Intretinere schiuri

Întreținere schiuri

Întreține-ți schiurile în perioada în care nu le folosești cu produse profesionale. Decathlon ți-a pregătit o gamă diversificată de perii, racletă, ceară și multe altele cu care să îți întreții schiurile pe toată perioada anului.

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
Ceară Universală Vola 110 g
Ceară Universală Vola 110 g
3499 LEI
VOLA

Ceară Universală Vola 110 g

(6)
livrare in 2 zile din depozit local
4.3/5 Pe baza a 299 Opinii exprimate online și în magazine

Cum se întrețin corect schiurile?

Schiurile au nevoie de atenție atât în timpul sezonului cât și după ce acesta a luat sfârșit. Indiferent dacă ne referim schiurile pentru copii sau la schiurile pentru adulți principalul aspect al întreținerii îl reprezintă curățarea acestora.

Curățarea în detaliu cu soluții potrivite schiurilor achiziționate se va face atât între sezoane cât și înaintea de a începe utilizarea acestora. Metodic asigură-te că fiecare centimetru a fost curățat și uscat. Acesta este un prilej perfect pentru a detecta probleme și stabili gradul de tocire al canturilor.

Urmează apoi ceruirea acestora, dacă sezonul abia începe într-un strat subțire adecvat stilului tău. Pentru stocare este recomandat un strat de ceară gros cu accent pe canturi. Stocarea se va face în poziție verticală într-o zonă bine ventilată. Ideal pentru întreținerea schiurilor este folosirea unei huse potrivite acestora.

Cum se alege corect ceara pentru schiuri?

Ceara pentru schiuri are două proprietăți - îmbunățățește alunecarea și protejează schiurile de oxidare. În timpul sezonului alege ceara în funcție de temperatura la care vei schia, codul de culori îți va fi extrem de util:

  • • Ceară galbenă, adaptată unor temperaturi de la -6°C la +20°C;
  • • Ceară universală, ideală pentru temperaturi de la -8°C la +15°C;
  • • Ceară roșie, concepută pentru temperaturi între -14°C și -4°C;
  • • Ceară bleu, pentru temperaturi cuprinse între -25°C et -12°C.

Nu uita că ceara este doar un mediu între schiuri și zăpada, asta înseamnă că trebuie să asiguri curățarea regulată a acestora.

Ce accesorii de întreținere a schiurilor sunt disponibile la Decathlon?

Decathlon ți-a pregătit o gamă diversificată de perii, racletă, ceară și multe altele cu care să asigure întreținerea schiurilor pe toată perioada anului. În gama de întreținere de la Decathlon vei găsi toate produsele necesare pentru prelungirea duratei de viață a schiurilor și creșterea performanței acestora.

Nu uita că cel mai important lucru pe care îl poate face un schior este protejarea schiurilor nu doar pe perioada de iarnă ci pe durata întregului an. Cu grijă și atenție te vei putea bucura din plin de sportul pe zăpadă!

Este un cadou? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou