Imbracaminte si Incaltaminte

Echipament escaladă

a11y.skip-categories a11y.skip-categories
Guler ALPINISM Albastru
Guler ALPINISM Albastru
1999 LEI
Căciulă Alpinism Gri All-Over Adulți
Căciulă Alpinism Gri All-Over Adulți
4499 LEI
Espadrile Escaladă ROCK+ GRI
Fabricat in Romania
Espadrile Escaladă ROCK+ GRI
22999 LEI
Tricou Escaladă Vertika Bordo Bărbați
ECODESIGN
Tricou Escaladă Vertika Bordo Bărbați
4499 LEI
Espadrile Escaladă Rock Gri/ Portocaliu Copii
Espadrile Escaladă Rock Gri/ Portocaliu Copii
10999 LEI
4.3/5 Pe baza a 3884 Opinii exprimate online și în magazine

Ce echipament ai nevoie pentru escaladă?

Accesoriile din echipamentul de escaladă trebuie să includă:

 • Ham confortabil, ajustat exact pe mărimea potrivită pentru a oferi susținerea necesară. Este important ca acesta să poată fi reglabil pentru fiecare persoană în parte. Hamurile din spumă au capacitatea de a repartiza echilibrat greutatea corpului, iar mesh-ul asigură nivelul de respirabilitate necesar.
 • Casca protejează de căderile pietrelor. Calota din spumă absoarbe șocurile și asigură confort, iar carcasa rigidă din policarbonat asigură protecția necesară. Pentru vreme caldă, casca de escaladă este prevăzută cu orificii de ventilare.
 • Mănușile protejează pielea de impactul acesteia cu corzile, asigurând confort și aderență.
 • Corzile sunt care oferă susținere, de aceea sunt extrem de rezistente la abraziune. Coarda de escaladă se alege în funcție de greutatea pe care o suportă.
 • Carabinierele se folosesc pentru a agăța blocatorul de ham sau pentru a prinde săculeții de magneziu și alte accesorii de ham.
 • Sacii de magneziu au rolul de a depozita pudra de magneziu care se folosește pe palme pentru a asigura aderența și a absorbi transpirația.
 • Îmbrăcămintea din echipamentul pentru escaladă trebuie să asigure o bună flexibilitate și libertate de mișcare. Espadrilele de cățărat se adaptează pe conformația piciorului. Talpa rigidă din cauciuc asigură aderența și o bună prindere a prizelor. Pentru mai mult confort, espadrilele de escaladă au un profil plat.

  Tricourile și pantalonii confecționați din materiale naturale precum bumbac și lână păstrează temperatura optimă a corpului, limitează apariția mirosurilor neplăcute și evacuează transpirația. Croiala specifică permite libertatea de mișcare. Pantalonii de escaladă sunt prevăzuți cu spații pentru centură, iar pentru a oferi libertate de mișcare sunt confecționați din fibre elastice.

  De ce să alegi echipamentul de escaladă de la Decathlon?

  Echipamentul de escaladă de la Decathlon a fost realizat în colaborare cu practicanți și sportivi de performanță pentru a răspunde la toate nevoile cățărătorilor: confort, respirabilitate, păstrarea temperaturii optime, siguranță și aderență. În realizarea echipamentului s-au folosit materiale de calitate superioară și tehnologii avansate.

Este un cadou? Oferă bucuria de a face sport Oferă un card cadou