Jachete și pantaloni Softshell (51 Produse)

Dacă îți plac drumețiile în natură, atunci știi că softshell este cel mai popular material pentru activitățile în aer liber! Softshell este denumirea tuturor materialelor cu mai multe straturi, create special pentru echipamentul outdoor. La fel de comode ca un hanorac din lână, dar care te protejează eficient de ploaie, vânt și frig, modelele de jachete și pantaloni softshell de la Decathlon sunt ideale pentru vremea rece și condițiile variabile de precipitații. Data viitoare când mergi într-o expediție pe munte sau într-o plimbare de toamnă prin pădure, ia-ți și geaca softshell la tine!

Pantalon Alpinism Light Evo Gri Damă
34999 LEI
SIMOND

Pantalon Alpinism Light Evo Gri Damă

(15)
Livrare estimată: 14 zile din depozit internațional
Reduceri
Jachetă Softshell Protecție vânt Trekking la munte MT900 WINDWARM Bărbați
24999 LEI -16%
20990 LEI
*De la ‪14.01.2023‬, în limita stocului disponibil
FORCLAZ

Jachetă Softshell Protecție vânt Trekking la munte MT900 WINDWARM Bărbați

(43)
Livrare estimată: 14 zile din depozit internațional
4.7/5 Pe baza a 7930 Opinii exprimate online și în magazine

DE CE SĂ ALEGI MODELELE DE JACHETE ȘI PANTALONI DIN SOFTSHELL PENTRU OUTDOOR?


Dacă îți plac plimbările prin natură sau cauți cele mai eficiente echipamente pentru drumeție, atunci sigur ai auzit de softshell. Este un material subțire și ușor, dar care te protejează eficient contra intemperiilor vremii și frigului. Este recomandat pentru activitățile în aer liber toamna, primăvara sau în iernile mai blânde, perfect de purtat la munte sau în drumeții datorită rezistenței sale. Îți prezentăm în cele ce urmează ce este mai exact softshell, de ce să-l alegi pentru activitățile tale în aer liber și ce fel de echipament softshell găsești în colecția de la Decathlon.

Softshell se referă la acele materiale funcționale cu mai multe straturi, utilizate în special pentru îmbrăcămintea și încălțămintea destinată activităților în aer liber. Denumirea “softshell” provine de la termenul în engleză “soft” – moale și “shell” – coajă sau scoică. Inițial, a apărut ca o alternativă pentru „hardshell” (de la termenul în engleză „hard” – tare, puternic) ca o țesătură cu rezistență ridicată la vânt, o bună respirabilitate și o izolare termică bună. Țesătura softshell a fost îmbunătățită treptat de-a lungul anilor, iar acum este formată, de obicei, din 3 straturi, fiecare cu rolul său:

 • - Stratul exterior - este realizat din poliester hidrofob (care permite apei să alunece, fără a o absorbi), cu rol de protecție contra factorilor externi, ca ploaia, zăpada sau vântul.
 • - Stratul intermediar - este reprezentat de o membrană cu o bună respirabilitate, care are rol în evaporarea umezelii. Acest strat nu permite umezelii să pătrundă în celelalte straturi.
 • - Stratul interior - este de obicei, din microfleece, care are rolul să izoleze termic și este plăcut la contactul cu pielea.
  • Îmbinarea acestor 3 straturi fac ca o geacă softshell să fie ușoară, elastică și moale, care poate proteja eficient împotriva frigului, ploii sau zăpezii, dar care poate să mențină o respirabilitate bună și un nivel de confort crescut.


CE AVANTAJE ARE ECHIPAMENTUL DIN SOFTSHELL?


Avantajele echipamentului softshell se leagă de funcționalitățile celor 3 straturi:

 • - Impermeabilitate. Datorită stratului exterior cu capacitate hidrofobă, o jachetă softshell te poate proteja eficient de ploaie. Țesăturile din softshell pot rezista la presiunea unei coloane de apă de până la 5.000 mm pentru unele modele. Apa se va lovi de țesătură și va aluneca, fără să fie absorbită și va fi oprită din a ajunge la piele.
 • - Rezistență la vânt. Modelele de geci și pantaloni softshell au o rezistență mai mică sau mai mare la vânt. Destinat activităților în aer liber, softshell are o rezistență mai mare la vânt comparativ cu alte tipuri de materiale.
 • - Rezistență la frecare. Softshell este un material rezistent, care îți menține structura la contactul normal cu stâncile, copacii sau verdeața. Această calitate îl face perfect pentru drumețiile prin pădure sau pe terenuri stâncoase, cu multe pietre.
 • - Respirabilitate. Stratul intermediar al echipamentelor softshell permite o bună respirabilitate, care ajută umezeala să se evapore. Transpirația este, astfel, evaporată, iar senzația de frig este împiedicată să se instaleze.
 • - Izolare termică. Stratul inferior al materialului softshell este confecționat de obicei din microfleece, care izolează termic în mod eficient. Pe lângă confortul termic, microfleece-ul este un material moale, pufos, care se simte comod pe piele.
 • - Permite libertate de mișcare. Softshell este un material destul de subțire și ușor, în care te poți mișca în voie și simți confortabil.


CE FEL DE ECHIPAMENT SOFTSHELL GĂSEȘTI ÎN COLECȚIA DE LA DECATHLON?


În colecția de pantaloni și geci softshell de la Decathlon găsești mai multe tipuri de modele în funcție de sportul practicat, funcționalitatea principală sau vârstă.

 • - Geci softshell pentru drumeție, care sunt adaptate cu mai multe tipuri de buzunare pentru transportarea ușoară a obiectelor și glugă care să protejeze contra vântului și frigului.
 • - Pantaloni softshell călduroși pentru zăpadă, echipați cu capse și inserții de silicon care limitează pătrunderea zăpezii.
 • - Geacă softshell pentru protecția vântului, cu o rezistență crescută contra curenților puternici de aer.
 • Descoperă și celelalte tipuri de echipamente din softshell de la Decathlon și echipează-te corespunzător pentru următoarea drumeție la munte sau explorare prin pădure!

  Oferă bucuria de a face sport

  Oferă un card cadou