea structurii gonflabile a cortului sau a saltelei de camping.  

ALEGEREA POMPEI SE FACE ├ÄN FUNC╚ÜIE DE 4 CRITERII: COMPATIBILITATEA, RAPIDITATEA DE UMFLARE, FACILITATEA DE UMFLARE ╚śI PENTRU POMPELE ELECTRICE, TIPUL DE ALIMENTARE CU ENERGIE.

CUM S─é ALEGI O POMP─é PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

1.Compatibilitatea

Primul criteriu de luat în considerare în alegerea unei pompe este compatibilitatea acesteia cu produsul pe care trebuie să îl umfli.

Dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea unei pompe pentru a umfla structura gonflabil─â a unui cort de camping, pompa de umflare manual─â cu dubl─â ac╚Ťiune (ro╚Öu) este singura care asigur─â puterea necesar─â pentru umflarea structurii gonflabile a cortului. Prev─âzut─â cu un manometru, aceast─â pomp─â asigur─â o umflare rapid─â, eficient─â ╚Öi precis─â. De asemenea, aceasta poate fi utilizat─â ╚Öi pentru a umfla o saltea de camping.

├Än schimb, dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea unei pompe pentru a umfla o saltea, po╚Ťi alege ├«ntre o pomp─â de picior, o pomp─â electric─â sau pompa manual─â cu dubl─â ac╚Ťiune (albastru), care nu asigur─â suficient─â putere pentru a umfla structura gonflabil─â a cortului, dar este ideal─â pentru a umfla u╚Öor o saltea.

Toate pompele Quechua se vând cu 3 capete diferite, pentru a se adapta unui număr cât mai mare de tipuri de valve.

CUM S─é ALEGI O POMP─é PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

 2.Rapiditatea de umflare

Al doilea criteriu de luat în considerare în alegerea unei pompe este rapiditatea de umflare. Totul depinde de mărimea și sistemul de umflare a pompei pe care o folosești.

Pompele manuale cu dubl─â ac╚Ťiune func╚Ťioneaz─â cu un sistem de du-te-vino, adic─â acestea umfl─â atunci c├ónd ape╚Öi pe ele, dar ╚Öi c├ónd ridici m├ónerul. A╚Öadar, acestea presupun de dou─â ori mai pu╚Ťin efort ╚Öi asigur─â o umflare de dou─â ori mai rapid─â. Contrar acestora, pompele de picior nu umfl─â dec├ót atunci c├ónd ape╚Öi pe ele. ├Än sf├ór╚Öit, pompele electrice asigur─â o umflare continu─â!

CUM S─é ALEGI O POMP─é PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

 3.Facilitatea de umflare

Al treilea criteriu care te poate ajuta în alegerea unei pompe este facilitatea de umflare.

Astfel, o pomp─â electric─â este, f─âr─â doar ╚Öi poate, solu╚Ťia ideal─â, av├ónd ├«n vedere c─â este suficient s─â o pui ├«n func╚Ťiune ╚Öi salteaua se umfl─â singur─â! ├Än schimb, aceasta necesit─â s─â fie alimentat─â cu energie.

Pe de alt─â parte, dac─â e╚Öti preg─âtit/─â s─â ├«╚Ťi lucrezi lucrezi bicep╚Öii ╚Öi coapsele, po╚Ťi alege ├«ntre o pomp─â manual─â sau una de picior.

CUM S─é ALEGI O POMP─é PENTRU A UMFLA UN CORT SAU O SALTEA?

4. Modul de alimentare

Un ultim criteriu de luat în considerare dacă alegi o pompă electrică este tipul de alimentare cu energie:

- dacă pompa este pe baterie, aceasta poate fi încărcată acasă sau în mașină (prin cablu USB, priză brichetă auto) și poate fi utilizată fără a fi conectată la priză. Un aspect de verificat la acest tip de pompe este autonomia acestora.

- dac─â pompa nu este pe baterie, aceasta nu poate func╚Ťiona dac─â nu este conectat─â la o priz─â alimentat─â cu energie electric─â. Acest tip de pomp─â este potrivit─â pentru utilizare la domiciliu, ├«n interior.