CUM SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE MODERN JAZZ

Cum s─â alegi ├«nc─âl╚Ť─âmintea de modern jazz

TALPA, MATERIALUL, ADERENȚĂ, AMORTIZARE

├Än modern jazz, alegerea ├«nc─âl╚Ť─âmintei se face ├«n principial ├«n func╚Ťie de nivelul t─âu de dans. Este important s─â ╚Ťii cont de diferitele tipuri de t─âlpi, dar ╚Öi de alte criterii de confort precum: respirabilitate, aderen╚Ť─â ╚Öi amortizare. Este important s─â ╚Ťii cont de diferitele tipuri de t─âlpi.

CUM SĂ ALEGI ÎNCĂLȚĂMINTEA DE MODERN JAZZ

Talpa, materialul, aderen╚Ť─â, amortizare

Talpa ├«nc─âl╚Ť─âmintei de modern jazz trebuie s─â permit─â mi╚Öcarea natural─â a piciorului. Exist─â dou─â tipuri de t─âlpi: t─âlpi ├«ntregi ╚Öi t─âlpi duble.
Talpa ├«ntreag─â este recomandat─â ├«ncep─âtoarelor, pentru c─â asigur─â stabilitate mai bun─â ├«n perioada de ├«nv─â╚Ťare. Talpa dubl─â este adaptat─â pentru nivel avansat, fiind mai flexibil─â la nivelul  bol╚Ťii plantare. Astfel, te bucuri de mai mult─â libertate de mi╚Öcare. Acest tip de ├«nc─âl╚Ť─âminte permite ╚Öi ├«ntinderea la maximum a v├órfurilor picioarelor. Pielea ╚Öi p├ónza sunt materiale care ofer─â respirabilitate mai mare dec├ót materialele sintetice. Aleg├ónd aceste materiale, vei putea exersa f─âr─â senza╚Ťia dezagreabil─â de umiditate! Pentru mai mult confort ├«n timpul practic─ârii, majoritatea ├«nc─âl╚Ť─âmintei dispune de talp─â exterioar─â din piele ├«ntoars─â, care ofer─â mai mult─â aderen╚Ť─â la sol. Este cea mai potrivit─â pentru a exersa f─âr─â riscul de a aluneca. Pentru a limita ╚Öocurile ╚Öi impacturile la sol ├«n timpul dansului, alege ├«nc─âl╚Ť─âminte cu toc mic. Nivelul de confort r─âm├óne la alegerea ta: dac─â dore╚Öti s─â sim╚Ťi mai bine mi╚Öc─ârile la sol, atunci nu vei avea nevoie de toc; dac─â dore╚Öti s─â ai amortizare bun─â ├«n timpul dansului, atunci opteaz─â pentru un model cu toc.