INTRĂ ÎN PROGRAMUL DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!
Referință : 8554637
Adaugă la Favorite
Produs deja adăugat
ÎNCĂLȚĂMINTE TREKKING MUNTE FEMEI

Bocanci impermeabili Trekking Trek 100 Albastru Damă FORCLAZ

FORCLAZ
4.1/5
4.1/5
Evaluarea utilizatorului
Evaluare marimi
Nicio evaluare pentru marimi
Decathlon
  • Livrare în magazin Data estimată de livrare 29/07/2021 Gratuit
  • Ridicare din punct de livrare Data estimată de livrare 30/07/2021 Gratuit
  • Livrare la domiciliu Data estimată de livrare 30/07/2021 Gratuit
Produs impermeabil, conceput pentru a asigura confort și susținere optimă pe trasee ușoare. Material confortabil și moale. Doriți să descoperiți drumețiile de mai multe zile? Bocanci confortabili și ușori, ideali pentru trekking. Asigură confort datorită raportului flexibilitate/susținere.

Avantaje

Aderență Talpă din 100% cauciuc, ce asigură aderență și stabilitate.
Impermeabilitate Membrană dublă și respirantă (3h de mers prin ploaie)
Concept eco Față din poliester reciclat(90%),vopsire DOPE DYED pentru căptușeala interioară.
Mișcarea piciorului Talpă flexibilă. Ideală pentru trasee ușoare.
Amortizare Talpa este concepută dintr-un material cu amortizare rezistentă (PU).
Greutate 1030 g pentru mărimea 42.
Rezistenţă Materiale rezistente.
Susținere Față înaltă, flexibilă, cu 2 cârlige înalte și 1 de blocare.

Informații tehnice

Fabricat în Europa.
Fabricare: 100% din încălțămintea noastreă de trekking Forclaz este fabricată în Europa.

Acești bocanci TREK sunt fabricați în Uniunea Europeană, în România, într-o fabrică specializată în producția de încălțăminte de trekking (GRISPORT). Aeastă fabrică utilizează adezivi pe bază de apă, fără solvenți chimici.Majoritatea materialelor provin de pe piața europeană.
FABRICANT: https://grisport.ro/

Aderența și stabilitate

Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru a valida testele, am evaluat calitățile tălpii pe trasee montane de 500 km, folosind un grup de practicanți. Stabilitate adaptată pe teren umed.

Nivel de impermeabilitate

Impermeabilitatea bocancilor a fost testată la 10 000 de flexiuni, adică 10km, echivalentul a 3 ore de mers prin apă până la gleznă. Evaluarea noastră indică un nivel de 2 /5, care asigură o impermeabilitate de 6 ore de drumeție pe ploaie. Detaliile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.

Cum prelungim impermeabilitatea ?

Chiar dacă acest model este prevăzut cu o membrană impermeabilă (impermeabilă-respirantă), se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray de reimpemeabilizare, care îmbunătățește hidrofobia și protejează de petele de pe exterior.
Este vorba despre reactivarea hidrofobiei materialului exterior (apa se prelinge și nu se infiltrează). Pulverizați inclusiv pe cusături. )

Recomandări întreținere și aplicare spray reactivare hidrofobie

1 / Utilizați o perie și/sau un burete pentru curățare; îndepărtați murdăria sau reziduurile de noroi.2. A se lăsa la uscat în aer liber, departe de o sursă de căldură. 3 / Se agită tubul de SPRAY DE IMPERMEABILIZARE 4 / Pulverizați pe produs la o distanță de 25 cm / Lăsați să acționeze cel puțin 10 minute. Atenție: Nu frecați și nu ștergeți.
https://www.decathlon.ro/spray-reactivare-hidrofobie-id_8551983.html

Parazăpezi pentru protecție suplimentară. Nu trebuie neapărat una sau alta.Parazăpezile asigură protecție suplimentară.

Impermeabilitatea este pusă la îndoială atunci când apa pătrunde în încălțăminte prin partea superioară.
--> Pentru a menține picioarele uscate mai mult timp, este recomandat să se utilizeze parazăpezi impermeabile sau mini-parazăpezi, care protejează de pătrunderea apei prin partea superioară dar, de asemenea, și de pietricele și nisip. Modelul perfect pentru acest tip de bocanci sunt: https://www.decathlon.ro/parazapezi-trek-500-id_8347880.html

Concept eco/Poliester reciclat

90% poliester reciclat la exterior. Poliesterul, provenit din derivați chimici din petrol, este utilizat în mai multe din procesele noastre industriale, în mod special pentru textile și confecții grele. Impactul acestui material asupra emisiilor de CO2 este semnificativ și contribuie la epuizarea resurselor pentru fabricarea sa. Astfel, este important să fim independenți față de resursele fosile, să răspundem preocupărilor de mediu ale utilizatorilor de sport, prin inovare.

Concepere colectivă

Concept eco. Unul dintre membrii echipei noastre de concepere a produselor este și medic podolog, ceea ce ne permite să validăm confortul încălțămintei chiar cu un specialist în domeniu.

Concepere Eco/Vopsire DOPE DYED

În acest procedeu de vopsire în masă, în scopul de a reduce cantitatea de apă folosită la conceperea unui produs, firul este cel care este direct vopsit, ci nu materialul. Această tehnică economisește până la 60 % din cantitatea de apă și reduce considerabil emisiile de CO2. Astfel, culoarea rezistă și mai mult în timp.

Ce mărim să aleg?

Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile.
3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. Utilizaţi încălţămintea în mod progesiv, în timpul drumeţiilor, pentru a se adapta conformației piciorului dumneavoastră.

Test de impermeabilitate

Sunt realizate două teste în laborator:
Test 1 / Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață (efectul ar fi același ca în cazul unei camere de aer perforate). Test 2 / Datorită piciorului mecanic care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza mii de flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea încălțămintei.

5 niveluri de impermeabilitate

Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).

Garanție

2 ani.

Vezi mai mult Vezi mai putin

Detalii

Compoziție
Talpă din
40% Poliuretan, 60% Cauciuc
Exterior din
10% Poliuretan, 90% Poliester (PES) reciclat
Interior din
100% Poliester
Recomandări de spălare
A se spăla manual
A se spăla manual
A nu se înălbi
A nu se înălbi
A nu se usca în mașina automată
A nu se usca în mașina automată
A nu se călca
A nu se călca
A nu se curăța chimic
A nu se curăța chimic
Recomandări de stocare A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.
Restricții de utilizare: Nu se recomandă pentru alpinism.

Angajamentele noastre

Aprobat de Ghizii montani din asociaţia ASTER participă la dezvoltarea modelelor de încălţăminte de trekking, în strânsă colaborare cu echipele de designeri de la Forclaz. Sunt ghizi specializați, ce parcurg an de an diverse trasee. Aceştia sunt cei care testează produsele noastre în condiţii reale de utilizare.
Testare produs Toată încălţămintea noastră este testată în practică de către utilizatori reprezentativi pentru gama respectivă de produse, în condiţii identice cu utilizarea zilnică. Mai exact, "Misiunile Test" asociază un responsabil de produs cu persoane neafiliate mărcii Forclaz, pentru a testa, evalua şi valida produsele.
Garanție 2 Ani

Opiniile dvs.

Opinia colaboratorilor noștri

Întrebări și Răspunsuri