ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

Alege corect ochelarii de drume╚Ťie

OCHELARI 100 % ANTI-UV, CU LENTILE DIN POLICARBONAT ALEGE SUSȚINEREA PERFECTĂ ! PENTRU DRUMEȚIE, ALEGE OCHELARI CU LENTILE DE CATEGORIA 3 SAU 4

Ochelarii de soare sunt esen╚Ťiali pentru protejarea ochilor ├«n timpul drume╚Ťiei. Reg─âsi╚Ťi mai jos sfaturile noastre pentru a face alegerea corect─â.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

Ochelari 100 % anti-uv, cu lentile din policarbonat

Principala func╚Ťie a ochelarilor de soare este de a v─â proteja ├«mpotriva razelor UV, care sunt nocive.

Tratamentul 100% anti-UV este, a╚Öadar, esen╚Ťial pentru a v─â bucura pe deplin de drume╚Ťie, indiferent de diferen╚Ťele de nivel.

Toate modelele de ochelari de soare comercializate în magazinele Decathlon sunt 100% anti-UV.

De asemenea, la toate modelele, lentilele sunt din policarbonat, un material ușor.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE
ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

 Pentru drume╚Ťie, alege ochelari cu lentile de categoria 3 sau 4

Exist─â 4 categorii de lentile pentru ochelarii de soare. Fiecare categorie corespunde unei culori mai ├«nchise sau mai deschise, ce se adapteaz─â unor anumite condi╚Ťii meteo.
Pentru ochelarii de drume╚Ťie, folosim lentile de categoria 3 sau 4.

- categoria 3 : adapta╚Ťi pentru soare puternic. Asigur─â protec╚Ťia ideal─â pentru drume╚Ťiile de var─â, ├«n zone descoperite, cum ar fi trasee de creast─â sau la altitudini mari.

- categoria 4 : adapta╚Ťi pentru soare extrem de puternic, cum ar fi ├«n timpul drume╚Ťiilor pe mun╚Ťi foarte ├«nal╚Ťi sau pe ghe╚Ťar. Lentilele acestor ochelari filtreaz─â 92-97% din luminozitate, pentru a reduce la maximum efectul de orbire (fiind foarte ├«nchise la culoare).

Exist─â ╚Öi lentile de categoriile 1 ╚Öi 2, dar sunt mai rare ╚Öi nu foarte recomandate pentru drume╚Ťii, pentru c─â nu reduc la fel de bine efectul de orbire. Sunt mai deschise la culoare, a╚Öadar sunt adaptate pentru zile cu cer ├«nnorat. Po╚Ťi alege ╚Öi ochelari cu lentile fotocromatice, a c─âror culoare se schimb─â ├«n func╚Ťie de intensitatea razelor UV.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

Lentile polarizante împotriva reflexiilor

În ciuda a ceea ce am putea crede, lentilele polarizante nu protejează mai mult sau mai bine împotriva soarelui, decât cele nepolarizante !

Lentilele polarizante te ajută să distingi mai bine formele de relief, perspectivele și contrastele. Principiul este simplu: o barieră de cristale microscopice împiedică lumina reflectată să treacă prin lentile.

Acest tip de lentile este eficient mai ales pe terenuri pietroase sau pe z─âpad─â.

ALEGE CORECT OCHELARII DE DRUMEȚIE

 Rame cu acoperire mai mare sau mai mic─â, ├«n func╚Ťie de tipul de drume╚Ťie

Cu c├ót traseele urc─â la altitudini mai mari, cu at├ót este mai de dorit ca rama ochelarilor s─â acopere bine fa╚Ťa ╚Öi s─â protejeze ochii, chiar ╚Öi din lateral.

├Än combina╚Ťie cu bra╚Ťe late, ramele ochelarilor evit─â p─âtrunderea luminii, a╚Öadar, ╚Öi efectul de orbire.

Un alt avantaj al ochelarilor de soare purta╚Ťi ├«n timpul drume╚Ťiei ar fi acela c─â protejeaz─â ╚Öi de insecte, ├«mpotriva stropilor de ap─â, dar ╚Öi a ├«mpotriva vegeta╚Ťiei, mai ales c├ónd potecile se ├«ngusteaz─â.