Skip filters
Filtre
Preț

Centuri lombare (3 Produse)

Cum te protejezi în timpul jocului

Cum te protejezi în timpul jocului

4.4/5 Pe baza a 317 Opinii exprimate online și în magazine

De ce ai nevoie de centură lombară când faci sport regulat?

Durerile de spate din zona lombară pot interveni fie când faci activități sportive ce presupun ridicarea unor greutăți, fie când îți soliciți coloana și mușchii spatelui prea mult. În termeni medicali aceste dureri se numesc lombalgia sau lumbago, adică dureri la nivelul mușchilor lombari.

Ele pot avea cauze diferite: fractură, malformație, hernie de disc. Purtarea unei centuri lombare poate reduce nivelul durerii prin acțiunea sa de căldură și de compresie. Totuși, alături de purtarea unei centuri pentru spate, este indicat să te adresezi și unui medic pentru a trata cauzele și pentru ca durerile să dispară complet.

Cum îți protejează centura lombară spatele?

Deoarece au o forme anatomice adaptate spatelului, centurile lombare oferă susținere prin intermediul strângerii. Acestea au fost concepute pentru reluarea activităților sportive de după lombalgie, lumbago sau durerea de spate de intensitate scăzută și permit antrenamente sau chiar jucarea meciurilor în perioadele de disconfort. Modelele disponibile pe site-ul nostru sunt confecționate din materiale aerisite, iar benzile de strângere oferă susținere.

Cum îți alegi centura lombară potrivită pe la Decathlon? Măsoară-ți circumferința taliei la 5 centimetri deasupra șoldurilor și poți face și corespondența cu mărimile de mai jos:

  • • Mărimea 1: 65 - 85 cm;
  • • Mărimea 2: 85 - 115 cm;
  • • Mărimea 3: 115 - 140 cm.

Oferă bucuria de a face sport

Oferă un card cadou