Skip filters
Filtre 1
Preț

Nada crap | Momeli pentru crap (2 Produse)

CUM SĂ ALEGEȚI MOMEALA PENTRU PESCUIT LA CRAP?

CUM SĂ ALEGEȚI MOMEALA PENTRU PESCUIT LA CRAP?

4.4/5 Pe baza a 63 Opinii exprimate online și în magazine

CUM ALEGI NADĂ ȘI MOMELI PENTRU CRAP ÎN FUNCȚIE DE SEZON ȘI LOCUL DE PESCUIT?


Vrei să atingi o nouă performanță și să îți depășești propriul record la pescuit? Pentru cele mai bune rezultate în timpul pescuitului ai nevoie de nadă și momeli pentru crap atent selecționate din colecția Decathlon. Completează echipamentul de pescuit la crap cu produse special concepute pentru acest stil și observă eficiența de la prima utilizare. Fie că alegi nada pentru crap, fie că preferi momeala pentru crap de la Decathlon, profită de aromele puternice și culorile vii pentru a atrage peștii către lansetă. Dacă vrei ca fiecare sesiune de pescuit să fie pe cât de eficientă, pe atât de plăcută și relaxantă, citește în continuare și află tot ce trebuie să știi despre selecția celei mai bune momeli pentru crap în funcție de sezon și tipul de apă în care pescuiești.

Primul pas este alegerea nadei pentru crap și a momelii în funcție de sezon și anotimp. Peștii reacționează diferit la hrană sub influența factorilor climatici și a temperaturii apei. Astfel, nada pentru crap are rolul de a stimula peștele în timp ce momeala de crap are rolul a-l atrage către lansetă. De exemplu, pentru sezonul rece se recomandă momeala pentru crap de tip boilies de dimensiuni mici, cu conținut redus de proteine. În timp ce primăvara se recomandă nadă și momeală pentru crap pe bază de carbohidrați pentru a stimula peștii după sezonul de hibernare. Vara trebuie să folosești nade de crap echilibrate din punct de vedere al aportului de carbohidrați și proteine.Următorul pas este să alegi momeala pentru crap și nada în funcție de tipul de apă în care pescuiești. Dacă pescuiești pe ape închise, stătătoare, vei avea nevoie de nadă de crap și momeala ușoară și solubilă care pot dispersa ușor aromele în apă în lipsa curenților marini. Dacă preferi pescuitul pe ape cu curenți, cum sunt râurile, canalele și mările, în acest caz ai avantajul curenților care poartă aromele pe o suprafață mai mare și atrag pești spre locul în care te afli. De aceea, momeala pentru crap și nada pentru ape curgătoare trebuie să fie mai grea, cu o granulație mai mare pentru a se fixa pe vadul apei.

Care este sezonul și locul tău preferat de pescuit? Indiferent de preferințele tale și stilul de pescuit pe care îl practici, contează pe ajutorul nadei și momelii de crap de la Decathlon, atent selecționată pentru a-ți oferi cele mai bune rezultate.


TIPURI DE MOMEALĂ DE CRAP


Aici se disting două mari categorii de momeală pentru crap, cea naturală și cea artificială. Ambele au același rol, dar se diferențiază prin aromă, textură și mod de pregătire. Vrei să afli mai multe despre fiecare? Citește în continuare:

  • - Momeala și nada de crap artificială imită pe cât posibil culoarea și aroma momelii naturale pentru a atrage cât mai eficient peștii. Principalul avantaj al momelii de crap artificiale este că își păstrează forma, textura și aroma după capturarea peștilor, astfel poate fi folosită de mai multe ori. În categoria de nadă și momeală artificială de crap există porumb artificial, imitații de alune tigrate, imitații de pelete și momeli echilibrate.
  • - Nada și momeala de crap naturală are la bază cereale. Acestea sunt folosite sub formă de făinuri pentru a forma și aromatiza momeala pentru crap. Astfel, poți forma boilies, alune tigrate și pelete cu o aromă puternică. Tot aici se încadrează și momeala vie, cum sunt râmele, viermii și larvele. Dezavantajul acestui tip de momeală de crap este că poate fi folosită o singură dată, după care trebuie înlocuită.

Care tip de nadă și momeală pentru crap ți se pare cea mai eficientă? Pentru o gamă diversificată de momeală artificială consultă colecția Decathlon dedicată tuturor pasionaților de pescuit.


Oferă bucuria de a face sport

Oferă un card cadou