Unselected
Cum alegi ceasul cardio-gps pentru alergare?

Cum alegi un ceas gps?

Ceasul GPS a devenit, ├«n doar c├ó╚Ťiva ani, un asistent esen╚Ťial pentru alerg─âtorii care au nevoie s─â-╚Öi monitorizeze efortul ╚Öi s─â-╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â antrenamentul. Datorit─â func╚Ťionalit─â╚Ťilor sale, acesta m─âsoar─â detaliat ╚Öi cu precizie performan╚Ťele, care permit fiec─ârui sportiv s─â-╚Öi ating─â obiectivele. Conectivitatea permite o analiz─â aprofundat─â a fiec─ârei sesiuni de sport ╚Öi o prezentare a evolu╚Ťiei pe care o are alerg─âtorul.

Unselected

Destinate ini╚Ťial alerg─âtorilor, ceasurile cardio-GPS au fost folosite ╚Öi pentru alte sporturi, precum ciclismul ╚Öi drume╚Ťia: astfel, acum vorbim de un ceas GPS multisport. Acesta este destinat tuturor celor care vor s─â-╚Öi dep─â╚Öeasc─â limitele, oferind m─âsur─âtori precise ╚Öi detaliate ale performan╚Ťelor.

Unselected

Ceas cardio-gps pentru alergare sau ceas cardio-gps multisport?

Dac─â practica ta sportiv─â este axat─â ├«n special pe alergare, se recomand─â alegerea unui ceas cardio-GPS pentru alergare. Odat─â activat modul GPS, ceasul ├«╚Ťi va oferi tot ceea ce ai nevoie pentru a-╚Ťi monitoriza sesiunile de sport ╚Öi pentru a progresa ├«n alergare.

Pe de alt─â parte, dac─â practici sporturi complementare, cum ar fi drume╚Ťia, ├«notul, ciclismul sau chiar triatlonul, po╚Ťi opta pentru un ceas cardio-GPS multisport. Mai complex, acesta este prev─âzut cu senzori sau algoritmi suplimentari care permit m─âsurarea altitudinii, a sesiunii de ├«not sau se pot chiar conecta cu senzorii bicicletei.

Unselected
Ceas GPS Alergare

Ceasuri cardio-gps pentru alergare

Toate ceasurile cardio-GPS pentru alergare m─âsoar─â viteza, distan╚Ťa parcurs─â ╚Öi ritmul cardiac (cu centur─â cardio sau senzor la ├«ncheietur─â). Ceasurile ÔÇŁcardioÔÇŁ sunt dedicate m─âsur─ârii ritmului cardiac: acestea permit urm─ârirea cu precizie a b─ât─âilor pe minut ╚Öi monitorizeaz─â zonele de efort, dar nu sunt prev─âzute cu GPS, pentru a m─âsura viteza ╚Öi distan╚Ťa.

Alegerea ta va fi ├«n principal ghidat─â de c─âtre obiectivul pe care ├«l ai: preg─âtirea unei competi╚Ťii sau progresarea cu ajutorul posibilit─â╚Ťilor de a programa un antrenament frac╚Ťionat sau  de a-╚Ťi g─âsi ritmul, datorit─â calcul─ârii zonelor de efort.

Frac╚Ťionat simplu: permite programarea unui antrenament simplu, de tip ac╚Ťiune/repaus, pe timpi sau distan╚Ť─â.

Frac╚Ťionat avansat: permite programarea antrenamentelor mai intense, de tip piramid─â, care alterneaz─â fazele de ac╚Ťiune/repaus, pe timpi ╚Öi distan╚Ť─â sau care vizeaz─â anumite zone ╚Ťint─â.

Calcularea zonelor de efort (cardio): permite cunoa╚Öterea ritmului cardiac din timpul efortului. ├Ä╚Ťi poate indica ├«n ce zon─â te afli: ├«nc─âlzire, zon─â de confort, anduran╚Ť─â, rezisten╚Ť─â. Ideal─â pentru persoanele care doresc s─â-╚Öi cunoasc─â ritmul cardiac, pentru a-╚Öi g─âsi ritmul potrivit de alergare!

Unselected
Smartwatch /Ceas GPS/ GPS Drume╚Ťie/ Ceas Cardio GPS/ Ceas GPS Alergare

Ceasurile gps multisport

Ceasurile cardio-GPS multisport dispun de acelea╚Öi tipuri de m─âsur─âtori precum cele pentru alergare, dar c─ârora li se adaug─â monitorizarea altor tipuri de sporturi. Astfel, po╚Ťi alege din diferitele func╚Ťii sportive propuse:

Altimetru barometric: altimetrul barometric permite m─âsurarea altitudinii sau a denivel─ârilor +/-. Foarte util pentru activit─â╚Ťile de drume╚Ťie sau trail running.

Monitorizarea sesiunii de ├«not: Exist─â 2 modalit─â╚Ťi de monitorizare a sesiunii de ├«not: ├«n piscin─â sau ├«n ape libere. ├Än primul caz, ceasul m─âsoar─â lungimile ╚Öi deduce distan╚Ťa ├«n func╚Ťie de lungimea bazinului. ├Än al doilea caz, GPS-ul este cel care m─âsoar─â ├«notul ├«n ape libere.

Mod triatlon: acesta permite m─âsurarea etapei de ├«not, de ciclism ╚Öi de alergare, ╚Ťin├ónd cont de fazele de tranzi╚Ťie.

Unselected
Ceas GPS Multisport
Unselected

Alte criterii de alegere

Autonomie┬á: Un ceas GPS pentru alergare cu o autonomie bun─â este, ├«nainte de toate, echivalentul confortului. Cu c├ót autonomia este mai mare, cu at├ót mai pu╚Ťin ├«╚Ťi vei face griji de a-l pune la ├«nc─ârcat. Este asigurarea unui ceas ├«ntotdeauna gata de utilizare.┬áO autonomie bun─â a unui ceas multisport va permite monitorizarea sesiunilor foarte lungi de sport, sesiunilor de trekking, ultra trail sau triatlon pe distan╚Ťe lungi.

Func╚Ťii de conectare: notific─âri smartphone, streaming de muzic─â, plat─â f─âr─â contact ╚Öi trimiterea mesajelor de alert─â ├«n caz de accident. ├Än prezent exist─â numeroase func╚Ťii de conectare, pentru a-╚Ťi simplifica via╚Ťa de zi cu zi sau pentru a-╚Ťi ├«mbun─ât─â╚Ťi practica sportiv─â.