CUM S─é ALEGI CORECT O LAD─é FRIGORIFIC─é PENTRU CAMPING ?

Cum s─â alegi corect o lad─â frigorific─â pentru camping ?

DURATA DE CONSERVARE VOLUMUL COMPACTAREA

L─âzile frigorifice reprezint─â solu╚Ťia ideal─â pentru conservarea alimentelor ╚Öi b─âuturilor, dar ╚Ötii cum s─â alegi corect o lad─â frigorific─â pentru a merge ├«n camping sau la picnic? Iat─â recomand─ârile noastre pentru o alegere corect─â.

ALEGEREA UNEI L─éZI FRIGORIFICE SE FACE ├ÄN FUNC╚ÜIE DE 4 CRITERII: DURATA DE CONSERVARE, VOLUMUL, COMPACTAREA ╚śI TRANSPORTAREA CONFORTABIL─é A ACESTEIA.

CUM S─é ALEGI CORECT O LAD─é FRIGORIFIC─é PENTRU CAMPING ?

Durata de conservare

Primul criteriu important ├«n alegerea l─âzii frigorifice este capacitatea acesteia de a p─âstra con╚Ťinutul la rece. Dac─â pleci ├«ntr-o drume╚Ťie de o zi ╚Öi ai pus ├«n lada frigorific─â m├óncarea ╚Öi b─âuturile pentru ├«ntoarcere, ai nevoie de o lad─â frigorific─â cu o durat─â de conservare mai lung─â dec├ót dac─â ai utiliza lada frigorific─â pentru a merge direct la un picnic.

├Än func╚Ťie de model, durata de conservare a alimentelor poate s─â ajung─â p├ón─â la 14 ore, f─âr─â rezerve de ghea╚Ť─â. L─âzile Compact Fresh se num─âr─â printre cele mai performante , gra╚Ťie materialului inovator Fresh, care cre╚Öte capacitatea de izolare termic─â a acestora.

Pentru a prelungi capacitatea l─âzilor frigorifice de men╚Ťinere a con╚Ťinutului la rece, po╚Ťi utiliza acumulatori de ghea╚Ť─â, plasate ├«n prealabil ├«n congelator. De asemenea, po╚Ťi pune lada frigorific─â ├«n frigider (dac─â aceasta nu este prea mare), ├«nainte de drume╚Ťie. Cu c├ót lada frigorific─â este mai plin─â, cu at├ót conservarea la rece este mai bun─â!

Capacitatea de conservare a l─âzii frigorifice este testat─â ├«n func╚Ťie de norma european─â EN 12546-2, care testeaz─â performan╚Ťa unei l─âzi frigorifice f─âr─â acumulatori de ghea╚Ť─â. Pentru a ob╚Ťine conformitatea cu aceast─â norm─â, testele sunt realizate ├«ntr-un laborator extern. Aceste teste constau ├«n a pune ├«n lada frigorific─â ap─â cu o temperatur─â de 5┬░C, ├«n timp ce lada frigorific─â se afl─â ├«ntr-un mediu cu o temperatur─â de 32┬░C. Astfel, obiectivul este m─âsurarea duratei de ├«nc─âlzire a apei, p├ón─â la o temperatur─â de 15┬░C.

CUM S─é ALEGI CORECT O LAD─é FRIGORIFIC─é PENTRU CAMPING ?

Volumul

Volumul lăzilor frigorifice poate varia între 10 și 36 litri.

Mergi la un picnic ├«n doi? ├Än familie? ├Äntre prieteni? Cantitatea de m├óncare transportat─â difer─â ├«n func╚Ťie de fiecare situa╚Ťie ├«n parte. Lada frigorific─â trebuie s─â fie adaptat─â con╚Ťinutului pe care dore╚Öti s─â ├«l transpor╚Ťi. Nu uita c─â o lad─â frigorific─â insuficient de plin─â ├«╚Öi pierde din performan╚Ťa de conservare spre deosebire de una plin─â.

├Än schimb, dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea unei l─âzi frigorifice mini, pentru un pr├ónz individual, exist─â numeroase modele ├«n care s─â depozitezi c├óteva caserole alimentare pentru 1-2 persoane. Acestea au un volum sub 5 litri ╚Öi ├«╚Ťi permit s─â p─âstrezi pr├ónzul la rece, ├«n timpul unei drume╚Ťii sau pentru a merge la munc─â.

CUM S─é ALEGI CORECT O LAD─é FRIGORIFIC─é PENTRU CAMPING ?

Compactarea

Alegerea unei l─âzi frigorifice se poate face, de asemenea, ├«n func╚Ťie de compactarea acesteia.
Dac─â ai un spa╚Ťiu de depozitare redus acas─â sau dac─â portbagajul ma╚Öinii este deja plin atunci c├ónd mergi ├«n camping, o lad─â frigorific─â flexibil─â prezint─â avantajul de a se putea plia, pentru a ocupa pu╚Ťin spa╚Ťiu atunci c├ónd nu o folose╚Öti. A╚Öadar, nu va mai trebui s─â cau╚Ťi un spa╚Ťiu special ├«n care s─â o depozitezi, deoarece odat─â pliat─â, o po╚Ťi strecura aproape oriunde.

Alte modele de l─âzi frigorifice se bazeaz─â pe un sistem auto-gonflabil, ce asigur─â o compactare u╚Öoar─â: este suficient s─â deschizi valva, s─â ape╚Öi pe lada frigorific─â pentru a scoate aerul ╚Öi gata! ├Än plus, sistemul auto-gonflabil ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte capacitatea de izolare termic─â a acestora.

├Än schimb, modelele de l─âzi frigorifice rigide asigur─â o posibilitate redus─â de compactare, dar o rezisten╚Ť─â crescut─â ╚Öi sunt prev─âzute, adesea, un sistem de r─âcire electric.
Aten╚Ťie! O lad─â frigorific─â flexibil─â nu ├«nseamn─â c─â aceasta este mai pu╚Ťin rezistent─â. Anumite l─âzi frigorifice au o baz─â realizat─â din materiale rezistente, care face posibil─â utilizarea acestora pe orice tip de teren.

CUM S─é ALEGI CORECT O LAD─é FRIGORIFIC─é PENTRU CAMPING ?

Transportarea ușoară

Dac─â pleci ├«n drume╚Ťie, rucsacurile frigorifice ├«╚Ťi permit s─â ├«╚Ťi conservi gust─ârile pentru picnic p├ón─â la 5 ore, f─âr─â a utiliza acumulatori de ghea╚Ť─â. Gra╚Ťie acestei inova╚Ťii 2 ├«n 1, nu mai trebuie s─â alegi ├«ntre un rucsac ╚Öi o lad─â frigorific─â!

Toate l─âzile frigorifice sunt prev─âzute cu chingi de transport.