ALEGE CORECT PLĂCUȚELE ANTI-ALUNECARE

Alege corect pl─âcu╚Ťele antiderapante

E╚Öti pasionat/─â de drume╚Ťiile pe z─âpad─â, dar, uneori, chiar dac─â alegi ├«nc─âl╚Ť─âminte potrivit─â, sim╚Ťi c─â ai avea nevoie de un plus de protec╚Ťie ca s─â nu aluneci?

Drume╚Ťiile pe z─âpad─â sunt ideale pentru a admira peisajul de iarn─â, ├«n timpul vacan╚Ťelor ╚Öi nu numai. Ce poate fi mai relaxant, dec├ót s─â te plimbi pe c─âr─âri ├«nz─âpezite de munte, pe trasee marcate ╚Öi s─â profi╚Ťi de z─âpad─â, dar ╚Öi de soare, ├«n acela╚Öi timp?
Nu ai neap─ârat nevoie de rachete de z─âpad─â pentru drume╚Ťie, ├«╚Ťi vor fi suficiente ╚Öi pl─âcu╚Ťele antiderapante.

Iat─â criteriile definite de noi, pentru alegerea corect─â a acestora!

ALEGE CORECT PLĂCUȚELE ANTI-ALUNECARE

De ce sunt utile ├«n timpul drume╚Ťiei?

Chiar dac─â talpa ├«nc─âl╚Ť─âmintei este conceput─â pentru drume╚Ťie pe z─âpad─â, aceasta nu va fi eficient─â ├«n cazul deplas─ârii pe z─âpad─â ├«nghe╚Ťat─â. Aici se vede utilitatea pl─âcu╚Ťelor antiderapante.

Acestea au aproximativ acela╚Öi rol ca al col╚Ťarilor de alpinism.
Desigur, o pereche de pl─âcu╚Ťe anti-z─âpad─â nu vor fi niciodat─â potrivite pentru alpinism, ├«ns─â principiul de func╚Ťionare este asem─ân─âtor: o structur─â rigid─â
sau flexibil─â, care se adaug─â peste bocanci. Aceast─â structur─â are, la nivelul t─âlpii, crampoane sau v├órfuri metalice ce evit─â alunecarea pe z─âpad─â b─ât─âtorit─â sau ├«nghe╚Ťat─â.

Pl─âcu╚Ťele anti-alunecare reprezint─â echipamentul perfect pentru a te bucura
de z─âpad─â ├«n siguran╚Ť─â, at├ót ├«n sta╚Ťiunea ├«n care te afli, c├ót ╚Öi pe traseele din jurul acesteia, evit├ónd orice situa╚Ťie nepl─âcut─â cauzat─â de o alunecare sau c─âz─âtur─â. Sunt u╚Öor de transportat ├«n rucsac ╚Öi gata s─â fie folosite, oric├ónd este nevoie!

 • ALEGE CORECT PL─éCU╚ÜELE ANTI-ALUNECARE

  Z─âpad─â b─ât─âtorit─â
   teren cu u╚Öoare denivel─âri

  Pentru a practica drume╚Ťia ├«n deplin─â siguran╚Ť─â, sunt recomandate pl─âcu╚Ťele cu v├órfuri de metal, pentru c─â ai nevoie de aderen╚Ť─â. Nu este nevoie, ├«ns─â, de v├órfuri de metal de dimensiuni mari pentru ca ar putea s─â te ├«ncetineasc─â.

 • ALEGE CORECT PL─éCU╚ÜELE ANTI-ALUNECARE

  Z─âpad─â ├«nghe╚Ťat─â 
  teren cu denivel─âri mari

  Dac─â decizi s─â abordezi drume╚Ťia pe z─âpad─â ├«ntr-un mod mai sportiv, pe teren cu denivel─âri, cu pante, vei ├«nt├ólni, f─âr─â ├«ndoial─â, ╚Öi por╚Ťiuni unde z─âpada este netezit─â, dar ╚Öi ├«nghe╚Ťat─â.
   Pentru traversarea ├«n siguran╚Ť─â a acestor por╚Ťiuni cu z─âpad─â ├«nghe╚Ťat─â, recomand─âm pl─âcu╚Ťele cu v├órfuri din o╚Ťel vor fi un aliat de baz─â. 
  Aten╚Ťie! De╚Öi unele modele de pl─âcu╚Ťe antiderapante au aspect identic cu cel al col╚Ťarilor, nu pot fi folosite pentru alpinism, deoarece, ├«n cazul col╚Ťarilor de alpinism, lamele sunt special g├óndite pentru a face fa╚Ť─â condi╚Ťiilor de la altitudini mari.

Acum, c─â ╚Ötii toate detaliile despre aceste accesorii mici si ingenioase, te vei putea bucura ├«n deplin─â siguran╚Ť─â de drume╚Ťiile pe z─âpad─â!