INTRĂ ÎN PROGRAMUL DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!
Referință : 8559651
Adaugă la Favorite
Produs deja adăugat
ÎNCĂLȚĂMINTE TREKKING MUNTE FEMEI

Bocanci impermeabili trekking TREK 500 MATRYX® Damă FORCLAZ

FORCLAZ
4.3/5
4.3/5
Evaluarea utilizatorului
Evaluare marimi
Nicio evaluare pentru marimi
Decathlon
  • Livrare în magazin Data estimată de livrare 29/07/2021 Gratuit
  • Ridicare din punct de livrare Data estimată de livrare 30/07/2021 Gratuit
  • Livrare la domiciliu Data estimată de livrare 30/07/2021 Gratuit
Produs impermeabil conceput pentru a asigura confort optim și susținere în timpul trekking-ului, pe trasee relativ dificile, cu diferență de nivel. Aveți nevoie de bocanci rezistenți, impermeabili și ușori? Construcție inovatoare, material principal TREK 500 Matryx®.

Avantaje

Aderență Talpă din cauciuc Vibram®, cu o excelentă aderență pe teren uscat sau umed.
Impermeabilitate Membrană impermeabilă, validată la 20 km de mers cu bocancul pe jumătate în apă.
Concept eco Față din fir negru DopeDyed. Talpă concepută din material reciclat.
Rezistenţă Față ultra rezistentă Matryx® și protecție pietre 100% din cauciuc, în vârf.
Greutate 540 g x 2 pentru mărimea 39.
Mișcarea piciorului Talpă semi-rigidă pentru un bun raport fuleu/precizie.
Susținere Față înaltă, cu 2 cârlige înalte și 1 cârlig de blocare + sistem XSupport.
Amortizare Talpă intermediară din PU, pentru amortizare şi performanţă.

Informații tehnice

Fabricat în Europa.
Fabricare: 100% din încălțămintea noastreă de trekking Forclaz este fabricată în Europa.

Modelul TREK este fabricat în Uniunea Europeană, mai exact în România, într-o fabrică specializată în producția de bocanci de trekking. (SKANDIA)
Pentru mai multă transparență, iată chiar și mai multe informații despre partenerii noștri: -materialul principal al feței este fabricat în Franța. https://chamatex.net/marques/matryx/

Aderență și stabilitate

Talpa aderentă este ETICHETATĂ VIBRAM®, oferind o aderență excelentă pe orice teren, uscat sau umed, pâmânt sau rocă. Pe scurt, formidabil!Asigură de asemenea, o stabilitate adecvată pe teren noroios și umed. Cu cât talpa este mai lată, cu atât devine mai flexibilă. Cu acest model de talpă, confortul și stabilitatea în timpul deplasărilor nu sunt afectate.

Nivelul de impermeabilitate

Impermeabilitatea bocancilor a fost testată la 50 000 de flexiuni, adică 20km - 8 ore de mers prin apă până la gleznă. Evaluarea noastră indică un nivel de 4 /5, care asigură o impermeabilitate de 8 ore în timpul unei drumeții pe ploaie.
Detaliile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.

Parazăpezile asigură protecție suplimentară.

Impermeabilitatea este pusă la îndoială atunci când apa pătrunde în încălțăminte prin partea superioară.
--> Pentru a menține picioarele uscate mai mult timp, este recomandat să se utilizeze parazăpezi impermeabile sau mini-parazăpezi, care protejează de pătrunderea apei prin partea superioară dar, de asemenea, și de pietricele și nisip. Modelul perfect pentru acest tip de bocanci sunt: https://www.decathlon.ro/parazapezi-trek-500-id_8347880.html

Cum prelungim impermeabilitatea ?

Chiar dacă acest model este prevăzut cu o membrană impermeabilă (impermeabilă-respirantă), se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray de reimpemeabilizare, care îmbunătățește hidrofobia și protejează de petele de pe exterior.
Este vorba despre reactivarea hidrofobiei materialului exterior (apa se prelinge și nu se infiltrează). Pulverizați inclusiv pe cusături. )

Recomandări întreținere și aplicare spray reactivare hidrofobie

1 / Utilizați o perie și/sau un burete pentru curățare; îndepărtați murdăria sau reziduurile de noroi.2. A se lăsa la uscat în aer liber, departe de o sursă de căldură. 3 / Se agită tubul de SPRAY DE IMPERMEABILIZARE 4 / Pulverizați pe produs la o distanță de 25 cm / Lăsați să acționeze cel puțin 10 minute. Atenție: Nu frecați și nu ștergeți.
https://www.decathlon.ro/spray-reactivare-hidrofobie-id_8551983.html

Fără concepere eco, fără o rezistență ridicată a modelelor noastre

Pe lângă diferitele teste la care sunt supuși bocancii, aceștia au fost testați pe o distanță de 500 km, pe traseul GR5 și pe traseele din insulele Canare. Descoperă misiunea de test în linkul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=L5o2h5v5RsU

Concept eco/ Branț/ Sistemul din jurul gleznei

Reciclat*
Talpa este concepută din 70 % plastic recilat.
Elementul de susținere al gleznei este conceput din 100% plastic reciclat. Materialul principal este conceput în Franța. Producția și asamblarea se fac în Europa.

Concepere Eco/Vopsire DOPE DYED

Pentru vopsirea materialului pentru față, am folosit tehnica Dope Dyed, pentru a reduce cantitatea de apă utilizată. Această tehnică economisește până la 60 % din cantitatea de apă și reduce considerabil emisiile de CO2. Astfel, culoarea rezistă și mai mult în timp.

Teste de laborator

Testele de laborator verifică următoarele elemente: - orificiile pentru şireturi şi chingi;
- lipirea tălpii;
- toxicologie;
- rezistenţa la UV;
- abraziunea tălpii şi ale componentelor feţei;
- deteriorare accelerată.

Se pot utiliza colțari la acești bocanci?

Acest model de bocanci permite utilizarea ocazională a colțarilor cu legături. Rigiditatea bocancilor este suficientă pentru o utilizare ocazională a colțarilor, asigurând un confort foarte bun în timpul mersului. Referință:
https://www.decathlon.ro/coltari-caiman-2-legaturi--id_8212786.html

Ce mărim să aleg?

Ce mărime să aleg? Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări Mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.

5 niveluri de impermeabilitate

Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).

Test de impermeabilitate/ 100% impermeabilitate validată în laborator

Sunt realizate două teste în laborator:
Test 1 / Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață. Test 2 / Datorită mecanicii care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza cele mai bune flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea încălțămintea.

Sfaturi de cumpărare a încălțămintei

Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile.
3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. Utilizaţi încălţămintea în mod progesiv, în timpul drumeţiilor, pentru a se adapta conformației piciorului dumneavoastră.

Realizare produs

Concept eco. Unul dintre membrii echipei noastre de concepere a produselor este și medic podolog, ceea ce ne permite să validăm confortul încălțămintei chiar cu un specialist în domeniu.

Cunoașterea nevoilor sportivilor

Decathlon SportsLab inovează permanent, ghidându-se după o strategie sustenabilă. Cercetătorii centrului nostru studiază nevoile practicanților în mediul lor sportiv. Datorită cunoștințelor lor despre mișcare, confort termic, conformație, specialiștii noștri contribuie la siguranța și starea de bine a practicanților.
SPORTSLAB: https://www.youtube.com/watch?v=XpfMJNQSthY

Garanție

2 ani.

Vezi mai mult Vezi mai putin

Detalii

Compoziție
Talpă din
40% Poliuretan, 15% EVA, 45% Cauciuc
Exterior din
25% Poliuretan termoplastic, 20% Poliester, 45% Poliamidă, 10% Cauciuc
Interior din
100% Poliester
Recomandări de stocare A se păstra la loc aerisit, uscat şi ferit de lumină.
Restricții de utilizare: Nu se recomandă pentru alpinism.

Angajamentele noastre

Aprobat de Ghizii montani din asociaţia ASTER participă la dezvoltarea modelelor de încălţăminte de drumeţie, în strânsă colaborare cu echipele de designeri de la Forclaz. La acest model se pot folosi ocazional și colțari. Un exemplu de model: https://www.decathlon.ro/coltari-caiman-2-legaturi--id_8212786.html
Testare produs Toată încălţămintea noastră este testată în practică de către utilizatori reprezentativi pentru gama respectivă de produse, în condiţii identice cu utilizarea zilnică. Mai exact, "Misiunile Test" asociază un responsabil de produs cu persoane neafiliate mărcii Forclaz, pentru a testa, evalua şi valida produsele.
Garanție 5 Ani

Opiniile dvs.

Opinia colaboratorilor noștri

Întrebări și Răspunsuri