Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Iat─â c├óteva informa╚Ťii cheie pentru a alege cea mai bun─â metod─â de transport ╚Öi pentru a ╚Öti totul despre un port-bebe!

╚śtim c─â pentru tine este important s─â te po╚Ťi deplasa u╚Öor al─âturi de copil. C─âruciorul poate fi uneori inconfortabil: pot exista probleme legate de greutatea acestuia, accesibilitate ╚Öi m─ârime. Astfel, pentru a avea bebelu╚Öul aproape de tine, dar ╚Öi m├óinile libere, port-bebeul reprezint─â solu╚Ťia ideal─â.

Ce tip de port bebe s─â alegi pentru copilul t─âu?

Port-bebeul este un mod de transport cu numeroase avantaje; acesta ├«╚Ťi permite s─â-╚Ťi ╚Ťii copilul mai aproape de tine, oferind confort ╚Öi siguran╚Ť─â, dar permi╚Ť├óndu-╚Ťi s─â ai m├óinile libere pentru a face mai multe lucruri ├«n acela╚Öi timp. ├Än func╚Ťie de model, port-bebeul se potrive╚Öte pentru copii de c├óteva luni sau de c├ó╚Ťiva ani, pentru utilizare zilnic─â sau pentru drume╚Ťie ├«n natur─â! Formatul s─âu universal este foarte la mod─â. Acesta este un accesoriu util at├ót acas─â, c├ót ╚Öi ├«n exterior, potrivit pentru o utilizare regulat─â sau ocazional─â.
Nu ╚Ötii ce s─â alegi ├«ntre un port-bebe clasic ╚Öi unul tip wrap? Ai auzit vorbindu-se despre port-bebeul cu form─â fiziologic─â sau port-bebeul ergonomic? ├Ä╚Ťi oferim recomand─ârile noastre pentru a alege cel mai potrivit port-bebe!

Ce trebuie s─â compari?

Exist─â diferite tipuri de port-bebe, fiecare av├ónd caracteristicile ╚Öi avantajele sale. ├Än primul r├ónd, trebuie s─â alegi criteriile care sunt esen╚Ťiale pentru tine, pentru a g─âsi port-bebeul care ╚Ťi se potrive╚Öte cel mai bine.

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

A/ criterii tehnice și practice

╚śezutul: Acesta se refer─â la pozi╚Ťia ├«n care ├«╚Ťi dore╚Öti s─â stea copilul. Exist─â posibilitatea ca p─ârintele s─â-╚Öi ╚Ťin─â copilul pe partea ventral─â sau dorsal─â. De asemenea, copilul poate fi a╚Öezat fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu tine sau cu fa╚Ťa c─âtre exterior.
Pre╚Ťul: Desigur, este importat ca port-bebeul s─â se ├«ncadreze ├«n bugetul t─âu.
Confortul: Atât al copilului, cât și al persoanei care transportă port-bebeul.
Siguran╚Ťa: Alege materiale rezistente ╚Öi de calitate, care s─â respecte normele actuale de siguran╚Ť─â.
Func╚Ťiile/accesoriile: Toate elementele de care ai nevoie ├«n utilizarea zilnic─â, precum spa╚Ťii de depozitare, diferite op╚Ťiuni, bretele ajustabile, un parasolar etc.
Utilizarea u╚Öoar─â/Instalarea u╚Öoar─â: Dac─â sistemul de transport este simplu de ├«n╚Ťeles ╚Öi dac─â ├«l po╚Ťi instala f─âr─â a supune copilul vreunui risc.

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

B/ criterii de conforma╚Ťie

Apoi, este necesar s─â ╚Ťii cont de caracteristicile fizice ale persoanei care poart─â port-bebeul ╚Öi ale copilului, pentru ca transportarea s─â fie optim─â, confortabil─â ╚Öi adaptat─â.

Greutatea: Trebuie s─â verifici pentru fiecare model care este greutatea maxim─â suportat─â, pentru a te asigura c─â port-bebeul este potrivit pentru greutatea copilului t─âu. De asemenea, po╚Ťi compara ╚Öi greutatea port-bebeului gol.
M─ârimea : ├Än func╚Ťie de c├ót de mare este copilul ╚Öi de ├«n─âl╚Ťimea celui care-l transport─â, port-bebeul trebuie reglat pentru a se potrivi acestor dou─â persoane.

V├órsta copilului influen╚Ťeaz─â pozi╚Ťia recomandat─â: spre exemplu, p├ón─â la 3 luni, este recomandat─â p─âstrarea pozi╚Ťiei fetale a copilului, ├«ncep├ónd cu v├órsta de 6 luni, copilul se poate transporta ├«n fa╚Ť─â sau ├«n spate, dac─â acesta poate sta singur ├«n ╚Öezut.

De asemenea, sunt disponibile ╚Öi port-bebeuri reglabile, care evolueaz─â odat─â cu cre╚Öterea copilului, f─âr─â a fi nevoie sa-l schimbi pe fiecare lun─â. Anumite modele au p├ón─â la 3 m─ârimi. ├Än general, acestea sunt port-bebeuri reglabile pe ├«n─âl╚Ťime ╚Öi l─â╚Ťime, cu posibilitatea de m─ârire a spa╚Ťiului de la nivelul coapselor etc.

Câte tipuri de port-bebe există?

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Port-bebe tip wrap, din material

Port-bebeul tip wrap le permite p─ârin╚Ťilor s─â transporte copilul prin diverse tehnici de fixare. Aspectul cel mai important este calitatea materialului. Acesta trebuie s─â fie ├«nainte de toate rezistent, chiar dac─â fiecare material are apoi un avantaj diferit. Inul ╚Öi bumbacul sunt, de exemplu, materiale rezistente ├«n timp ╚Öi pe parcursul utiliz─ârii. Materialul lycra sau jersey ofer─â mai mult─â c─âldur─â, iar folosirea elastanului asigur─â mai mult─â elasticitate.
Acest model are principalul avantaj de a-i asigura o siguran╚Ť─â emo╚Ťional─â copilului: efect piele pe piele, miros, c─âldur─â etc. Astfel, acesta este recomandat pentru sugari ╚Öi pentru utilizarea zilnic─â.

Port-bebe clasic

├Äntr-un port-bebe clasic, copilul este transportat cu picioarele dep─ârtate. Elementul central este sp─âtarul ├«n care este pozi╚Ťionat acesta. Acesta este de cel mai multe ori modelul cel mai u╚Öor de utilizat. Transportarea se face ├«n spate sau ├«n fa╚Ť─â, iar copilul poate fi pozi╚Ťionat fie fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu tine, fie cu fa╚Ťa spre exterior. Aceast─â ultim─â pozi╚Ťie ├«i permite copilului s─â vad─â tot ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n jurul lui, ├«l stimuleaz─â, dar nu-i ofer─â o pozi╚Ťie fiziologic─â.

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Ce ├«nseamn─â un port-bebe cu pozi╚Ťie fiziologic─â sau un port-bebe ergonomic?

Port-bebeul cu form─â fiziologic─â sau port-bebeul ergonomic este unul care respect─â pozi╚Ťia natural─â a corpului ╚Öi care respect─â nevoile pe care un copil le are ├«n timpul cre╚Öterii.
Port-bebeurile preformate asigur─â, de asemenea, o pozi╚Ťie fiziologic─â copilului. F─âr─â ├«nt─ârituri metalice ╚Öi cu diverse puncte de reglare, mai ales ├«n zona taliei ╚Öi a bretelelor, aceste modele sunt foarte simplu de utilizat ╚Öi, de cele mai multe ori, ├«n acestea copilul se poate instala mult mai u╚Öor.
Pentru a te asigura c─â port-bebeul respect─â o bun─â pozi╚Ťie fiziologic─â: alege un port-bebe care permite pozi╚Ťionarea ├«n forma literei "M" :
- spatele ușor rotunjit;
- genunchii sunt flexa╚Ťi deasupra ╚Öoldurilor/╚Öezutului;
- bazinul este aliniat cu umerii;
- picioarele flexate și bazinul înapoi;
- capul este întors pe o parte pentru a elibera căile respiratorii ale copilului;
Copilul este pozi╚Ťionat la "├«n─âl╚Ťimea la care fruntea lui se afl─â la nivelul b─ârbiei p─ârintelui. "

Cum transpor╚Ťi bebelu╚Öul ├«n pozi╚Ťie fiziologic─â? 5 recomand─âri de siguran╚Ť─â

Indiferent de sistemul de transport pe care-l alegi pentru copilul t─âu, este necesar s─â respec╚Ťi c├óteva recomand─âri de siguran╚Ť─â.

­čĹ­čĆ╝ Alege cea mai bun─â metod─â de transportare:

Verifică calitatea și starea sistemului de transportare, indifferent de tipul acestuia.
Chiar dac─â este vorba de un port-bebe tip wrap sau de unul cu pozi╚Ťie fiziologic─â, trebuie s─â-i analizezi starea general─â pentru a nu exista de╚Öir─âri ale materialului sau ├«n zona chingilor.  
Aten╚Ťie, de asemenea, la limitele de greutate, v├órst─â ╚Öi la prezen╚Ťa materialelor care trebuie evitate.
Alege, spre exemplu, bumbacul biologic în detrimentul altor materiale.

­čĹ­čĆ╝ R─âm├ói atent:
Pentru ca transportarea ├«ntr-un port-bebe cu pozi╚Ťie fiziologic─â s─â se realizeze ├«n siguran╚Ť─â, trebuie verificat regulat dac─â bebelu╚Öul ├«╚Öi p─âstreaz─â pozi╚Ťia vertical─â, cu b─ârbia scoas─â din piept, cu c─âile respiratorii eliberate, cu fa╚Ťa descoperit─â.
Evit─â, de asemenea, a╚Öa-numita pozi╚Ťie a leag─ânului alungit, cu spatele bebelu╚Öului a╚Öezat ├«n  partea de jos a materialului.
A nu se folosi port-bebeul tip wrap în timpul somnului sau pentru a dormi.

­čĹ­čĆ╝Evit─â comportamentul riscant:
Este întotdeauna bine să ne amintim că în timpul folosirii unui port-bebe tip wrap sau a unuia ergonomic, abuzul de alcool, droguri sau chiar utilizarea anumitor medicamente trebuie evitată.
Port-bebeurile cu pozi╚Ťie fiziologic─â, chiar dac─â sunt omologate, nu ├«nlocuiesc ├«n niciun caz scaunul auto sau port-bebeul pentru biciclet─â.
├Än timpul plimb─ârii sau a drume╚Ťiei, evit─â ╚Öocurile ╚Öi riscul de c─âdere.
Sporturile periculoase sau intense trebuie, de asemenea, evitate.

­čĹ­čĆ╝Alege ├«mbr─âc─âmintea potrivit─â pentru bebelu╚Ö:
Pentru a evita disconfortul cauzat de senza╚Ťia de cald sau de frig, se recomand─â alegerea ├«mbr─âc─âmintei potrivite, at├ót pentru bebelu╚Ö, c├ót ╚Öi pentru persoana care-l transport─â.
Port-bebeul cu pozi╚Ťie fiziologic─â sau cel tip wrap sunt considerate, ├«n func╚Ťie de grosime, drept un strat de ├«mbr─âc─âminte.
Protejeaz─â extremit─â╚Ťile bebelu╚Öului: mai ales picioarele.
Aten╚Ťie la pierderea ├«nc─âl╚Ť─âmintei sau a ╚Öosetelor ├«n natur─â!
Acoper─â-i capul ╚Öi pune-l s─â poarte chiar ╚Öi ochelari de soare, mai ales dac─â optezi pentru un transport ├«n pozi╚Ťie dorsal─â.

­čĹ­čĆ╝Trebuie s─â ╚Ötii c├ónd s─â renun╚Ťi la acest sistem de transport:
La fel ca ├«n drume╚Ťia pe munte, trebuie s─â ╚Ötii uneori c├ónd s─â renun╚Ťi la acest sistem de transportare a copilului.
Dac─â ai sentimentul c─â trebuie s─â-╚Ťi ╚Ťii copilul, este pentru c─â exist─â cu siguran╚Ť─â o problem─â cu ├«nnodarea port-bebeului tip wrap sau cu elementele de fixare ale port-bebeului clasic. ├Än acest caz, este de preferat s─â sco╚Ťi copilul din port-bebe, s─â verifici port-bebeul ╚Öi apoi s─â refixezi copilul ├«n acesta, dac─â este cazul.

Care este cel mai recomandat port-bebe pentru nou-n─âscu╚Ťi?

Pentru nou-n─âscu╚Ťi, port-bebeul ventral este cel mai recomandat. ├Än primele ╚Öase luni, este de preferat s─â folose╚Öti un port-bebe tip wrap. Acesta ├«i permite bebelu╚Öului s─â stea cel mai aproape de p─ârinte, oferind chiar un contact direct.
Totu╚Öi, anumite m─ârci propun un kit pentru "nou-n─âscu╚Ťi", care completeaz─â port-bebeul cu alte accesorii suplimentare: ├«n─âl╚Ť─âtor, pern─â etc.

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Care este cel mai potrivit port-bebe pentru practicarea de drume╚Ťie?

Este pl─âcut pentru un p─ârinte s─â se poat─â plimba ├«n weekend, pentru a-╚Öi dezmor╚Ťi picioarele sau pentru a lua o gur─â de aer al─âturi de copilul s─âu, p─âstr├óndu-╚Öi libertatea de mi╚Öcare. De asemenea, te po╚Ťi bucura de mersul pe jos pentru a adormi u╚Öor copilul.
Anumite criterii par a fi mai importante dec├ót altele, precum respirabilitatea sau asigurarea unui confort maxim, astfel ├«nc├ót s─â po╚Ťi transporta copilul pentru una sau mai multe ore, f─âr─â a provoca un disconfort pentru copil sau pentru tine.
Pentru persoana care transport─â copilul, este esen╚Ťial s─â poat─â regla bretelele de la port-bebe la fel ca la un rucsac, dar ╚Öi s─â g─âseasc─â un material de calitate, astfel ├«nc├ót port-bebeul s─â fie rezistent ├«n timpul utiliz─ârii ╚Öi s─â reziste la mi╚Öc─ârile repetate ╚Öi la frecare. Totul ├«ntr-un format c├ót mai u╚Öor ╚Öi c├ót mai compact.

Pentru plimb─ârile mai lungi sau pentru drume╚Ťii, este recomandat s─â aib─â ├«ntre 18 luni ╚Öi 36 de luni, ╚Öi s─â fie transportat ├«ntr-un port-bebe rigid. Cu toate acestea, trebuie s─â ╚Ťii cont c─â acest mod de transport nu se potrive╚Öte cu o practic─â sportiv─â intens─â.

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Care este recomandarea noastr─â?

Pentru a alege cel mai potrivit port-bebe este important ca acesta s─â respecte fiziologia copilului, dar s─â ofere ╚Öi confort ├«n timpul transportului. Astfel, trebuie s─â alegi un port-bebe potrivit v├órstei, ├«n─âl╚Ťimii ╚Öi greut─â╚Ťii copilului, dar ╚Öi adaptat conforma╚Ťiei persoanei care ├«l va folosi.
Atunci c├ónd ├«l folose╚Öti pentru prima dat─â, ├«╚Ťi recomand─âm s─â te afli deasupra unui spa╚Ťiu sigur ╚Öi s─â prime╚Öti ajutor de la o alt─â persoan─â (care a mai folosit un port-bebe ├«nainte) care te poate ghida ├«n fixarea port-bebeului.

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Ce port-bebe se potrivește pentru un tătic?

Nu exist─â un model ideal deoarece fiecare corp este diferit, iar port-bebeurile sunt unisex. Totu╚Öi, ├«╚Ťi recomand─âm s─â alegi un model care se regleaz─â u╚Öor, mai ales ├«n cele 3 puncte cheie, pentru a asigura sus╚Ťinere ╚Öi confort: chinga din talie, chinga pectoral─â ╚Öi bretelele.

Cum s─â alegi cel mai potrivit port-bebe?

Descoper─â port-bebeul nostru cu pozi╚Ťie fiziologic─â, creat al─âturi de o echip─â de speciali╚Öti

La Quechua, noi avem cuno╚Ötin╚Ťele tehnice necesare ├«n conceperea rucsacurilor, dar pentru a folosi aceast─â expertiz─â ╚Öi a dezvolta acest port-bebe ne-am al─âturat exper╚Ťilor ├«n fiziologia copiilor: un formator pentru transportarea copiilor ├«n pozi╚Ťii fiziologice, o moa╚Ö─â, un fizioterapeut ╚Öi un osteopat. Ace╚Ötia ne-au fost al─âturi ├«n fiecare etap─â a dezvolt─ârii, pentru a ne ajuta s─â facem cele mai bune alegeri (materiale, form─â, regl─âri, posturi) ╚Öi pentru a garanta cel mai bun confort pentru copil (pozi╚Ťie fiziologic─â) ╚Öi pentru spatele t─âu.
Astfel, acest port-bebe a fost conceput pentru un copil de 8-9 luni, cu o greutate de p├ón─â la 15 kg, care poate sta singur ├«n ╚Öezut. Pozi╚Ťia a fost optimizat─â pentru a oferi un port-bebe fiziologic. 2 pozi╚Ťii au fost validate pentru a garanta confort optim copilului ╚Öi persoanei care-l transport─â: o pozi╚Ťie ventral─â, cu fa╚Ťa spre tine, pentru ├«nceput ╚Öi o pozi╚Ťie dorsal─â pentru atunci c├ónd copilul va fi pu╚Ťin mai mare.
Bretelele sunt ajustabile ╚Öi c─âptu╚Öite pentru mai mult confort. Acesta este prev─âzut cu o glug─â retractabil─â care protejeaz─â de razele UV ╚Öi de ap─â ├«n caz de ploaie u╚Öoar─â. Spatele este conceput din material textil cu perfora╚Ťii care faciliteaz─â circula╚Ťia aerului ╚Öi ofer─â ventilare pe vreme cald─â. Port-bebeul este prev─âzut cu numeroase buzunare care ├«╚Ťi ofer─â autonomie ├«n timpul ie╚Öirilor, pentru a depozita ├«n acestea lucrurile necesare: cheile, scutece de schimb, un bidon cu ap─â, telefonul etc.

Cum  s─â-╚Ťi ├«mbraci copilul purtat ├«n timpul drume╚Ťiei?

Cum s─â-╚Ťi ├«mbraci copilul purtat ├«n timpul drume╚Ťiei?

Dac─â ╚Ťii copilul ├«ntr-o bandulier─â/ ├«ntr-un sling sau ├«ntr-un marsupiu ergonomic va fi b─âtut de v├ónt. Port-bebe-ul constituie deja aproape un prim strat de ├«mbr─âc─âminte.