CE TREBUIE S─é ╚śTII DESPRE DRUME╚ÜIILE PE TIMP DE PLOAIE

Ce trebuie s─â ╚Ötii despre drume╚Ťiile pe timp de ploaie

Chiar e nepl─âcut s─â plou─â c├ónd e╚Öti ├«n drume╚Ťie? Poate, citind articolul nostru, ├«╚Ťi vei schimba p─ârerea.Ploaia nu ar trebui s─â ├«╚Ťi strice cheful de plimb─âri ├«n natur─â.
Indiferent c─â e╚Öti sau nu ├«ncep─âtor ├«n ale drume╚Ťiei, echipamentul adecvat, o preg─âtire fizic─â pe m─âsur─â ╚Öi o doz─â serioas─â de bun─â dispozi╚Ťie sunt garan╚Ťia unei reu╚Öite. Mai jos, iat─â cele 8 motive pentru care, credem  noi, drume╚Ťia pe ploaie nu ar trebui s─â mai fie o corvoad─â.

Pentru siguran╚Ť─â: ├«nainte de a pleca ├«n drume╚Ťie, verific─â  starea vremii folosind mai multe site-uri sau canale TV. Cite╚Öte cu aten╚Ťie datele despre temperaturile prognozate, riscul de furtuni cu desc─ârc─âri electrice, de alunec─âri de teren sau despre  orice alte fenomene care pot ap─ârea ├«n regiunea ├«n care pl─ânuie╚Öti s─â mergi

1/ Nu mai trebuie s─â ├«mpar╚Ťi c─ârarea cu nimeni

Dac─â plou─â, traseele vor fi mai libere, astfel posibilitatea de a te ├«nt├ólni cu multe persoane pe traseu este aproape nul─â. Vei fi singur pe c─ârare, ├«nconjurat de lini╚Öte deplin─â. Cu pu╚Ťin─â r─âbdare, vei putea chiar s─â observi animalele s─âlbatice, nefiind zgomote care s─â le sperie. Aten╚Ťie, ├«ns─â! Trebuie s─â r─âm├ói pe traseul marcat, s─â respec╚Ťi indica╚Ťiile de pe hart─â ╚Öi s─â te orientezi dup─â busol─â ! Dac─â te pierzi prin p─âdure, cu siguran╚Ť─â nu te va mai deranja nimeni! Mai mult dec├ót at├ót, atunci c├ónd pleci ├«n drume╚Ťie, trebuie s─â anun╚Ťi autorit─â╚Ťile sau cabanierul despre traseul pe care ├«l vei urma, c├ót va  dura, pentru orice eventualitate.

CE TREBUIE S─é ╚śTII DESPRE DRUME╚ÜIILE PE TIMP DE PLOAIE

2/ Te vei bucura de beneficiile ionilor negativi

De╚Öi numele lor te-ar putea induce ├«n eroare, ei chiar sunt benefici pentru s─ân─âtatea noastr─â! Ionii negativi re├«mprosp─âteaz─â aerul, ajut─â la reducerea efectelor astmului sau a oboselii cronice. A╚Öa c─â, data viitoare c├ónd vrei s─â iei o gur─â de aer, cel mai bine e s─â a╚Ötep╚Ťi ploaia, pentru a te bucura de toate beneficiile ionilor negativi.

3/ Po╚Ťi admira peisajul ├«n toat─â splendoarea

Ploaia ofer─â o experien╚Ť─â senzorial─â inedit─â. Zgomotul ei te ajut─â s─â adormi ╚Öi r─âsp├ónde╚Öte ├«n aer un miros inconfundabil. Dac─â faci o drume╚Ťie prin p─âdure, culorile, aromele, zgomotul apei care ╚Öiroie╚Öte ├«n micile cascade  formate de ploaie, toate ├«╚Ťi vor p─ârea mai intense. Dar, ca s─â te bucuri de toate acestea cu ├«nc─âl╚Ť─âmintea uscat─â, nu uita de suprapantalon, de paraz─âpezi ╚Öi de spray-ul de reimpermeabilizare . Pentru c─â, de╚Öi ├«nc─âl╚Ť─âmintea este impermeabil─â, apa de pe iarba prin care treci se poate scurge direct pe pantalon.

4/ Po╚Ťi testa calit─â╚Ťile jachetei impermeabile

C─âutarea jachetei de drume╚Ťie perfecte, care s─â fie ╚Öi impermeabil─â, ╚Öi u╚Öoar─â, poate fi lung─â ╚Öi anevoioas─â. ├Än sf├ór╚Öit ai descoperit Jacheta Forclaz 400 sau chiar Forclaz 900, ideal─â pentru drume╚Ťie pe orice vreme, ├«ns─â, nu ai mai avut timp s─â mergi ├«n drume╚Ťie. E vremea s─â ├«i verifici toate calit─â╚Ťile! ├Änainte de a le pune ├«n v├ónzare, test─âm  nivelul de impermeabilitate al jachetelor noastre, care poate ajunge p├ón─â la 5. 

CE TREBUIE S─é ╚śTII DESPRE DRUME╚ÜIILE PE TIMP DE PLOAIE

5/ Vei putea observa animalele care ies din ascunziș doar pe ploaie

Pe ploaie, cresc ╚Öansele de a observa animalele s─âlbatice. Melci, salamandre, broa╚Öte ╚Öi alte viet─â╚Ťi. Astfel, e bine s─â ai mereu binoclul la ├«ndem├ón─â.

6/ Sunt foarte mari șanse să zărești curcubeul

Oricine se bucur─â la vederea unui curcubeu. Dar f─âr─â ploaie, nu exist─â curcubeu. Un motiv ├«n plus pentru a merge ├«n drume╚Ťie chiar dac─â plou─â este bucuria descoperirii curcubeului, un eveniment ce ├«i va bucura ╚Öi pe cei mici.

CE TREBUIE S─é ╚śTII DESPRE DRUME╚ÜIILE PE TIMP DE PLOAIE

7/ Copiilor le place s─â se joace afar─â, dup─â ploaie

Copiii sunt ├«ntotdeauna ├«nc├ónta╚Ťi s─â sar─â ├«n b─âl╚Ťile formate dup─â ploaie. Aten╚Ťie, ├«ns─â, trebuie supraveghea╚Ťi, ca s─â nu alunece ├«n zonele noroioase. De asemenea, trebuie s─â aib─â echipamentul adecvat, pentru a nu se uda.

8/ Nu l─âsa ploaia s─â te opreasc─â

C├ónd ajungi acas─âÔÇŽ

O baie cald─â ╚Öi o ciocolat─â cald─â ├«n confortul de acas─â sunt recompensa perfect─â dup─â o drume╚Ťie pe ploaie. Astfel, ├«╚Ťi vei recupera for╚Ťele ╚Öi energia pentru viitoarea drume╚Ťie.

├Än ultima perioad─â, vremea ur├ót─â te-a ╚Ťinut departe de tot ce ├«nseamn─â drume╚Ťie. Totu╚Öi, ploaia nu ar trebui s─â ├«╚Ťi strice cheful de drume╚Ťie. C├ónd plou─â, toat─â natura ├«nflore╚Öte.