INTRĂ ÎN PROGRAMUL DE FIDELITATE: ADUNI PUNCTE ȘI PRIMEȘTI VOUCHERE!

Jambiere echitație

9 produs produse

Ordonează după:

Cum alegi jambierele de echitație potrivite pentru nivelul de practică?


Cel mai important aspect care influențează alegerea jambierelor de echitație este materialul. Jambierele dintr-un material sintetic reprezintă alegerea avantajoasă calitate-preț pentru începători sau cei care practică echitația ocazional. Acestea sunt confortabile, asigură o aderență bună pe șa, în timp ce protejează pielea de frecarea dură cu harnașamentul care poate provoca iritații și leziuni.

Jambierele din piele naturală sunt alegerea ideală pentru călăreții experimentați. Pielea naturală este un material mai elastic care se fixează mai bine pe gambe, ceea ce crează o libertate de mișcare optimă pentru executarea mișcărilor ample. De asemena, are rolul de a asigura și respirabilitatea necesară, în timp ce delicatețea materialului este prietenoasă cu pielea călărețului, protejându-o de iritații în caz de purtare pentru o perioadă de timp îndelungată.


Cum se întrețin jambierele de echitație din piele?


Jambierele de echitație din piele au nevoie de o îngrijire mai specială, pielea fiind un material destul de pretențios. Înainte de prima utilizare, aplică un balsam special pentru produse de echitație din piele naturală care are rolul de a hrăni pielea și de a-i atribui elasticitatea necesară. După utilizare, praful și nisipul se îndepărtează cu o perie moale, iar la final se aplică o ceară specială cu ajutorul unei cârpe moi. Acest tratament se face cel puțin o dată pe săptămână. Pentru a preveni deteriorarea lor, jambierele nu se usucă lângă o sursă de căldură.


De ce să alegi jambierele de călărie de la Decathlon?


La Decathlon găsești o varietate de jambiere de echitație, atât pentru femei și bărbați, cât și pentru copii, fie din material sintetic, fie din piele naturală potrivite pentru orice nivel de practică. Tehnologiile folosite în crearea lor au fost gândite în urma sfaturilor primite de la practicanți și sportivi de performanță. De aceea, forma și croiala au rolul de a proteja piciorul, oferind stabilitate și flexibilitatea de mișcare necesare în echitație.