DESCOPERĂ NOUL PROGRAM DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!
Referință : 8554637
Adaugă la Favorite
Produs deja adăugat
ÎNCĂLȚĂMINTE TREKKING MUNTE FEMEI

Bocanci Trekking Trek100 Damă FORCLAZ

FORCLAZ
4/5
4/5
Evaluarea utilizatorului
Evaluare marimi
Nicio evaluare pentru marimi
Decathlon
Produs conceput pentru trekking pe trasee uşoare. Bocanci impermeabili care asigură confort şi susținere optimă. Doriți să descoperiți drumețiile de mai multe zile? Bocanci confortabili și ușori, ideali pentru trekking. Asigură confort datorită raportului flexibilitate/susținere.

Avantaje

Aderență Talpă 100% cauciuc, ce asigură aderență și stabilitate.
Concept eco Față din poliester reciclat și vopsire DOPE DYED pentru căptușeala interioară.
Impermeabilitate Membrană impermeabilă, validată la 10 km de mers cu bocancul pe jumătate în apă.
Mișcarea piciorului Talpă flexibilă. Ideală pentru trasee ușoare.
Rezistenţă Materiale rezistente.
Amortizare Talpa este concepută dintr-un material cu amortizare rezistentă (PU).
Susținere Față înaltă, flexibilă, cu 2 cârlige înalte și 1 de blocare.
Greutate 1030 g pentru mărimea 42.

Informații tehnice

Concepere Eco/ Poliester Reciclat/Vopsea DOPE DYED

Poliesterul, provenit din derivați chimici din petrol, este utilizat în mai multe din procesele noastre industriale, în mod special pentru textile și confecții grele. Impactul acestui material asupra emisiilor de CO2 este semnificativ și contribuie la epuizarea resurselor pentru fabricarea sa. Astfel, este important să fim independenți față de resursele fosile, să răspundem preocupărilor de mediu ale utilizatorilor de sport, prin inovare.Din această cauză folosim vopsea DOPE DYED.

Talpă aderentă

Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru a valida testele, am evaluat calitățile tălpii pe trasee montane de 500 km, folosind un grup de practicanți.

Nivel de impermeabilitate

Impermeabilitatea bocancilor a fost testată la 10 000 de flexiuni, adică 10km, echivalentul a 3 ore de mers prin apă până la gleznă. Evaluarea noastră indică un nivel de 2 /5, care asigură o impermeabilitate de 6 ore de drumeție pe ploaie. Detaliile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.

Fabricare

Modelul TREK 100 este fabricat în Uniunea Europeană, mai exact în România, într-o fabrică specializată în producția de bocanci de trekking. În această fabrică se folosesc exclusiv adezivi pe bază de apă, fără solvanți chimici. Majoritatea materialelor provin de pe piața europeană.
FABRICANT: https://grisport.it/company/?lang=en

Concepere Eco/Vopsire DOPE DYED

În acest procedeu de vopsire în masă, în scopul de a reduce cantitatea de apă folosită la conceperea unui produs, firul este cel care este direct vopsit, ci nu materialul.
Această tehnică economisește până la 60 % din cantitatea de apă și reduce considerabil emisiile de CO2. De asemenea, permite o vopsire mai rezistentă.

Ce mărim să aleg?

Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile.
3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. Utilizaţi încălţămintea în mod progesiv, în timpul drumeţiilor, pentru a se adapta conformației piciorului dumneavoastră.

Concepere colectivă

Concept eco. Unul dintre membrii echipei noastre de concepere a produselor este și medic podolog, ceea ce ne permite să validăm confortul încălțămintei chiar cu un specialist în domeniu.

5 niveluri de impermeabilitate

Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).

Test de impermeabilitate

Sunt realizate două teste în laborator:
Test 1 / Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață ”ca o cameră de aer cufundată”. Test 2 / Datorită mecanicii care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza cele mai bune flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea încălțămintea.

Cunoașterea nevoilor sportivilor

Decathlon SportsLab inovează permanent, ghidându-se după o strategie sustenabilă. Cercetătorii centrului nostru studiază nevoile practicanților în mediul lor sportiv. Datorită cunoștințelor lor despre mișcare, confort termic, conformație, specialiștii noștri contribuie la siguranța și starea de bine a practicanților.
SPORTSLAB: https://www.youtube.com/watch?v=XpfMJNQSthY

Teste de laborator

Testele de laborator verifică următoarele elemente: - orificiile pentru şireturi şi chingi;
- lipirea tălpii;
- toxicologie;
- rezistenţa la UV;
- abraziunea tălpii şi ale componentelor feţei;
- deteriorare accelerată.

Garanție

2 ani.

Vezi mai mult Vezi mai putin

Detalii

Compoziție
Talpă din
40% Poliuretan, 60% Cauciuc
Exterior din
10% Poliuretan, 90% Poliester (PES) reciclat
Interior din
100% Poliester
Recomandări de spălare
A se spăla manual
A se spăla manual
A nu se înălbi
A nu se înălbi
A nu se usca în mașina automată
A nu se usca în mașina automată
A nu se călca
A nu se călca
A nu se curăța chimic
A nu se curăța chimic
Recomandări de stocare A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.
Restricții de utilizare: Nu se recomandă pentru alpinism.

Angajamentele noastre

Aprobat de Ghizii montani din asociaţia ASTER participă la dezvoltarea modelelor de încălţăminte de drumeţie, în strânsă colaborare cu echipele de designeri de la Forclaz. Sunt specialişti în munte ce parcurg an de an toate traseele de drumeţie. Aceştia sunt cei care testează în mod veritabil produsele noastre în condiţii reale de utilizare.
Testare produs Toată încălţămintea noastră este testată în practică de către utilizatori reprezentativi pentru gama respectivă de produse, în condiţii identice cu utilizarea zilnică. Mai exact, "Misiunile Test" asociază un responsabil de produs cu persoane afiliate Quechua, pentru a testa, evalua şi valida produsele.
Garanție 2 Ani

Opiniile dvs.

Opinia colaboratorilor noștri

Întrebări și Răspunsuri