Imbracaminte trekking si drumetie

Îmbrăcăminte pentru drumeție

Cum să alegi
Cum să alegi echipamentul pentru drumeție pe timp de iarnă
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
4.6/5 Pe baza a 33033 Opinii exprimate online și în magazine

Cum te îmbraci adecvat pentru o drumeție la munte?

Drumețiile pe munte pot fi imprevizibile în orice sezon din an, de aceea este recomandat să alegi cu atenție hainele pe care vrei să le porți într-o excursie, fie aceasta de o singură zi sau un sejur de mai multe zile. Deoarece temperaturile și starea vremii se poate schimba dintr-un moment în altul, în călătoriile pe munte trebuie să te îmbraci în straturi și să alegi întotdeauna echipamentul și accesoriile potrivite în funcție de anotimp!

Primul strat de haine menține temperatura optimă a corpului, lăsând pielea să respire, iar în cazul în care transpiri sau mergi pe un drum cu o umiditate mai mare în aer, nu trebuie să-ți faci probleme, acestea se vor usca repede. Hainele termice de drumeție atât pentru adulți, dar și pentru cei mici, ar trebui să fie alcătuite din următoarele: tricou sau maiou, bluză și pantaloni ușori. Toate acestea oferă o libertate mare de mișcare și pot fi depozitate ușor în orice bagaj de munte.

Stratul intermediar păstrează, de asemenea, o temperatură confortabilă pentru corpul tău. Hainele de drumeție din această categorie pot fi prinse de brâu sau legate de bretelele ghiozdanului, iar în cazul în care îți va fi frig, le vei putea trage imediat pe deasupra hainelor din stratul primar. Poți alege un polar, un hanorac sau un pulover de lână, oricare dintre acestea oferind un plus de căldură corpului, dar și o jachetă de puf sau sintetică.

Ultimul strat, cel exterior, îți protejează corpul de în cazul unor condiții meteo nefavorabile ce pot apărea pe parcursul drumeției tale, precum: vânt puternic, ploaie, grindină sau ninsoare. În funcție de anotimp, poți alege între jacheta softshell, fiind fabricată din membrană micro-poroasă respirantă și protecție împotriva vântului, și jacheta hardshell, fiind impermeabilă și ideală pentru drumețiile lungi cu condiții meteo nefavorabile. Indiferent de sezon sau de lungimea traseului, este indicat să ai la tine o pelerină de ploaie sau poncho care poate acoperi atât corpul, dar și bagajul tău.

Ce haine de drumeție la munte vei găsi la Decathlon?

Decathlon îți pune la dispoziție o plajă extinsă de haine de drumeție pentru femei, bărbați și copii deopotrivă. Pentru sezonul cald vei putea alege pantalonii modulabili de trekking ce se transformă ușor din pantaloni lungi în șorț, fără a fi nevoie să te descalți, iar pentru iarnă optează pentru unii dublu vătuiți.

Dacă vei face un traseu ușor și scurt, poți chiar purta o pereche de șorț sau, pentru femei, o fustă pantalon care oferă libertate în mișcare, confort și se adaptează în funcție de conformație. Vara nu uita accesoriile care te protejează împotriva razelor solare: cremă SPF, ochelari de soare, pălărie sau șapcă, dar și un tricou de rezervă. În sezonul rece, de asemenea, nu uita de articolele ce oferă un surplus de căldură corpului: căciulă, mănuși, șosete de schimb, colanți și guler călduros.

Este un cadou? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou